Close
Csak így érdemes felfedezni Wales vadregényes tájait

Csak így érdemes felfedezni Wales vadregényes tájait

„A sétálás a legjobb testedzés. Szoktassuk hozzá magunkat a minél hosszabb sétákhoz!”

Ez a bölcs gondolat az Amerikai Egyesült Államok harmadik elnökétől, Thomas Jeffersontól származik, és ha meg akarjuk fogadni a tanácsát, és egy látványos helyen szeretnénk barangolni, érdemes kipróbálni a Wales partvidékét bejáró túraútvonalat. A Wales Coast Path Walking Tour elnevezésű vállalkozás vezetett túrák keretében kalauzolja végig a vándorokat a vadregényes tengerparti útvonalon.

Az észak-walesi partvidék Conway közelében

A vezetett túra kifejezés első tagját itt nagyon lazán kell értelmezni, a vállalkozók kapnak egy térképet, néhány jó tanácsot (például olyan romantikus útmutatásokkal, mint hogy a tenger essen mindig az ember jobb kezére), és úgy juthatnak el A-ból B pontba, ahogy a kedvük tartja.

Dylan Thomas csónakház, Carmarthen
Three Cliffs Bay, Dél-Wales

A szállások pedig igen változatosak: high end B&B-kben, vidéki kúriákban, apró vendégházakban helyezik el az utazókat.

Pembrokeshire-Off-Skomer
The Rumps, Dél-Wales

Az utazási ügynökség öt partvidéki túrát ajánl, a Meirionnydd, Ceredigion, Anglesey szigete, az Észak-Walesi partvidék, Pembrokeshire és dél-walesi útvonalakat.

South Downs Way
Pen-Y-Fan
Llyn

Séta a természetben

“Tavasszal a sziklacsúcsokat vadvirágok, jácint, tengeri rózsák és mezei virágok rikító áradata borítja be. Nyaranként sünzanót és csarab borítja virágba a partvidéki dombságokat. Az ember a skomeri sziklák tetején fészkelő sirályhojszákat és kormoránokat láthat, és a vidék ikonikus madaraiból, a fraterculákból is rengeteg él errefelé. Walesben itt él a legtöbb fóka, és nyár közepétől kezdve sok delfint, disznódelfint és alkalmanként óriáscápákat is lehet látni a part menti vizekben.”

Részlet a Pembrokeshire túra leírásából.

Harlech kastély, Merionnydd

A túrák rendszerint hét-tíz naposak, március és október között érdemes lefoglalni az utakat – persze később is lehet –, amelyek ára nagyjából négyszáz és ezer font közötti.

Ez is érdekelhet:

wales | túra | séta | wales coast path walking tour

FOLYTASD EZZEL

Mától újra lehet síelni Magyarország egyik kedvenc síarénájában

Három luxus úti cél környezettudatos utazóknak

Rendeld meg a Roadster magazin 10. számát!

Izgalmas, színes és gazdag. Ha három szóval kellene jellemeznünk legújabb, jubileumi kiadásunkat, akkor ezeket a szavakat választanánk. Miért mondjuk ezt? Mert megjártuk Kappadókiát, Valenciát és Kelet-Tirolt. Találkoztunk a háromszoros olimpiai bajnok Szilágyi Áronnal, a világ egyik legérdekesebb újságírójával, Malcolm Gladwell-lel, a provokatív, magyar származású fotóssal, Pol Kuruczzal, plusz összehoztunk az eddigi legvidámabb borítónkat, amivel Budapestet ünnepeljük. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram