Close
A preppy-pápa életművéből rakott össze kapszulakollekciót a Mr. Porter

A preppy-pápa életművéből rakott össze kapszulakollekciót a Mr. Porter

“Nem ruhákat, hanem álmokat tervezek”. Ez a kissé negédes és fellengzős mondat annak az általunk is bemutatott Ralph Laurennek a szájából hangzott el, aki most a Mr. Porterrel szövetkezve rakott össze az elmúlt ötven év legjobb pillanataiból egy nyolcvanhárom darabból álló ajándékcsomagot, hogy mi is megvalósíthassunk álmokat.

A divatguru fél évszázaddal ezelőtt a New York-i Empire State Building egyik kiállítótermében mutatta be pályafutása első férfikollekcióját.

Akkor még aligha gondolta, hogy öt évtizeddel később Chilétől Ausztráliáig a preppy stílus felszentelt pápájaként emlegetik a nevét.

Néhány héttel ezelőtt hatalmas partival ünnepelte ötvenedik születésnapját a Ralph Lauren, hol máshol, mint a folyton vibráló New Yorkban, ahol megannyi híresség köszöntötte az időközben kultikus státuszba emelkedett divattervezőt, és a hozzá ezer szállal köthető márkát.

A születésnapból a sztárok mellett azonban nekünk is jut egy velősebb adag, ugyanis október 15-e óta megvásárolhatók a Mr. Porterrel közösen összerakott kapszulakollekció darabjai.

Összesen nyolcvanhárom darabból álló kollekció ismerteti meg velünk a 79. születésnapját október 14-én betöltő Ralph Lauren elmúlt ötven esztendejének gazdag és sokszínű örökségét. Ahogy az amerikai divatmágnás mondta: mindig is hitt abban, hogy többféle életet élhetünk, attól függően, milyen ruhákat választunk, és szerinte a mindenre nyitott világ remek lehetőséget kínál arra, hogy újra feltaláljuk magunkat.

Hogy mennyire igaza van, azt az új kollekciója is bizonyítja, melynek maximalista mesterműnek tűnő darabjaiban vastagon visszaköszönnek az eltelt ötven esztendő hatásai.

A Mr. Porterrel által szelektált portékákban – legyen szó elegáns ingről, pilóták által imádott bőrdzsekiről, laza pólóról, kényelmes kabátról, masszív túracipőről, bármilyen kiegészítőről, netán estélyeken villogó szmokingról – teljes mértékben megtaláljuk a Ralph Lauren DNS-t, hogy aztán különböző alteregókat ölthessünk magunkra a kalandor Indiana Jonestól kezdve az éjszakaiklub-tulajdonoson át a vidéki farmerig.

Ez is érdekelhet:

(Fotók: Gearpatrol, GQ Magazine, Highsnobiety)

kapszula | Ralph Lauren | őszi-téli | születésnap | Mr. Porter

FOLYTASD EZZEL

Már nem a Gucci a világ legmenőbb divatmárkája

Letisztultság, kifinomultság, elegancia és időtlenség jelenik meg a Jean Paul Gaultier új kollekciójában

Rendeld meg a Roadster magazin 10. számát!

Izgalmas, színes és gazdag. Ha három szóval kellene jellemeznünk legújabb, jubileumi kiadásunkat, akkor ezeket a szavakat választanánk. Miért mondjuk ezt? Mert megjártuk Kappadókiát, Valenciát és Kelet-Tirolt. Találkoztunk a háromszoros olimpiai bajnok Szilágyi Áronnal, a világ egyik legérdekesebb újságírójával, Malcolm Gladwell-lel, a provokatív, magyar származású fotóssal, Pol Kuruczzal, plusz összehoztunk az eddigi legvidámabb borítónkat, amivel Budapestet ünnepeljük. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram