Close
Csúcsra járatja az angol elit egyetemi hangulatot a Drake’s

Csúcsra járatja az angol elit egyetemi hangulatot a Drake’s

Annyira angol, mint Vilmos herceg, Harry Potter, az Oasis és a fish & chips együttvéve.

Eton, Oxford, Cambridge és egyéb nagy múltú angol intézmények hangulatát hozza el a Drake’s új kollekciója. Sok kord, vastag gyapjúzakók és -pulóverek, harsány színek csíkokba és apró kockákba rendezve, tweed és kasmír. Ez az angol szabóság új kollekciója kulcsszavakba rendezve.

A Drake’s-t 1977-ben alapították a londoni East Enden. Már akkor magas minőségű sálakat és kendőket készítettek high end divatbutikoknak és szabóságoknak, majd a portfólióba bekerültek a nyakkendők és díszzsebkendők is.

Az alapító Michael Drake-től 2010-ben vette át vállalkozás irányítását Michael Hill és Mark Cho. A kreatívigazgató Hill vezetésével a Drake’s luxus-kiegészítőket gyártó manufaktúrából

egy klasszikus dizájnszabászattá nőtte ki magát, amely bárhol felismerhető stílusú, könnyen hordható, kortárs, mégis időtlen ruhadarabokat készít.

Az idei őszi-téli kollekció azt az Oxfordot hozza vissza, ami ma már nem feltétlenül létezik, de a Drake a széria darabjaival olyan sikeresen idézi meg, hogy ha magunkra kapjuk, máris az ötvenes-hatvanas évek fajbrit, csúcsbirodalmi atmoszféráját kezdjük sugározni.

Az új kollekció darabjai természetesen azoknak is hasznosak lehetnek, akik nem feltétlenül anglofilek, csak szeretik a kényelmes és stílusos darabokat, amelyekben elegánsan lehet végigmozogni az őszi hónapokat.

A kollekció egész pályás letámadás: tetőtől talpig felöltöztet. A chukkáktól a sálig, a kötött nyakkendőtől a mellényig, a kétsoros gyapjú télikabáttól a kordnadrágig, a kék csíkos Oxford ingtől a mustárszínű kordzakóig minden szerepel a repertoárban.

A Drake-esztétika csúcsa szerintünk a lenti fotón látható Navy and Wine Check Harris Tweed zakó.

A Drake a nyáron az Amerikai Egyesült Államok déli államainak hangulatát hozta el, most az angol campusok feelingjét idézte meg könnyedén és stílusosan.

Ez is érdekelhet:

Close

Iratkozz fel a hírlevelünkre!

Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom