Close
Még Sztálin és a hidegháború sem tudta elüldözni őket, Putyinnak sikerült

Még Sztálin és a hidegháború sem tudta elüldözni őket, Putyinnak sikerült

A New York Times (NYT) kivonta az összes tudósítóját Oroszországból, így több mint egy évszázad óta először fordul elő, hogy a patinás lapnak nem lesznek újságírói az országban.

“Nagyon szomorú nap ez a New York Times moszkvai történetében. Kivonjuk az összes tudósítót az országból, pedig 1921 óta folyamatosan jelen voltak, egy-két rövid – leginkább vízumproblémák miatti – megszakítást leszámítva. Sem Sztálin, sem a hidegháború, semmi sem tudott kiűzni minket” – tweetelte Neil MacFarquhar, a NYT korábbi moszkvai irodavezetője.

A lap közleményben jelentette be hivatalos kivonulását Oroszországból. Okként azt jelölték meg, hogy új rendelkezések értelmében akár tizenöt év börtönbüntetéssel is sújthatók azok az újságírók, akik háborúként utalnak az Ukrajnában zajló eseményekre.

“Oroszország új jogszabálya arra törekszik, hogy bűncselekményként kezelje az Ukrajna elleni háborúról szóló független, pontos tudósításokat. A régióban dolgozó szerkesztőségi munkatársaink biztonsága érdekében egyelőre kivonjuk őket az országból” – mondta Danielle Rhoades Ha, a New York Times szóvivője.

Eközben pedig elképesztő összeggel segíti Ukrajnát napjaink egyik legnagyobb filmsztárja.

(Forrás: CNN, fotók: Unsplash)

tudósítók | moszkva | háború | ukrajna | újságírók

FOLYTASD EZZEL

Kihagyhatatlan ínyencségek – Két premier a Bartók Tavasz bemutatói közül, amin ott kell lenni

Új utak és régi kedvencek – Legendák állnak a Müpa színpadán március 30-án

Rendeld meg a Roadster magazin 11. számát!

Mi a közös Rio de Janeiróban, egy alig ismert horvát luxus menedékben, és egy hotellé alakított New York-i reptéri terminálban? Mindet bemutatjuk a Roadster legfrissebb számában! Ezeken kívül találkozunk a világ egyik legnevesebb dizájnerével, Jaime Hayonnal, bemutatunk hat remek hazai kabinházat és kiderítjük, hol lehet jó vermutot inni Magyarországon. Ezzel még nincs vége, ugyanis elmentünk Provence-ba és kipróbáltuk az új 7-es BMW-t, Svédországban pedog a Toyota RAV4-et. Egy asztalhoz ültettük Péterfy Bori rocksztárt, Gerendai Károly kultmogult, Szabó Simon színészt, Molnár S. Szonja kurátort és Tombor Zoltán fotográfust, és kifaggattuk őket Budapesthez fűződő érzelmeikről. Elmeséljük milyen Marokkó egyik feltörekvő szörfmekkája, Taghazout, és benézünk a főváros új dizájnhoteljébe, a Verno House-ba is. Megszólaltatjuk még Kertész Attila képzőművészt, Sivák Zsófit, a Heves-megyei kocsmák Robert Capáját, és még Puzsér Róbert is tollat ragadott a kedvünkért. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram
Close
Legendák állnak a Müpa színpadán március 30-án, további részletek ITT!
Hirdetés
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom