Close
Ilyet még nem láttunk: szobanövények, amik operát hallgatnak

Ilyet még nem láttunk: szobanövények, amik operát hallgatnak

Rendhagyó ötlettel állt elő Barcelona operaháza. Június 22-én, hétfőn egy különleges koncertet adnak, Puccini eredetileg vonósnégyesre írt, Krizantémok című zeneművét adják elő, ám a nézőtéren az újranyitások első napján nem emberek ülnek majd, hanem rengeteg szobanövény: pálmák, jukkák, filodendronok, fikuszok.

Több borásznál is jártunk már, akik esküsznek rá, hogy ha komolyzenét játszanak a lepalackozott boroknak, azok meghálálják a gondoskodást. Barcelonában most nem testes vörösek kapnak audiofil élményt, hanem több mint kétezer szobanövény. De mégis miért kapnak ilyen különleges bánásmódot a szerencsés zöldek?

A Liceu június 22-én nyit ki először, ám a korlátozások miatt még óvatosan lépkednek, viszont valami többszörösen jót szeretnének adni a világnak. Egyrészt egy olyan performanszot, ami a világon az első ilyen lesz, másrészt természetkedvelőként is jóleső ez a gesztus, harmadrészt a komolyzenével feltöltött növényeket a koncertet követően az egészségügyben dolgozóknak adományozzák. Ezzel szeretnének egy kis kedvességet csempészni a keményen dolgozó egészségügyisek életébe.

A növényeknek adott koncertet természetesen élőben közvetítik majd. Vastapsot és ovációt ne várjunk, de felemelő érzés lesz végignézni, ahogy dús pálmák terítik be az opera nézőterét.

Ez is érdekelhet:

(Fotók: Liceu, Unsplash)

liceu | komolyzene | pálma | opera | barcelona

FOLYTASD EZZEL

Ezért vacsoráznak mindig ennyire későn Spanyolországban

Párizs főpolgármestere nagy port kavaró bejelentést tett: szerinte minden orosz részt vehetne az olimpián

Rendeld meg a Roadster magazin 10. számát!

Izgalmas, színes és gazdag. Ha három szóval kellene jellemeznünk legújabb, jubileumi kiadásunkat, akkor ezeket a szavakat választanánk. Miért mondjuk ezt? Mert megjártuk Kappadókiát, Valenciát és Kelet-Tirolt. Találkoztunk a háromszoros olimpiai bajnok Szilágyi Áronnal, a világ egyik legérdekesebb újságírójával, Malcolm Gladwell-lel, a provokatív, magyar származású fotóssal, Pol Kuruczzal, plusz összehoztunk az eddigi legvidámabb borítónkat, amivel Budapestet ünnepeljük. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram