Így előzheted be a 35 ezres várólistát a világ legjobb éttermében, az újranyitó Nomában

A dán Noma már nem is étterem, hanem kész fogalom, igazi bakancslistás zarándokhely a gasztrofanatikusok körében. Az itt készülő fogások pedig sokkal inkább műalkotások, mint egyszerű ételek. 2018 viszont sok szempontból jeles év az ikonikus étterem történetében: hamarosan új helyen, új koncepcióval nyit ki a Noma, és már mindenki izzadó tenyérrel várja, vajon mit alkotott René Redzepi.

Legtöbbeknek viszont jó ideig biztos álom marad, hogy teszteljék a világ legjobb éttermének új ételeit. A tizennégy évig Koppenhága kikötőjében működő hely bezárása ugyanis olyan mélyen érintette a közönséget, hogy az újranyitás hírének hallatán egyszerűen sáskahadként lepték el a foglalások.

René Redzepi, a Noma géniusza

Az új étteremre kevesebb mint huszonnégy óra alatt kellett kitenni a megtelt táblát, és jelenleg több mint 35 ezer ember van a várólistán. Ugye nem kell részleteznünk, mennyire vagyunk esélytelenek, ha asztalt szeretnénk foglalni?! Talán még a japán császárral is előbb találkozunk az elkövetkezendő időszakban, szoknyában, részegen, miközben LGT-dalokat énekel.

Ráakadtunk viszont egy különleges lehetőségre, amivel mégis nyílik esély, hogy az utolsó két székre lecsapjunk a nyitóestén – és még a szürkegazdaságot sem kell erősítenünk hozzá.

Mi vár a vacsorán?

A "Time and Place" jegyében René Redzepi és csapata három évszakra osztja az évet, és három alkalommal úgy csavar egy hatalmasat a menün, hogy közben kizárólag az adott szezonra jellemző alapanyagokat használja éttermében. Az első, téli menü a skandináv tenger gyümölcseinek ünnepe lesz.

A szerencsés nyertes a vacsorát követő reggelen ráadásul a Noma teljes csapatával kávézhat, bejárhatja az új bázis minden rejtett zugát, felfedezheti a tesztkonyhát, és minden apró titkot kideríthet az alapanyagokról. Ha még ez sem lenne elég, a repülőjegyünket és szállásunkat is állják.

Jó, nem csigázunk senkit tovább, mondjuk, hogy lehet indulni a lehetetlenért.

Támogasd a MAD-et, vacsorázz a Nomában!

A MAD (ami dán nyelven ételt jelent) egy olyan nonprofit szervezet, amely a világ élelmiszer-szervezeteit hivatott összehozni. A céljuk, hogy ösztönözzék, oktassák, és megtalálják azokat a kreatív megoldásokat, amelyek hozzásegítenek minket és az éttermeket is a fenntartható élelmiszer-gazdálkodáshoz.

Az egész kezdeményezés Koppenhága kikötőjéből indult, és ma ott tart, hogy helyi és nemzetközi eseményeket, ingyenes online oktatásokat tartanak. Úgy gondolják, hogy az élelmiszerek fontos szerepet kell játsszanak a bolygónk egészségének megőrzésében.

Ezeknek az eszméknek a támogatására indítottak most kampányt, amely mögé számos, gasztronómiából ismert figura, és a Noma is beállt.

A képlet nagyon egyszerű:

  1. Menjünk fel az Omaze oldalára, és keressük meg a kampányt! (Itt egyébként sok nemes ügyet támogathatunk, és pár dollárért, egy kis szerencsével minigolfozhatunk Bonóval, vagy vacsorázhatunk Sarah Jessica Parkerrel New Yorkban)
  2. Görgessünk az oldal aljára, és válasszuk ki, mennyit adományozunk a szervezetnek! Minél többet áldozunk rá, annál nagyobb esélyünk van megnyerni, ráadásul ötszáz dollár fölött már elég izgalmas fix ajándékokat is kapunk.
  3. Várjunk türelmesen – a kampány január 31-én ér véget, akkor dől el az utolsó asztal sorsa!   
 

A jó hír, hogy elég akár csak tíz dollárt adományoznunk ahhoz, hogy egy életre szóló élményt nyerjünk. Jobb, mint a lottó, nem igaz?!

Ez is érdekelhet:

Felfedeztük a tél italát, ami úgy borít be, mint egy Nagy Zöld Hullám

A Zhao Zhou-ban már van matcha, és mint mindent, ezt is felsőfokon művelik. Energetizál, felmelegít, felfrissít: mondjuk, mit kell tudni erről az árnyékolt zöld teáról.

(Fotók: Noma)

noma | rene redzepi | Dánia | étterem | világ legjobb étterme

FOLYTASD EZZEL

Ezzel a tíz fantasztikus dizájntárggyal a legmenőbb hellyé teheted az otthonod

10+1 ikonikus és gyönyörű lámpa, ami garantáltan feldobja az otthonod

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom