Close
Ez történik, ha a világ leggyorsabb elektromos autója ihlet egy kollekciót

Ez történik, ha a világ leggyorsabb elektromos autója ihlet egy kollekciót

Gyakran lehetetett találkozni a Nio nevével, ha éppen az elektromos járművekről szóló híreket böngészgettük. A kínai cég tekert egyet a kormányon, és teljesen más irányba fordult: behajtott a divatpiacra.

Nio Extreme-nek hívják a debütáló kollekcióját, amelyet Hussein Chalayan divattervezővel együtt hoztak össze. A limitált kapszula tizennyolc darabot tartalmaz, benne pólókkal, ingekkel és ruhákkal, a közös bennük, hogy valamennyit a Nio EP9, a világ leggyorsabb elektromos autója inspirálta.

A projekt a cég 2018 áprilisában életre hívott Nio Life leányvállalatához kapcsolható, amely kiváló minőségű, egyedi tervezésű termékeket kedveskedik a felhasználóinak.

Azért választotta partnernek Chalayant a vállalat, mert a dizájner korábbi munkái erőteljesen kötődtek a technológiához, ráadásul mind Chalayan, mind pedig a Nio közismert arról, hogy a végsőkig szeretik feszegetni a határaikat,

és hát az együttműködésük során sem fogták vissza magukat.

A kétszer egymás után az év brit divattervezőjének választott londoni bázisú tervező alkotott már megolvadó ruhákat, de olyat is, amely távirányítással működtethető alkatrészekkel volt tele, illetve egyszer egy Swarovski kristályokkal teleaggatott robotruhát is készített. A sztárvilág odáig van érte, többek között Lady Gaga, Kim Kardashian, Victoria Beckham és Rihanna is öltözött már általa kreált viseletbe.

Maga a Nio Extreme két részből áll: a Speed Collectiont és a Movement Collectiont is úgy alakították ki, hogy a szöveteken keresztül tükrözzék a test mozgását.

A Sanghajban rendezett bemutatón a legnagyobb sikert a 3D-s nyomtatott koncepcióval megtámogatott Shell nevű darab aratta, amely a kemény és a puha textúrák közötti ellentétet, valamint a technológia és a humanizmus közötti egyensúlyt vizsgálja.

Ez is érdekelhet:

(Fotók: Deezen)

Close