Nincs még egy hely itthon, ami ennyire kikapcsol

Többféle Balaton-érzés létezik. De ez a legédesebb.

Forró az idő, csupán a megszokott mesebeli, hófehér Super Mario bárányfelhők takarják ki néha a napot. Az ablakokat tökig letekertük az autóban, ha lenne kílma, akkor sem kapcsolnánk be. Ezt érezni kell: az illatokat, a simogató menetszelet. Nem száguldunk, kiélvezzük minden pillanatát a kacskaringós útnak, nem tudunk betelni a tanúhegyek látványával.

Nem is tudom, melyik a legkedvesebb a szívemnek.

Szeretem a Hegyestűt, mert távolból olyan, mintha valaki hanyagul beleharapott volna a hegyoldalba.

Pedig csak a megszilárdult bazaltláva érdekes formája miatt ilyen, elvileg nem harapdálta senki, maximum az erózió. A Szent György-hegy valahogy egy mini Badacsony, ami pedig eleve A kis herceg kalapjára emlékeztet, mindig van egy különleges kötődésem hozzá. Fontos hely a Csobánc személyes emlékek miatt, és valamiért van egy érdekes ősi bölcsesség, ami belőle árad, pedig társai is ugyanúgy három-négymillió éve őrzik titkaikat. De valamiért nekem ő jelenti a nyugalmat. Egy elmerülő bálna hátát formázza a Tóti-hegy, és itt van még a másik kedvencem, Hegyesd is.

Ha a Csobánc a nagyöreg, akkor Hegyesd a virgonc, hetyke teremtés, aki játékosabb formájával kitűnik a sok tompább társa közül. Így haladunk közöttük, sorolva a nevüket, felülve az asszociációs játékra, hogy ki mit lát bele a formákba, mint a felhőknél.

Megpihenünk ebédre, valamelyik cseppet sem sietős vendéglőnél. Valahogy nem tud zavarni, ha hat fogásból három már elfogyott ,és akkor sem veszem észre, ha kicsit megkésve érkezik. Ez nem a metropolisz, nem leszünk elkergetve, hogy már más jönne a helyükre.

Senki sem siet.

A Csobánc, a Szent György-hegy, a Tóti-hegy, a Hegyestű, a Badacsony, a Gulács, a Haláp, a Hegyesd sem siet. Több millió éve itt élik a lassú mindennapjaikat, egymást nézve, kemény tél után enyhe tavaszt várva, élvezve a perzselő nyarakat, belesimulva az álomszép őszbe.

Ez is érdekelhet:

Ez a pad a Balaton-felvidék közepén sokkal több, mint aminek látszik

Nem akarták a kivitelezők, hogy az építmény konkuráljon a természettel, inkább azt szerették volna, ha kiegészítené a tájat.

(Fotók: Getty Images)

nyaralás | autózás | autóút | káli-medence | belföldi nyaralás

FOLYTASD EZZEL

Ezzel a tíz fantasztikus dizájntárggyal a legmenőbb hellyé teheted az otthonod

10+1 ikonikus és gyönyörű lámpa, ami garantáltan feldobja az otthonod

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom