Close
Eddig soha nem látott módon is meg lehet nézni a világ talán leghíresebb vízesését

Eddig soha nem látott módon is meg lehet nézni a világ talán leghíresebb vízesését

Liftezni és túrázni kell érte, de alighanem megéri. 

A Niagara-vízesés régóta az Egyesült Államok és Kanada egyik legikonikusabb helye.

A vízesésnek ettől a hónaptól van egy új látványossága, amelyet a turisták eddig még soha sem láthattak: júliustól ugyanis kibővített vendégélménnyel nyit a Niagara Parks Power Station alagútja.

Ahogyan a helyszín és a név is sugallja, egykoron ez egy áramfejlesztő részeként működött; az alagutat használták fel ahhoz, hogy víz visszakerüljön a Niagara folyóba. Most pedig már bárki számára elérhető.

Az alagút-élmény úgy kezdődik, hogy egy üveggel zárt liftben leereszkedünk a generátorcsarnokba. Ezután egy kb. hétszáz méter hosszú úton kell végigsétálni az alagút végén lévő lámpához. Ott található egy folyóra néző új kilátó, ami olyan panorámát nyújt a Niagara-vízesésre és az alsó Niagara-szurdokra, melyet korábban senki sem csodálhatott meg.

Illusztráció

“Az alagút megnyitásával hivatalosan is befejeződik az a rendkívüli transzformáció, amely az elmúlt két évben zajlott az erőmű helyreállítása és egyedülálló attrakcióvá alakítása érdekében” – mondta April Jeffs, a Niagara Parks elnöke. “Mérföldkőnek mondható eredmény, amely a globális közönség érdeklődését és rajongását keltette és kelti fel, miközben megőrzi az örökséget jelentő épületetet a jövő generációi számára”.

Ahhoz, hogy a látványosságot megnézzük, mindössze egy normál belépőjegy megvásárlására van szükség (ami felnőtteknek huszonnyolc dollárba, azaz kb. tízezer forintba kerül) a Niagara Parks Power Stationbe. További információ a Niagara Parks honlapján található.

Van valami földöntúli szépség a vízesésekben. Óriási erejükkel, monumentális méretükkel, lenyűgöző természeti környezetükkel inspirálni tudnak bennünket. Ha pedig Európáról van szó, büszkén mondhatjuk, hogy nincs hiány belőlük, hiszen a hatalmas skandináv zuhatagokon át a mediterrán vízesésekig bőven van lehetőségünk felkeresni őket.

(Forrás: Matadornetwork, fotók: Unsplash, Getty Images)

kanada | alagút | látványosság | usa | Niagara vízesés

FOLYTASD EZZEL

Az EU Magyarország számára is drasztikus döntést hozott: meghosszabbítják a gazdasági szankciókat Oroszország ellen

Zene, művészet és hihetetlen ételek várnak Madridban

Rendeld meg a Roadster magazin 10. számát!

Izgalmas, színes és gazdag. Ha három szóval kellene jellemeznünk legújabb, jubileumi kiadásunkat, akkor ezeket a szavakat választanánk. Miért mondjuk ezt? Mert megjártuk Kappadókiát, Valenciát és Kelet-Tirolt. Találkoztunk a háromszoros olimpiai bajnok Szilágyi Áronnal, a világ egyik legérdekesebb újságírójával, Malcolm Gladwell-lel, a provokatív, magyar származású fotóssal, Pol Kuruczzal, plusz összehoztunk az eddigi legvidámabb borítónkat, amivel Budapestet ünnepeljük. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram