Close
Egy évtizede először emelkedik ennek a szolgáltatásnak az ára New Yorkban

Egy évtizede először emelkedik ennek a szolgáltatásnak az ára New Yorkban

Mélyebben kell a zsebébe nyúlnia annak, aki igénybe venné a város jellegzetes közlekedési eszközeit.

A város taxi- és limuzinbizottsága megszavazta, hogy huszonhárom százalékkal emelkedjenek a mérőórás viteldíjak, ami egy évtizede az első áremelés. Várhatóan még az év vége előtt nőnek a csúcsforgalomban érvényes és az éjszakai felárak valamint a repülőtéri átalánydíjak is.

A sárga és zöld taxik alapárai két és fél dollárról (ezer forintról) három dollárra (ezerkétszáz forintra), az egységárak pedig ötvenről centről (kétszáz forintról) hetven centre (kétszáznyolcvan forintra) emelkednek.

A csúcsforgalomban érvényes és az éjszakai díjak két és fél dollárba (ezer forintba) illetve egy dollárba (négyszáz forintba) kerülnek, aki pedig a LaGuardiára szeretne eljutni, annak további öt dollárt (kétezer forintot) kell fizetnie, míg a Kennedy repülőtérre ötvenkettőről (20800 forintról) hetven dollárra (28 ezer forintra) emelkednek az átalánydíjak.

Szintén emelkedni fognak az Uber és a Lyft árai, a sofőrök percdíjai hét százalékkal, a kilométerenkénti árak pedig huszonnégy százalékkal ugranak meg.

A taxikat szabályozó ügynökség szerint az emelések segítenek ellensúlyozni a megnövekedett működési költségeket és fedezni a sofőrök megélhetési kiadásait.

A taxizás talán elengedhetetlen része a városi közlekedésnek, azonban nem biztos, hogy a jövőben is a jelenlegi formában fogja tartani magát.

(Forrás: CBS News, képek: Getty Images)

taxi | áremelés | new york

FOLYTASD EZZEL

Újbudára kell mennünk, hogy lássuk az északi fényt

Fantasztikus őszi ízek és otthonos hangulat – Így varázsolt el minket a Macesz Bisztró

Rendeld meg a Roadster magazin 10. számát!
Izgalmas, színes és gazdag. Ha három szóval kellene jellemeznünk legújabb, jubileumi kiadásunkat, akkor ezeket a szavakat választanánk. Miért mondjuk ezt? Mert megjártuk Kappadókiát, Valenciát és Kelet-Tirolt. Találkoztunk a háromszoros olimpiai bajnok Szilágyi Áronnal, a világ egyik legérdekesebb újságírójával, Malcolm Gladwell-lel, a provokatív, magyar származású fotóssal, Pol Kuruczzal, plusz összehoztunk az eddigi legvidámabb borítónkat, amivel Budapestet ünnepeljük. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Instagram