Close
Szuperolcsó jegyekkel törne be a piacra egy norvég fapados légitársaság

Szuperolcsó jegyekkel törne be a piacra egy norvég fapados légitársaság

A Norse Atlantic Airways a héten jelentette be, hogy jövő nyáron indítja el hosszú távú járatait.

„Hiszünk benne, hogy szükség van egy új és innovatív légitársaságra, amely a világ fokozatos újranyitásával modern, környezetbarátabb és üzemanyag-takarékosabb repülőgépekkel szolgálja ki a fapados interkontinentális piacot” – mondta Bjørn Tore Larsen vezérigazgató. „A terveink szerint haladunk, a tényleges működést akkor kezdjük meg, amikor megszűnnek az utazási korlátozások, és visszatér a kereslet a transzatlanti járatok iránt.”

A társaság Londonból, Oslóból és Párizsból tervez járatokat indítani New Yorkba, Miamiba és Los Angelesbe. Ehhez kilenc gépet vásárolt a Norwegian Air-től, a flottában pedig tizenöt darab 787-es Dreamliner lesz majd, melyek tehát várhatóan jövőre állnak szolgálatba.

A kék és fehér festésű gépekkel kapcsolatban a légitársaság egyelőre nem árulta el, hogy az utasok pontosan mire számíthatnak a fedélzeten, de azt már lehet tudni, hogy a szolgáltatások között megtalálható majd wifi, igény szerinti ételrendelés, valamint szórakoztató egységek is.

A jegyeket várhatóan három hónappal az első járat indulása előtt kezdik el értékesíteni, bár a légitársaság egyelőre nem részletezte a transzatlanti járatok költségeit.

 

A Norse a Norwegian Air és a WOW Air által hagyott űrt kívánja betölteni a piacon, két olyan fapados légitársaságét, melyek 84 dollárért (25 ezer forintért)  is kínáltak hosszú távú európai járatokra szóló egyirányú jegyet. A Norwegian egyébként év elején jelentette be transzatlanti járatainak megszüntetését, amit részben a világjárvány miatti utashiánnyal magyarázott.

Eközben itthon jelentős utasszám-növekedéssel indult a második félév a budapesti repülőtéren: júliusban 538 074 utast kezelt a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér, ami megközelíti az év első hat hónapjának összforgalmát.

(Forrás: Travel and Leisure, fotók: Getty Images)

hosszú távú | jegyek | norvég | Norse | fapados

FOLYTASD EZZEL

Rendhagyó kártyapartin mutatta be teljes programját a harmadik Liszt Ünnep

Őszinte, szórakoztató és sorsfordító – Így lett a Körvonal az ország kedvenc játéka

Rendeld meg a Roadster magazin 13. számát!

Beköszöntött az ősz, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 13. száma. Mit találunk benne? Bejárjuk Japán izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik legszínesebb és leghíresebb dizájnerével, Karim Rashiddal, Nápolyban megkóstoljuk Olaszország negyedik legjobb pizzáját, és benézünk az Attolini szabódinasztia műhelyébe is. A Napa-völgyben teszteljük, milyen az új, elektromos Rolls-Royce, és elbeszélgetünk a W luxushotelben megnyitott Nightingale by Beefbar alapítójával, Riccardo Giraudival is. Elmegyünk egészen Dél-Koreáig, hogy megnézzük közelről, milyen a világ egyik leghangulatosabb kávézója, a Mudzsige panzió, ezen kívül pedig találkozunk még párizsi keramikusművésszel, Japánban dolgozó magyar építésszel, vitorlázógép pilótával, egy római napszemüveg brand alapítójával, és a születésnapját ünneplő Babel Budapest megálmodójával is. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram