Close
Földönkívüli növények lepték el a New York-i Botanikus Kertet

Földönkívüli növények lepték el a New York-i Botanikus Kertet

Kuszama Jajoi kortárs szobrászművész elképesztően lüktető színvilágú, meghökkentő, és egy párhuzamos univerzumba repítő kiállítása nyílt meg nemrégiben a New York-i Botanikus Kertben.

A világszerte ismert és elismert, az Instagramon hihetetlen népszerűségnek örvendő művész Kozmikus természet címmel nyitott kiállítást a New York-i Botanikus kertben.

A szabadtéri tárlat október végégig várja majd az érdeklődőket, hogy az alkotásokat végignézve megismerhessék a kilencvenkét éves japán szobrász művészetének esszenciáját. A kiállítást eredetileg 2020-ra tervezték, a Covid-járvány miatt azonban áttették az idei évre.

A hatalmas organikus szobrok mellett festményeket, botanikai vázlatokat, biomorf kollázsokat és puha szobrokat is felvonultat a tárlat, a külső és belső terekben elhelyezett változatos alkotásokkal valóban betölti a botanikus kert gigantikus területét.

A New York-i Botanikus Kert igazgatója a megnyitón úgy fogalmazott: a japán művész egész életében a természetből merítette az inspirációt.

Annak ellenére, hogy az alkotások többnyire elvont formákban öltenek testet, azok tökéletesen közvetítik azt, hogy Kuszama Jajoji milyennek látta az univerzumot és benne a természeti világot.

Itthon pedig Kolozsváry Zsigmond festő- és grafikusművész több mint húsz munkáját mutatja be Budapesten a Kálmán Makláry Fine Arts Galéria április végéig.

(Fotók: Robert Benson Photography)

FOLYTASD EZZEL
Hajó alakú hálószobája van ennek a gyönyörű kanadai háznak
Ez a rendőrőrsből lett luxusszálloda nyerte el a rangos építészeti díjat
Rendeld meg a Roadster magazin 6. számát!
Őszi-téli lapszámunkban ismét megnövelt terjedelemben, 224 oldalon a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Felsorolni is nehéz, mennyi izgalmas történetet meséltünk el az új számban, de ha szeretnél többet tudni, akkor kattints ide az alábbi linkre! Megnézem, mert érdekel!
Close
Káprázatosan szép magyar projekt mutatja meg, milyenek a jövő élhető otthonai!
HELLO, EZ ITT A
ROADSTER
Kövess minket a Facebookon!
Történetek, amiket nem fogsz elfelejteni!

Iratkozz fel a hírlevelünkre!

Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom