Close
Valószínűleg ez most a legjobb dolog a Netflixen

Valószínűleg ez most a legjobb dolog a Netflixen

Nem, nem a Bridgerton – legalábbis szerintünk –, hanem Martin Scorsese Pretend it’s a City című hétrészes sorozata.

A dokuszéria főhőse az író és humorista Fran Lebowitz, aki 1969-ben, tizennyolc évesen költözött New Yorkba. Az ő szemüvegén keresztül ismerjük meg a várost és nem mellékesen az ő személyiségét, pályafutását és világnézetét is.

Miért jó ez a sorozat? Egy nagyon laza szerkezetű, rendkívül hangulatos trip ez, olyan, mint egy jó kocsmai beszélgetés. Lebowitz egyfajta átmenet Woody Allen és Oscar Wilde között – gyilkosan éles, nagyon vicces, bölcs és provokatív –, olyasvalaki, akiből – ahogy mondani szokás – nem lesz még egy, ha már nem lesz közöttünk. Az „Old New York”, vagyis a régi New York régi New York-iakkal volt tele, akikből már egyre kevesebb marad hírmondónak – ilyen Scorsese, és ilyen Lebowitz is.

Scorsese elegáns mozit készített, üdítőek a makett Manhattanben felvett jelenetek, az utcai etűdök, könnyed és erőtlen, mint egy nagybőgőfutam Charlie Mingustól egy füstös harlemi bárban.

FOLYTASD EZZEL
Sürgősségi zárlat lépett életbe az egyik legnagyobb olasz tartományban
Rendkívül szigorú korlátozásokat jelentettek be itthon
Megjelent a Roadster negyedik lapszáma.
Ismét egy magazin azoknak, akik szerint nem arra születtünk, hogy a négy fal között üljünk, és akik szerint az élet olyasmi, amit nagykanállal kell fogyasztani és amiből sosem lehet elég. 170 oldalnyi friss, színes és energiával teli kontent felfedezőknek, kalandoroknak, inspirációt keresőknek mindarról, ami miatt érdemes nekivágni a világnak. Megnézem, mert érdekel!
Close
HELLO, EZ ITT A
ROADSTER
Kövess minket a Facebookon!
Történetek, amiket nem fogsz elfelejteni!

Iratkozz fel a hírlevelünkre!

Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom