Close
Ilyet még nem láttunk: szobanövények, amik operát hallgatnak

Ilyet még nem láttunk: szobanövények, amik operát hallgatnak

Rendhagyó ötlettel állt elő Barcelona operaháza. Június 22-én, hétfőn egy különleges koncertet adnak, Puccini eredetileg vonósnégyesre írt, Krizantémok című zeneművét adják elő, ám a nézőtéren az újranyitások első napján nem emberek ülnek majd, hanem rengeteg szobanövény: pálmák, jukkák, filodendronok, fikuszok.

Több borásznál is jártunk már, akik esküsznek rá, hogy ha komolyzenét játszanak a lepalackozott boroknak, azok meghálálják a gondoskodást. Barcelonában most nem testes vörösek kapnak audiofil élményt, hanem több mint kétezer szobanövény. De mégis miért kapnak ilyen különleges bánásmódot a szerencsés zöldek?

A Liceu június 22-én nyit ki először, ám a korlátozások miatt még óvatosan lépkednek, viszont valami többszörösen jót szeretnének adni a világnak. Egyrészt egy olyan performanszot, ami a világon az első ilyen lesz, másrészt természetkedvelőként is jóleső ez a gesztus, harmadrészt a komolyzenével feltöltött növényeket a koncertet követően az egészségügyben dolgozóknak adományozzák. Ezzel szeretnének egy kis kedvességet csempészni a keményen dolgozó egészségügyisek életébe.

A növényeknek adott koncertet természetesen élőben közvetítik majd. Vastapsot és ovációt ne várjunk, de felemelő érzés lesz végignézni, ahogy dús pálmák terítik be az opera nézőterét.

Ez is érdekelhet:

(Fotók: Liceu, Unsplash)

Megjelent a legújabb Roadster magazin!
Ismét egy magazin azoknak, akik szerint nem arra születtünk, hogy a négy fal között üljünk, akik szerint az élet olyasmi, amit nagykanállal kell fogyasztani és amiből sosem lehet elég. 170 oldalnyi friss, színes és energiával teli kontent felfedezőknek, kalandoroknak, inspirációt keresőknek mindarról, ami miatt érdemes nekivágni a világnak. Ha velünk tartanál ezen az utazáson, ezen a linken megrendelheted a magazint.
Close

Iratkozz fel a hírlevelünkre!

Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom