Close
Nincs radikálisabb lassulás, mint a walesi El Camino

Nincs radikálisabb lassulás, mint a walesi El Camino

„A sétálás a legjobb testedzés. Szoktassuk hozzá magunkat a minél hosszabb sétákhoz!”

Ez a bölcs gondolat az Amerikai Egyesült Államok harmadik elnökétől, Thomas Jeffersontól származik, és ha meg akarjuk fogadni a tanácsát, és egy látványos helyen szeretnénk barangolni, érdemes kipróbálni a Wales partvidékét bejáró túraútvonalat. A Wales Coast Path Walking Tour elnevezésű vállalkozás vezetett túrák keretében kalauzolja végig a vándorokat a vadregényes tengerparti útvonalon.

Az észak-walesi partvidék Conway közelében

A vezetett túra kifejezés első tagját itt nagyon lazán kell értelmezni, a vállalkozók kapnak egy térképet, néhány jó tanácsot (például olyan romantikus útmutatásokkal, mint hogy a tenger essen mindig az ember jobb kezére), és úgy juthatnak el A-ból B pontba, ahogy a kedvük tartja.

Dylan Thomas csónakház, Carmarthen
Three Cliffs Bay, Dél-Wales

A szállások pedig igen változatosak: high end B&B-kben, vidéki kúriákban, apró vendégházakban helyezik el az utazókat.

Pembrokeshire-Off-Skomer
The Rumps, Dél-Wales

Az utazási ügynökség öt partvidéki túrát ajánl, a Meirionnydd, Ceredigion, Anglesey szigete, az Észak-Walesi partvidék, Pembrokeshire és dél-walesi útvonalakat.

South Downs Way
Pen-Y-Fan
Llyn
Séta a természetben

“Tavasszal a sziklacsúcsokat vadvirágok, jácint, tengeri rózsák és mezei virágok rikító áradata borítja be. Nyaranként sünzanót és csarab borítja virágba a partvidéki dombságokat. Az ember a skomeri sziklák tetején fészkelő sirályhojszákat és kormoránokat láthat, és a vidék ikonikus madaraiból, a fraterculákból is rengeteg él errefelé. Walesben itt él a legtöbb fóka, és nyár közepétől kezdve sok delfint, disznódelfint és alkalmanként óriáscápákat is lehet látni a part menti vizekben.”

Részlet a Pembrokeshire túra leírásából.

Harlech kastély, Merionnydd

A túrák rendszerint hét-tíz naposak, március és október között érdemes lefoglalni az utakat, amelyek ára nagyjából 400 és 1000 font közötti.

Ez is érdekelhet:

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Close