Eddig soha nem látott módon is meg lehet nézni a világ talán leghíresebb vízesését

Liftezni és túrázni kell érte, de alighanem megéri. 

A Niagara-vízesés régóta az Egyesült Államok és Kanada egyik legikonikusabb helye.

A vízesésnek ettől a hónaptól van egy új látványossága, amelyet a turisták eddig még soha sem láthattak: júliustól ugyanis kibővített vendégélménnyel nyit a Niagara Parks Power Station alagútja.

Ahogyan a helyszín és a név is sugallja, egykoron ez egy áramfejlesztő részeként működött; az alagutat használták fel ahhoz, hogy víz visszakerüljön a Niagara folyóba. Most pedig már bárki számára elérhető.

Az alagút-élmény úgy kezdődik, hogy egy üveggel zárt liftben leereszkedünk a generátorcsarnokba. Ezután egy kb. hétszáz méter hosszú úton kell végigsétálni az alagút végén lévő lámpához. Ott található egy folyóra néző új kilátó, ami olyan panorámát nyújt a Niagara-vízesésre és az alsó Niagara-szurdokra, melyet korábban senki sem csodálhatott meg.

Illusztráció

"Az alagút megnyitásával hivatalosan is befejeződik az a rendkívüli transzformáció, amely az elmúlt két évben zajlott az erőmű helyreállítása és egyedülálló attrakcióvá alakítása érdekében" – mondta April Jeffs, a Niagara Parks elnöke. "Mérföldkőnek mondható eredmény, amely a globális közönség érdeklődését és rajongását keltette és kelti fel, miközben megőrzi az örökséget jelentő épületetet a jövő generációi számára".

Ahhoz, hogy a látványosságot megnézzük, mindössze egy normál belépőjegy megvásárlására van szükség (ami felnőtteknek huszonnyolc dollárba, azaz kb. tízezer forintba kerül) a Niagara Parks Power Stationbe. További információ a Niagara Parks honlapján található.

Van valami földöntúli szépség a vízesésekben. Óriási erejükkel, monumentális méretükkel, lenyűgöző természeti környezetükkel inspirálni tudnak bennünket. Ha pedig Európáról van szó, büszkén mondhatjuk, hogy nincs hiány belőlük, hiszen a hatalmas skandináv zuhatagokon át a mediterrán vízesésekig bőven van lehetőségünk felkeresni őket.

(Forrás: Matadornetwork, fotók: Unsplash, Getty Images)

Niagara vízesés | látványosság | usa | alagút | kanada

FOLYTASD EZZEL

Ezzel a tíz fantasztikus dizájntárggyal a legmenőbb hellyé teheted az otthonod

10+1 ikonikus és gyönyörű lámpa, ami garantáltan feldobja az otthonod

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom