Close
Valószínűleg ez most a legjobb dolog a Netflixen

Valószínűleg ez most a legjobb dolog a Netflixen

Nem, nem a Bridgerton – legalábbis szerintünk –, hanem Martin Scorsese Pretend it’s a City című hétrészes sorozata.

A dokuszéria főhőse az író és humorista Fran Lebowitz, aki 1969-ben, tizennyolc évesen költözött New Yorkba. Az ő szemüvegén keresztül ismerjük meg a várost és nem mellékesen az ő személyiségét, pályafutását és világnézetét is.

Miért jó ez a sorozat? Egy nagyon laza szerkezetű, rendkívül hangulatos trip ez, olyan, mint egy jó kocsmai beszélgetés. Lebowitz egyfajta átmenet Woody Allen és Oscar Wilde között – gyilkosan éles, nagyon vicces, bölcs és provokatív –, olyasvalaki, akiből – ahogy mondani szokás – nem lesz még egy, ha már nem lesz közöttünk. Az „Old New York”, vagyis a régi New York régi New York-iakkal volt tele, akikből már egyre kevesebb marad hírmondónak – ilyen Scorsese, és ilyen Lebowitz is.

Scorsese elegáns mozit készített, üdítőek a makett Manhattanben felvett jelenetek, az utcai etűdök, könnyed és erőtlen, mint egy nagybőgőfutam Charlie Mingustól egy füstös harlemi bárban.

FOLYTASD EZZEL
Újabb várost hódítottak meg a monumentális tetovált márványszobrok
„Ami stabilan az enyém, az én magam vagyok” – Lakatos Márk-portré
Rendeld meg a Roadster magazin 5. számát!
Mi jobb, mint egy 170 oldalas Roadster magazin? Hát egy 220 oldalas Roadster magazin! Igen, a 2021-es nyári számunkra jelentősen megnöveltük a terjedelmünket, hogy még több kalandot, utazást és inspirációt élhessünk át közösen. A méret azonban nem minden, arra is figyeltünk, hogy ismét a lehető legjobbat kínáljuk olvasóinknak. A tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Close
HELLO, EZ ITT A
ROADSTER
Kövess minket a Facebookon!
Történetek, amiket nem fogsz elfelejteni!

Iratkozz fel a hírlevelünkre!

Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom