Ezért a meglepő, de logikus célért fog össze Németország és Ausztria a következő hét évre

A német-osztrák határon áthaladó vasúti közlekedés mintegy negyven százalékkal nőtt az elmúlt öt évben. Ezt az eredményt pedig olyan jelentősnek értékelte a két ország vasúttársasága, hogy az együttműködés mellett döntöttek. A céljuk az, hogy az utazási lehetőségeket még tovább bővítsék.

Az összefogás eredményeként a decembertől bevezetik a Nightjet vonatokat, amelyek Berlint és Bécset Párizzsal és Brüsszellel kötik össze. A tervek szerint hetente háromszor indulnak majd az első időszakban a járatok, de jövő ősszel akár mindennaposak is lehetnek.

Azt remélik, 2030-ra megduplázhatják a Nightjet utasok számát

– 2030-ra meg akarjuk duplázni a Nightjetek utasainak számát. A Deutsche Bahn fontos szerepet tölt be ebben, mivel számos Nightjet vonal kezdődik és végződik Németországban – mutatott rá Sabine Stock, az ÖBB személyszállításért felelős igazgatósági tagja. Az ambiciózus prognózisuk már

az idei évre is hétmillió utast vetít elő.

Jövőre a Hamburg-Bécs és a Hamburg-Innsbruck vonalakon is bemutatkoznak az új német Deutsche Bahn és az osztrák ÖBB Nightjet vonatai. Úgy tudni, ezek akár 230 kilométer/órás sebesség elérésére is képesek.

Ezzel párhuzamosan további járatokat vezetnek be Ausztriában, Németországban és Olaszországban is.

A Berlin és Drezda közötti összeköttetés a tervek szerint 2025-re készül el, míg a teljes útvonal, amely magában foglalja a Bécs és Berlin közötti nagysebességű vasutat is, várhatóan 2030-ra valósulhat meg.

(Forrás: Schengenvisainfo, fotók: Getty)

ausztria | hálókocsis vasút | éjszakai vonat | vasút | Németország

FOLYTASD EZZEL

Ezzel a tíz fantasztikus dizájntárggyal a legmenőbb hellyé teheted az otthonod

10+1 ikonikus és gyönyörű lámpa, ami garantáltan feldobja az otthonod

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom