Close
Még Sztálin és a hidegháború sem tudta elüldözni őket, Putyinnak sikerült

Még Sztálin és a hidegháború sem tudta elüldözni őket, Putyinnak sikerült

A New York Times (NYT) kivonta az összes tudósítóját Oroszországból, így több mint egy évszázad óta először fordul elő, hogy a patinás lapnak nem lesznek újságírói az országban.

“Nagyon szomorú nap ez a New York Times moszkvai történetében. Kivonjuk az összes tudósítót az országból, pedig 1921 óta folyamatosan jelen voltak, egy-két rövid – leginkább vízumproblémák miatti – megszakítást leszámítva. Sem Sztálin, sem a hidegháború, semmi sem tudott kiűzni minket” – tweetelte Neil MacFarquhar, a NYT korábbi moszkvai irodavezetője.

A lap közleményben jelentette be hivatalos kivonulását Oroszországból. Okként azt jelölték meg, hogy új rendelkezések értelmében akár tizenöt év börtönbüntetéssel is sújthatók azok az újságírók, akik háborúként utalnak az Ukrajnában zajló eseményekre.

“Oroszország új jogszabálya arra törekszik, hogy bűncselekményként kezelje az Ukrajna elleni háborúról szóló független, pontos tudósításokat. A régióban dolgozó szerkesztőségi munkatársaink biztonsága érdekében egyelőre kivonjuk őket az országból” – mondta Danielle Rhoades Ha, a New York Times szóvivője.

Eközben pedig elképesztő összeggel segíti Ukrajnát napjaink egyik legnagyobb filmsztárja.

(Forrás: CNN, fotók: Unsplash)

new york tmes | tudósítók | oroszország | háború | putyin

FOLYTASD EZZEL

Így csobbanhatsz idegenek medencéiben Amerikában

Ebben az egyszerű, de imádnivaló látványban már két éve nem volt részünk

Rendeld meg a Roadster magazin 8. számát!
Friss, 200 oldalas lapszámunkat ezúttal egy színes és izgalmas melléklettel egészítettük ki, amelyben 33 kihagyhatatlan hazai élményt ajánlunk a nyárra. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Close
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom