Close
Hatalmas sztrájkok okozhatnak komoly fennakadásokat húsvétkor több országban is

Hatalmas sztrájkok okozhatnak komoly fennakadásokat húsvétkor több országban is

A reptéri dolgozók a húsvét előtti időszakban is folytatják sztrájkjukat, így fennakadásokra készülhetnek azok, akik Németországba, Spanyolországba, Franciaországba és az Egyesült Királyságba utaznának.

A németországi Köln-Bonnban február 26-tól egy héten át tartó sztrájkot hirdettek, a DPA német hírügynökség jelentése szerint a hétfőre tervezett százharminchat járat közül kettő kivételével mindegyik útnak tudott indulni. Düsseldorfban azonban

a tervezett háromszázharminc járatból csak nyolcvankilenc indult el menetrend szerint, a többit törölték.

Spanyolország legforgalmasabb repülőtereinek némelyikén február végétől április 13-ig sztrájkolnak, minden hétfőn, kedden és csütörtökön 24 órás munkabeszüntetést hirdettek a földi kiszolgáló személyzet tagjai és a Swissport szakszervezethez tartozó dolgozók. A sztrájk érinti

Madrid-Barajas, Barcelona-El Prat, Reus, Alicante, Valencia, Murcia, Málaga, Almería, Salamanca, Valladolid, Burgos, Logroño, Zaragoza, Huesca, Lanzarote, Gran Canaria és Tenerife Sur repülőtereit.

A szakszervezetek Franciaország-szerte is folyamatosan tiltakoznak, ott a nyugdíjkorhatár hatvankettőről hatvannégy évre emelése ellen emelik fel a szavukat. A munkabeszüntetésben korábban a vasutasok és a repülőtéri személyzet tagjai is részt vettek, a sztrájkok utolsó napjain pedig a párizsi Orly repülőtérről induló járatok egyharmadát törölni kellett.

Március 7-re azonban minden eddiginél nagyszabásúbb sztrájkot hirdettek, azt ígérik: egész Franciaország le fog állni.

Az Egyesült Királyság egyik legnagyobb repülőterének, a Heathrow-nak a dolgozói, köztük mintegy háromezer biztonsági őr, mérnök és tűzoltó még nem döntött arról, hogy sztrájkot hirdetnek-e. Amennyiben végül a munkabeszüntetés mellett döntenek, azt pontosan a húsvéti ünnepek időszakára időzíthetik. Ez pedig rendkívül súlyos fennakadásokat okozhatna, elkerülhetetlenné válnának a késések, a járattörlések.

(Forrás: Euronews, fotók: Getty)

reptér | franciaország | egyesült királyság | sztrájk | spanyolország

FOLYTASD EZZEL

Kihagyhatatlan ínyencségek – Két premier a Bartók Tavasz bemutatói közül, amin ott kell lenni

Új utak és régi kedvencek – Legendák állnak a Müpa színpadán március 30-án

Rendeld meg a Roadster magazin 11. számát!

Mi a közös Rio de Janeiróban, egy alig ismert horvát luxus menedékben, és egy hotellé alakított New York-i reptéri terminálban? Mindet bemutatjuk a Roadster legfrissebb számában! Ezeken kívül találkozunk a világ egyik legnevesebb dizájnerével, Jaime Hayonnal, bemutatunk hat remek hazai kabinházat és kiderítjük, hol lehet jó vermutot inni Magyarországon. Ezzel még nincs vége, ugyanis elmentünk Provence-ba és kipróbáltuk az új 7-es BMW-t, Svédországban pedog a Toyota RAV4-et. Egy asztalhoz ültettük Péterfy Bori rocksztárt, Gerendai Károly kultmogult, Szabó Simon színészt, Molnár S. Szonja kurátort és Tombor Zoltán fotográfust, és kifaggattuk őket Budapesthez fűződő érzelmeikről. Elmeséljük milyen Marokkó egyik feltörekvő szörfmekkája, Taghazout, és benézünk a főváros új dizájnhoteljébe, a Verno House-ba is. Megszólaltatjuk még Kertész Attila képzőművészt, Sivák Zsófit, a Heves-megyei kocsmák Robert Capáját, és még Puzsér Róbert is tollat ragadott a kedvünkért. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram