Close
Valószínűleg ez most a legjobb dolog a Netflixen

Valószínűleg ez most a legjobb dolog a Netflixen

Nem, nem a Bridgerton – legalábbis szerintünk –, hanem Martin Scorsese Pretend it’s a City című hétrészes sorozata.

A dokuszéria főhőse az író és humorista Fran Lebowitz, aki 1969-ben, tizennyolc évesen költözött New Yorkba. Az ő szemüvegén keresztül ismerjük meg a várost és nem mellékesen az ő személyiségét, pályafutását és világnézetét is.

Miért jó ez a sorozat? Egy nagyon laza szerkezetű, rendkívül hangulatos trip ez, olyan, mint egy jó kocsmai beszélgetés. Lebowitz egyfajta átmenet Woody Allen és Oscar Wilde között – gyilkosan éles, nagyon vicces, bölcs és provokatív –, olyasvalaki, akiből – ahogy mondani szokás – nem lesz még egy, ha már nem lesz közöttünk. Az „Old New York”, vagyis a régi New York régi New York-iakkal volt tele, akikből már egyre kevesebb marad hírmondónak – ilyen Scorsese, és ilyen Lebowitz is.

Scorsese elegáns mozit készített, üdítőek a makett Manhattanben felvett jelenetek, az utcai etűdök, könnyed és erőtlen, mint egy nagybőgőfutam Charlie Mingustól egy füstös harlemi bárban.

fran lebowitz | pretend it’s a city | new york | martin scorsese

FOLYTASD EZZEL

A luxus új szintje a Balatonnál – Ilyen a LUA Resort télen

Fantasztikus őszi ízek és otthonos hangulat – Így varázsolt el minket a Macesz Bisztró

Rendeld meg a Roadster magazin 10. számát!
Izgalmas, színes és gazdag. Ha három szóval kellene jellemeznünk legújabb, jubileumi kiadásunkat, akkor ezeket a szavakat választanánk. Miért mondjuk ezt? Mert megjártuk Kappadókiát, Valenciát és Kelet-Tirolt. Találkoztunk a háromszoros olimpiai bajnok Szilágyi Áronnal, a világ egyik legérdekesebb újságírójával, Malcolm Gladwell-lel, a provokatív, magyar származású fotóssal, Pol Kuruczzal, plusz összehoztunk az eddigi legvidámabb borítónkat, amivel Budapestet ünnepeljük. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Instagram