Close
Földönkívüli növények lepték el a New York-i Botanikus Kertet

Földönkívüli növények lepték el a New York-i Botanikus Kertet

Kuszama Jajoi kortárs szobrászművész elképesztően lüktető színvilágú, meghökkentő, és egy párhuzamos univerzumba repítő kiállítása nyílt meg nemrégiben a New York-i Botanikus Kertben.

A világszerte ismert és elismert, az Instagramon hihetetlen népszerűségnek örvendő művész Kozmikus természet címmel nyitott kiállítást a New York-i Botanikus kertben.

A szabadtéri tárlat október végégig várja majd az érdeklődőket, hogy az alkotásokat végignézve megismerhessék a kilencvenkét éves japán szobrász művészetének esszenciáját. A kiállítást eredetileg 2020-ra tervezték, a Covid-járvány miatt azonban áttették az idei évre.

A hatalmas organikus szobrok mellett festményeket, botanikai vázlatokat, biomorf kollázsokat és puha szobrokat is felvonultat a tárlat, a külső és belső terekben elhelyezett változatos alkotásokkal valóban betölti a botanikus kert gigantikus területét.

A New York-i Botanikus Kert igazgatója a megnyitón úgy fogalmazott: a japán művész egész életében a természetből merítette az inspirációt.

Annak ellenére, hogy az alkotások többnyire elvont formákban öltenek testet, azok tökéletesen közvetítik azt, hogy Kuszama Jajoji milyennek látta az univerzumot és benne a természeti világot.

Itthon pedig Kolozsváry Zsigmond festő- és grafikusművész több mint húsz munkáját mutatja be Budapesten a Kálmán Makláry Fine Arts Galéria április végéig.

(Fotók: Robert Benson Photography)

tárlat | művész | kuszama jajoi | kiállítás | szobor

FOLYTASD EZZEL

Ha a magabiztosságnak van illata, a BOSS most megtalálta

Elegáns reggeliző a Duna partján, ahová nemcsak az ételekért, hanem a hangulatért is megyünk

Rendeld meg a Roadster magazin 10. számát!
Izgalmas, színes és gazdag. Ha három szóval kellene jellemeznünk legújabb, jubileumi kiadásunkat, akkor ezeket a szavakat választanánk. Miért mondjuk ezt? Mert megjártuk Kappadókiát, Valenciát és Kelet-Tirolt. Találkoztunk a háromszoros olimpiai bajnok Szilágyi Áronnal, a világ egyik legérdekesebb újságírójával, Malcolm Gladwell-lel, a provokatív, magyar származású fotóssal, Pol Kuruczzal, plusz összehoztunk az eddigi legvidámabb borítónkat, amivel Budapestet ünnepeljük. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Instagram