Close
Csak így érdemes felfedezni Wales vadregényes tájait

Csak így érdemes felfedezni Wales vadregényes tájait

„A sétálás a legjobb testedzés. Szoktassuk hozzá magunkat a minél hosszabb sétákhoz!”

Ez a bölcs gondolat az Amerikai Egyesült Államok harmadik elnökétől, Thomas Jeffersontól származik, és ha meg akarjuk fogadni a tanácsát, és egy látványos helyen szeretnénk barangolni, érdemes kipróbálni a Wales partvidékét bejáró túraútvonalat. A Wales Coast Path Walking Tour elnevezésű vállalkozás vezetett túrák keretében kalauzolja végig a vándorokat a vadregényes tengerparti útvonalon.

Az észak-walesi partvidék Conway közelében

A vezetett túra kifejezés első tagját itt nagyon lazán kell értelmezni, a vállalkozók kapnak egy térképet, néhány jó tanácsot (például olyan romantikus útmutatásokkal, mint hogy a tenger essen mindig az ember jobb kezére), és úgy juthatnak el A-ból B pontba, ahogy a kedvük tartja.

Dylan Thomas csónakház, Carmarthen
Three Cliffs Bay, Dél-Wales

A szállások pedig igen változatosak: high end B&B-kben, vidéki kúriákban, apró vendégházakban helyezik el az utazókat.

Pembrokeshire-Off-Skomer
The Rumps, Dél-Wales

Az utazási ügynökség öt partvidéki túrát ajánl, a Meirionnydd, Ceredigion, Anglesey szigete, az Észak-Walesi partvidék, Pembrokeshire és dél-walesi útvonalakat.

South Downs Way
Pen-Y-Fan
Llyn
Séta a természetben

“Tavasszal a sziklacsúcsokat vadvirágok, jácint, tengeri rózsák és mezei virágok rikító áradata borítja be. Nyaranként sünzanót és csarab borítja virágba a partvidéki dombságokat. Az ember a skomeri sziklák tetején fészkelő sirályhojszákat és kormoránokat láthat, és a vidék ikonikus madaraiból, a fraterculákból is rengeteg él errefelé. Walesben itt él a legtöbb fóka, és nyár közepétől kezdve sok delfint, disznódelfint és alkalmanként óriáscápákat is lehet látni a part menti vizekben.”

Részlet a Pembrokeshire túra leírásából.

Harlech kastély, Merionnydd

A túrák rendszerint hét-tíz naposak, március és október között érdemes lefoglalni az utakat – persze később is lehet –, amelyek ára nagyjából négyszáz és ezer font közötti.

Ez is érdekelhet:

A kaland folytatódik
Megjelent a Roadster magazin második nyomtatott kiadása, amelyben ismét olyan történeteket gyűjtöttünk össze, amelyek minket is folyamatosan inspirálnak. Szerintünk szebb lett, mint az első szám, reméljük, neked is tetszeni fog. Ha velünk tartanál ezen az utazáson, ezen a linken megrendelheted a magazint.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Close

Iratkozz fel a hírlevelünkre!

Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom