Close
Kötelező karantén nélkül vár mindenkit a világ egyik legboldogabb országa

Kötelező karantén nélkül vár mindenkit a világ egyik legboldogabb országa

A vikingek, az északi fény, a fjordok és a friluftsliv országa közel két évig tartó utazási korlátozások után ismét örömmel lát minden nemzetközi turistát.

Január 26-i hatállyal Norvégia ugyanis megszüntette a kötelező karantént.

Norvégia 2020 márciusa óta tíz napos karanténra kötelezte a nem uniós országból érkezőket. November végén aztán módosította a szabályait, lehetővé téve, hogy a turisták az érkezést követő hetvenkét órával elvégzett negatív PCR-teszttel kikerülhessenek a karanténból.

Most azonban teljesen eltörölte ezt a kötelezettséget.

Minden tizenhat éves és annál idősebb érkező – függetlenül attól, hogy be van-e oltva –, beléphet Norvégiába, amennyiben legkésőbb hetvenkét órával indulás előtt kitölt egy beutazási regisztrációs lapot, majd a repülőtérre érkezéskor ingyenes antigén gyorstesztet végeztet. Azoknak, akik nem rendelkeznek érvényes  oltási igazolással – a norvég hatóságok szerint ide tartozik a norvég Covid-igazolás, az EU digitális Covid igazolása vagy az Egyesült Királyság NHS Covid-passza –, beleértve az oltatlanokat is, a Norvégiába induló járatuk indulása előtt legfeljebb huszonnégy órával készült negatív Covid-tesztet (PCR vagy antigén) kell bemutatniuk.

A Norvég Közegészségügyi Intézet rámutatott, hogy védettségivel nem rendelkező utasok a regisztrált utasok hét, a covidos esetek négy százalékát teszik ki. Ezért arra a következtetésre jutottak, hogy az intézkedésnek kevés hatása van a járványügyi helyzet alakulására, vagy a norvégiai kórházi kapacitásra, azaz nem tartja szükségesnek az utazást követő kötelező karantént.

Hogy mi tesz boldoggá egy országot, azt nehéz meghatározni. A minőségi egészségügyi ellátáshoz való hozzáférés? A várható hosszú élettartam? A pénzügyi stabilitás? A szabadság? A társadalmi kapcsolatok? Vagy mindezek kombinációja? És hogyan lehet egyáltalán rangsorolni az életminőséget, amit szinte lehetetlen számszerűsíteni? AWorld Happiness Report az elmúlt kilenc évet tekintve bevállalta a kihívást, és számos adatra támaszkodva meghatározta, hogy a világ egyes országai hogyan állnak a boldogság – vagy ahogyan az elemzés nevezi  – az “átlagos nemzeti életértékelés” tekintetében.

(Forrás: AFAR, Government.no, fotók: Getty Images)

covid | beutazás | nem eu | kötelező | európai unió

FOLYTASD EZZEL

Ha Róma környékén jársz, ezt a gyönyörű helyet nem hagyhatod ki

Megnéznéd a Niagara-vízesést az Eiffel-torony tetejéről nyolcszáz forintért?

Rendeld meg a Roadster magazin 8. számát!
Friss, 200 oldalas lapszámunkat ezúttal egy színes és izgalmas melléklettel egészítettük ki, amelyben 33 kihagyhatatlan hazai élményt ajánlunk a nyárra. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Close
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom