Váratlan, merész és egyedi – Ilyen lesz a W Budapest kíváncsiságot ébresztő étterme

Idén júliusban a Marriott Bonvoy harmincegy márkából álló portfóliójába tartozó W Hotels Worldwide újragondolja Budapest kulináris színterét a várva várt W Budapest megnyitásával.

Az új szálloda háromféle innovatív étkezési koncepciót hoz be a fővárosba, amelyek a város pezsgő társasági kultúráját és örökségét ünneplik. A W Budapest felkelti az érdeklődést, kíváncsiságot ébreszt vendégeiben és a helyiekben – váratlan és egyedi kidolgozású gasztronómiai élményeket tartogat, többek közt egy új, ázsiai ihletésű étteremmel, a Nightingale by Beefbar-ral, amelyet Riccardo Giraudi világhírű vállalkozó és restaurateur irányít.

– Izgatottan várjuk, hogy bemutathassuk a Nightingale by Beefbar-t, a W Budapest kulináris remekét, amely egyesíti az ázsiai ihletésű konyhát az elismert Beefbar-koncepcióval. A Nightingale by Beefbar célja, hogy olyan ízek és textúrák szimfóniáját teremtse meg, amelyben minden falat egy történetet mesél el és minden étel egy műalkotás – mondta Igor Buercher, a W Budapest ügyvezető igazgatója.

A Nightingale by Beefbar a híres Beefbar koncepció spinoff-ja, amely egy merész, új kulináris célpontban valósult meg.

Az étlapot úgy alakították ki, hogy bárki számára hozzáférést nyújtson az ázsiai konyhába, ötvözi a kényelmet és a luxust.

A Beefbar filozófiát 2005-ben Riccardo Giraudi alkotta meg Monacóban. Ez a márka tele van kontrasztokkal és szakít a merev szabályokkal, hogy újragondolhassa az ételeket és fényűzően modern, ugyanakkor elérhető élményt teremtsen. Manapság a Beefbar olyan nagyvárosokban található meg, mint Párizs, London, Hongkong és Dubaj.

Giraudi aprólékosan megalkotta a Nightingale by Beefbart, mint a W Budapest egyedi gasztronómiai célpontját, friss, hagyományos ázsiai ízeket párosítva a Beefbar jellegzetes húsételeivel.

A Nightingale by Beefbar konyháját Fabio Polidori vezeti, aki egy különleges menüt állított össze, amely tele van finom, kis tányéron kínált fogásokkal, melyeket a vendégek egymást között megoszthatnak. Az olaszországi születésű Polidori több mint tizenöt éves szakácsi tapasztalattal rendelkezik, és ennek az időnek a nagy részét Ázsiában töltötte tudásának csiszolásával, valamint modern és ősi főzési technikák elsajátításával. A tudás és a tapasztalat párosítása segítette hozzá ahhoz a különleges képességhez, amellyel a Nightingale by Beefbar ambiciózus fúziós menüjét megvalósíthatta.

A kis tányérok közé tartozik a pikáns chipotle öntettel meglocsolt, ropogós carpaccio és a sárgafarkú sashimi yuzu szarvasgomba szósszal. Jellegzetes főétel a keleti miso és az ouzo szósszal pácolt tőkehalfilé, valamint az ínycsiklandó, misóban pácolt borjúhús. A meglepő köretek közé tartozik a jól ismert  burgonyapüré jalapenóval, valamint az olyan ázsiai kísérők, mint a pak choi és a ropogós fokhagyma.

Azok számára, akik édességgel szeretnék befejezni az élményt, a játékos nevű Miss Bao arra invitálja a vendégeket, hogy a karamellizált banánt isteni étcsokoládé szószba mártsák, míg a pastilla sucrée gyengéd interpretációja a mille-feuille ihletésű péksütemény-rétegekből összerakott, jázminnal átitatott panna cottát ünnepli. Végezetül a könnyedebb zamataival, a yuzu, citrom és lime jegyeket ötvöző japán sorbet letisztítja a palettát, és tökéletesen illeszkedik az étterem saját kezűleg kiválasztott szaké menüjéhez.

– Amióta a New York-i W-ben, a Union Square-en tartózkodtam, arról álmodoztam, hogy együttműködhessek a csoporttal. Több mint egy évtized elteltével nagy büszkeséget és alázatot érzek amiatt, hogy megnyithattam flagship márkám első spinoff-ját, a Nightingale by Beefbart. A legjobb alkotásaimra, a márka bestsellereire összpontosítottam, amelyek ázsiai hatást keltenek, miközben a gyökereink tiszteletben tartása érdekében szusit és tekercseket is készítettem, inkább a húsra fókuszálva. Mindig felkaroljuk azokat a városokat vagy országokat, amelyek otthont adnak nekünk, és nagyon örülünk, hogy helyi partnerekkel működhetünk együtt az egyedi W Budapest élmény megteremtésében – mondta Riccardo Giraudi, a Giraudi csoport vezérigazgatója.

A Nightingale by Beefbar élményét egy izgalmas bár egészíti ki, amely végtelen mediterrán éjszakákra repíti és kifinomult hangulatot kínál.

A bár atmoszférája remek lehetőséget ad ahhoz, hogy a W Budapest valamelyik ötletes koktéljával kezdhessék vagy fejezhessék be estéjüket a vendégek. Az italkínálat a bourbon-re épülő Nightingale Boulvardie-tól a gin és édes bor alapú Budapest Calling koktélig az invenciózus menü a Földközi-tenger igazi esszenciáját ragadja meg, valamint Kelet-Ázsia hagyományos ízeinek játékos áttekintését Magyarország szívében.

A Nightingale by Beefbar mellett a W Budapest egy másik kivételes gasztronómiai kínálattal is bemutatkozik; A Society25, a szálloda alagsorában található speakeasy bar új életet lehel a palota földalatti részébe. A Society25 azokból a kreatív beszélgetésekből és titkos asztaltársaságokból merít ihletet, amelyek „előző életeiben” gyakran megfordultak a térben – a hely bensőséges és felszabadító élményt kínál. A koktélválaszték a W Budapest izgalmas dizájn narratíváira támaszkodik, nyolc egyedi koktéllal büszkélkedhet, amelyek a város korszakai, emberei és eseményei előtt tisztelegnek. A koktélkollekcióban megtalálható a nagy Houdiniről elnevezett The Illusionist; a Frisky Lady-t Gábor Zsa Zsa ihlette; a Brew Pop-nak a budapesti kávé aranykora, a Geraniumnak (Muskátli) pedig maga a Drechsler-palota volt az ihletője. Minden koktél tartalmaz egy titokzatos összetevőt, amelyet Stefano Ripiccini vezető bartender álmodott meg az italokba.

A W Lounge a szálloda társasági epicentrumaként szolgál. A puha mélyzöld és korall bútorok magával ragadó keverékével, valamint gyönyörű, kockás márványpadlójával a W Lounge nem mindennapi élményt kínál olyan fogásokkal, mint a mesterek által kreált California Riviera sushi roll, a marhatatár tempurált shisho-n, a klasszik Reuben koreai twisttel és az ikonikus mini sliders. Az üzleti meetingektől és a könnyű ebédektől a késő esti programokig, a W Lounge túlszárnyalja a nappal és az éjszaka határait, sharing fogásokat és  koktélokat kínál, köztük a gin alapú Plum Martinit vagy az Grand Budapest koktélt, amely főként calvadost és Unicumot tartalmaz – mindez egytől-egyig része a Nightingale by Beefbar jellegzetes koktélkínálatának, amely kiegészítője a naplementét kísérő, pezsdítő DJ-szetteknek.

ázsiai | w | hotel | marriott | konyha | Nightingale by Beefbar

FOLYTASD EZZEL

Merész kampánnyal robban be a Reebok új kollekciója

A modern luxus nyomában a Range Roverrel

Rendeld meg a Roadster magazin 18. számát!

Megérkezett a tél, már ki lehet csomagolni a Roadster legújabb, sorrendben 18. lapszámát. Mit találunk benne? A Costa Smeralda fedélzetén kipróbáljuk, milyen az élet egy tengerjárón Barcelona és Nápoly között. Ellátogatunk a luxusipar nagyágyúival dolgozó Edinas Paper kőbányai műhelyébe, megmutatjuk, milyen finomságokkal lehet átvészelni a hideg hónapokat, és megismerkedünk a római Palazzo Talìával is, amelyet az olasz rendezőzseni, Luca Guadagnino álmodott meg. Aktuális számunkban is rengeteg izgalmas helyszín bukkan fel: ilyen a kanadai Yukon vidék, az Amalfi-part, a Côte d’Azur-on kipróbáltuk, milyen az új Audi S5. Északabbra is elkalandoztunk: a lapszám talán legszimpatikusabb szereplője az a négy norvég fiatal, akik egy elhagyatott halfeldolgozó üzemet alakították át a skandináv ország és talán Európa legcoolabb pontjává. Ezen kívül bemutatunk öt divatbrandet, akiket érdemes követni, megvizsgáljuk, milyen volt az elmúlt száz évben a lejtők divatja és még ezen kívül is rengeteg izgalmas témánk van, de itt megállunk.

Megnézem, mert érdekel!
“Útra keltünk és összegyűjtöttük a legkiemelkedőbb hazai szállásokat és vendéglátóhelyeket számotokra. Ezek a helyek garantáltan felejthetetlen élményeket kínálnak, legyen szó romantikus pihenésről a Balaton partján vagy egy kulináris felfedezőútról Budapesten.”
Izing Róbert Izing Róbert, főszerkesztő

Legfrissebb ajánlataink

Irány a Roadster Select
teljes adatbázisa
Tényleg ez a világ legjobb luxusterepjárója? Most kiderül!
Hirdetés