Földönkívüli növények lepték el a New York-i Botanikus Kertet

Kuszama Jajoi kortárs szobrászművész elképesztően lüktető színvilágú, meghökkentő, és egy párhuzamos univerzumba repítő kiállítása nyílt meg nemrégiben a New York-i Botanikus Kertben.

A világszerte ismert és elismert, az Instagramon hihetetlen népszerűségnek örvendő művész Kozmikus természet címmel nyitott kiállítást a New York-i Botanikus kertben.

A szabadtéri tárlat október végégig várja majd az érdeklődőket, hogy az alkotásokat végignézve megismerhessék a kilencvenkét éves japán szobrász művészetének esszenciáját. A kiállítást eredetileg 2020-ra tervezték, a Covid-járvány miatt azonban áttették az idei évre.

A hatalmas organikus szobrok mellett festményeket, botanikai vázlatokat, biomorf kollázsokat és puha szobrokat is felvonultat a tárlat, a külső és belső terekben elhelyezett változatos alkotásokkal valóban betölti a botanikus kert gigantikus területét.

A New York-i Botanikus Kert igazgatója a megnyitón úgy fogalmazott: a japán művész egész életében a természetből merítette az inspirációt.

Annak ellenére, hogy az alkotások többnyire elvont formákban öltenek testet, azok tökéletesen közvetítik azt, hogy Kuszama Jajoji milyennek látta az univerzumot és benne a természeti világot.

Itthon pedig Kolozsváry Zsigmond festő- és grafikusművész több mint húsz munkáját mutatja be Budapesten a Kálmán Makláry Fine Arts Galéria április végéig.

(Fotók: Robert Benson Photography)

művész | kuszama jajoi | kiállítás | new york | szobor

FOLYTASD EZZEL

Ezzel a tíz fantasztikus dizájntárggyal a legmenőbb hellyé teheted az otthonod

10+1 ikonikus és gyönyörű lámpa, ami garantáltan feldobja az otthonod

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom