Close
Egymillióan maradtak Netflix nélkül Oroszországban

Egymillióan maradtak Netflix nélkül Oroszországban

A világszerte népszerű streaming-szolgáltató felfüggeszti szolgáltatásait Oroszországban az ország ukrajnai inváziója miatt.

“Tekintettel a helyszínen uralkodó körülményekre, úgy döntöttünk, hogy felfüggesztjük szolgáltatásainkat Oroszországban” – mondta Emily Feingold, a Netflix szóvivője a The Verge-nek adott nyilatkozatában.

A múlt héten a Netflix képviselői kijelentették, hogy nem fognak megfelelni annak az új orosz törvénynek, amely előírja a nagy streaming-szolgáltatóknak, hogy húsz orosz propagandacsatornát, köztük az NTV-t és az államilag támogatott Channel One-t “fogadják”. A streamingóriás később azt is bejelentette, hogy leállítja az összes oroszországi produkcióját és felvásárlását – akkoriban négy orosz gyártású műsor volt folyamatban.

A Bloomberg szerint a Netflixnek jelenleg mintegy egymillió előfizetője van Oroszországban.

A Netflix messze nem az egyetlen nagyvállalat, amely megszakította kapcsolatait Oroszországgal. A filmipar más óriáscégei, például a Disney, a Warner Brothers, a Paramount Pictures és a Sony is elhalasztották új filmjeik, többek között a Batman, vagy a Pirula panda oroszországi premierjét.

A TikTok leállította az új videók feltöltésének lehetősége és az élő közvetítés opcióját is Oroszországban, a Microsoft, a Google, az Apple és a Samsung pedig felfüggesztette az országba irányuló értékesítéseket.

(Forrás: The Verge, fotók: Getty Images, Unsplash)

 

streaming | felfüggesztés | netflix | háború | invázió

FOLYTASD EZZEL

Egy neves egyiptológus azt állítja: megtalálta Nefertiti múmiáját

Hét program, amit látnod kell a Liszt Ünnepen

Rendeld meg a Roadster magazin 9. számát!
Friss, 220 oldalas lapszámunkat ezúttal egy színes és izgalmas, 20 oldalas melléklettel egészítettük ki, amelyben a prémium spiritek szédítő univerzumába merülünk el. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Close
Ától zéig megvalósítja álomotthonod ez a pazar budapesti cég
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom