Close
Kötelező karantén nélkül vár mindenkit a világ egyik legboldogabb országa

Kötelező karantén nélkül vár mindenkit a világ egyik legboldogabb országa

A vikingek, az északi fény, a fjordok és a friluftsliv országa közel két évig tartó utazási korlátozások után ismét örömmel lát minden nemzetközi turistát.

Január 26-i hatállyal Norvégia ugyanis megszüntette a kötelező karantént.

Norvégia 2020 márciusa óta tíz napos karanténra kötelezte a nem uniós országból érkezőket. November végén aztán módosította a szabályait, lehetővé téve, hogy a turisták az érkezést követő hetvenkét órával elvégzett negatív PCR-teszttel kikerülhessenek a karanténból.

Most azonban teljesen eltörölte ezt a kötelezettséget.

Minden tizenhat éves és annál idősebb érkező – függetlenül attól, hogy be van-e oltva –, beléphet Norvégiába, amennyiben legkésőbb hetvenkét órával indulás előtt kitölt egy beutazási regisztrációs lapot, majd a repülőtérre érkezéskor ingyenes antigén gyorstesztet végeztet. Azoknak, akik nem rendelkeznek érvényes  oltási igazolással – a norvég hatóságok szerint ide tartozik a norvég Covid-igazolás, az EU digitális Covid igazolása vagy az Egyesült Királyság NHS Covid-passza –, beleértve az oltatlanokat is, a Norvégiába induló járatuk indulása előtt legfeljebb huszonnégy órával készült negatív Covid-tesztet (PCR vagy antigén) kell bemutatniuk.

A Norvég Közegészségügyi Intézet rámutatott, hogy védettségivel nem rendelkező utasok a regisztrált utasok hét, a covidos esetek négy százalékát teszik ki. Ezért arra a következtetésre jutottak, hogy az intézkedésnek kevés hatása van a járványügyi helyzet alakulására, vagy a norvégiai kórházi kapacitásra, azaz nem tartja szükségesnek az utazást követő kötelező karantént.

Hogy mi tesz boldoggá egy országot, azt nehéz meghatározni. A minőségi egészségügyi ellátáshoz való hozzáférés? A várható hosszú élettartam? A pénzügyi stabilitás? A szabadság? A társadalmi kapcsolatok? Vagy mindezek kombinációja? És hogyan lehet egyáltalán rangsorolni az életminőséget, amit szinte lehetetlen számszerűsíteni? AWorld Happiness Report az elmúlt kilenc évet tekintve bevállalta a kihívást, és számos adatra támaszkodva meghatározta, hogy a világ egyes országai hogyan állnak a boldogság – vagy ahogyan az elemzés nevezi  – az “átlagos nemzeti életértékelés” tekintetében.

(Forrás: AFAR, Government.no, fotók: Getty Images)

norvégia | beutazás | eltörlés | nem eu | koronavírus

FOLYTASD EZZEL

Ebben az országban most inkább ne szálljunk be az alternatív taxiba

Erre indulj, ha Horvátország kicsiny Velencéit keresed!

Rendeld meg a Roadster magazin 10. számát!

Izgalmas, színes és gazdag. Ha három szóval kellene jellemeznünk legújabb, jubileumi kiadásunkat, akkor ezeket a szavakat választanánk. Miért mondjuk ezt? Mert megjártuk Kappadókiát, Valenciát és Kelet-Tirolt. Találkoztunk a háromszoros olimpiai bajnok Szilágyi Áronnal, a világ egyik legérdekesebb újságírójával, Malcolm Gladwell-lel, a provokatív, magyar származású fotóssal, Pol Kuruczzal, plusz összehoztunk az eddigi legvidámabb borítónkat, amivel Budapestet ünnepeljük. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram