Close
Négy őszi-téli kollekció, amire érdemes odafigyelni

Négy őszi-téli kollekció, amire érdemes odafigyelni

Novemberben őszről beszélni nem éppen időszerű, de mit tehet a szerkesztő, ha a hőmérő tizenöt-húsz fokot mutat? De hagyjuk most a dilemmákat, jöjjön öt remek brand és friss kollekciójuk, hogy idén is stílusosan mozogjunk a hűvös vagy éppen hideg időjárásban.

1. Brunello Cucinelli

Brunello Cucinelli nem csak egy divatbrand tulajdonosa, hanem sokkal több annál. Filantróp, esztéta, környezetvédő. Utóbbinak ékes bizonyítéka az általa létrehozott alapítvány, iskola, és persze ott van az umbriai birtok is, ami olyan tökéletes egyvelege az ízlésnek és gazdagságnak, hogy azt még a Mediciek is megkönnyeznék.

Cucinelli elsőszámú profilja természetesen a stílus, és legyen szó férfi- vagy női divatról, mindig nagyon magasra teszi a mércét, ahogyan az idei aktuális kollekció darabjai is bizonyítják.

A 2019-es őszi-téli széria bejátssza egész pályát, akad itt nadrág, bakancs, kardigán, zakó, télikabát, és minden egyéb kiegészítő is. Érdemes alaposan átnézni a honlapjukat.

2. Ermenegildo Zegna

Az 1910-ben alapított Ermenegildo Zegna egyike azon kevés vállalkozásnak, amely születése óta családi kézben van – jelenleg a negyedik generációs Zegnák ülnek a vezetői pozíciókban. Saját brandjük mellett öltönyöket készítenek a Guccinak, Yves Saint Laurent-nek, Dunhillnek és Tom Fordnak. Évi 2,3 millió méternyi finomszövetet állítanak elő, ezzel a világelitben foglalnak helyet.

Az idei kollekciójukat a kasmír és a gyapjú jellemzi, a színek visszafogottak, a hangulat pedig olyasmi, mintha a hatvanas évek Cortina d’Ampezzójában járnánk, ahol egyszerre kellett stílusosnak és sportosnak lenni, de főleg stílusosnak.

Ha több is érdekelne:

3. Massimo Dutti

A spanyol divatház rendre hatásos kampányokkal prezentálja aktuális kollekcióit, melynek forgatókönyve ezúttal értelemszerűen az ősz magával ragadó színeire, a csendre és a letisztult formákra épül.

Némely darab puritán egyszerűségével kapja el a tekintetünket, de szó sem lehet arról, hogy unalmassá válnának: inkább a funkciót és a praktikumot részesítik előnyben.

Ha több is érdekelne:

4. Drake’s

Eton, Oxford, Cambridge és egyéb nagy múltú angol intézmények hangulatát hozza el a Drake’s új kollekciója. Sok kord, vastag gyapjúzakók és -pulóverek, harsány színek csíkokba és apró kockákba rendezve, tweed és kasmír. Ez az angol szabóság új kollekciója kulcsszavakba rendezve.

Az idei őszi-téli kollekció azt az Oxfordot hozza vissza, ami ma már nem feltétlenül létezik, de a Drake a széria darabjaival olyan sikeresen idézi meg, hogy ha magunkra kapjuk, máris az ötvenes-hatvanas évek fajbrit, csúcsbirodalmi atmoszféráját kezdjük sugározni.

Ha több is érdekelne:

Brunello Cucinelli | stílus | drake’s | massimo dutti | Ermenegildo Zegna

FOLYTASD EZZEL

Ezzel az új kollekcióval stílusosan ünnepelhetjük a telet

Három magyar tervező, akik miatt színesebb lesz a tél 

Rendeld meg a Roadster magazin 10. számát!
Izgalmas, színes és gazdag. Ha három szóval kellene jellemeznünk legújabb, jubileumi kiadásunkat, akkor ezeket a szavakat választanánk. Miért mondjuk ezt? Mert megjártuk Kappadókiát, Valenciát és Kelet-Tirolt. Találkoztunk a háromszoros olimpiai bajnok Szilágyi Áronnal, a világ egyik legérdekesebb újságírójával, Malcolm Gladwell-lel, a provokatív, magyar származású fotóssal, Pol Kuruczzal, plusz összehoztunk az eddigi legvidámabb borítónkat, amivel Budapestet ünnepeljük. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Instagram