Close
Elképesztő összeggel segíti Ukrajnát napjaink egyik legnagyobb filmsztárja

Elképesztő összeggel segíti Ukrajnát napjaink egyik legnagyobb filmsztárja

Leonardo DiCaprio 7,6 millió fontot (kb. három és fél milliárd forintot) adományoz a háború sújtotta országnak. 

A 47 éves színésznek személyes kötődése van Ukrajnához, mivel anyai nagyanyja, Helene Indenbirken Odesszában született. Szüleivel 1917-ben vándorolt ki Németországba.

DiCaprio igen közel állt hozzá, aki több forrás szerint mindig is támogatta színészi karrierjét, számos filmjének premierjére elkísérte. Indenbirken kilencvenhárom éves korában halt meg 2008-ban.

Lengyelországi hírek  szerint a színész Ukrajnának szánt adományát a Nemzetközi Visegrádi Alap jelentette be.

Több ismert színész is adományozott már Ukrajnának, a múlt héten például Mila Kunis és Ashton Kutcher közölte, hogy akár három millió dollár értékű adományt is felajánlanak, hogy segítsenek humanitárius segélyt nyújtani az ukrán menekülteknek.

Az ukrajnai Csernyivciben született Kunis az Instagramon közzétett videójában azt mondta: “Az ukrajnai események lesújtóak. Nincs helye a világon az emberiség elleni ilyen igazságtalan támadásnak. Mindig is amerikainak, büszke amerikainak tartottam magam. Szeretek mindent, amit ez az ország tett értem és a családomért. De ma még soha nem voltam ennyire büszke arra, hogy ukrán vagyok”.

Részben ide kapcsolódóan megírtuk, hogy a Warner Bros, a Disney és a Sony is leállította új produkcióik bemutatását az oroszországi mozikban.

(Forrás: Independent, fotók: Getty Images)

adomány | pénz | ukrajna | leonardo dicaprio | felajánlás

FOLYTASD EZZEL

Így fognak össze a túlélésért a hazai fitnesz- és edzőtermek

Egy neves egyiptológus azt állítja: megtalálta Nefertiti múmiáját

Rendeld meg a Roadster magazin 9. számát!
Friss, 220 oldalas lapszámunkat ezúttal egy színes és izgalmas, 20 oldalas melléklettel egészítettük ki, amelyben a prémium spiritek szédítő univerzumába merülünk el. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Close
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom