Close
Ebbe a falak és mennyezet nélküli, nullacsillagos szállodába hatezer fős a várólista

Ebbe a falak és mennyezet nélküli, nullacsillagos szállodába hatezer fős a várólista

A Riklin-fivérek szállodája egyben művészeti installáció is, ami fenekestől felforgatta a svájci Saillon falu életét.

A svájci művészek nullacsillagos szállodakoncepciója szerint a vendégek Saillonban csupán egy franciaágyat kapnak a természet kellős közepén falak és mennyezet nélkül. A céljuk az volt, hogy a szállást foglalókat

elgondolkodtassák és cselekvésre ösztönözzék a világ legnagyobb problémáival kapcsolatban.

Frank Riklin szerint az anti-idilli verzióban nem az alvás a lényeg, hanem az, hogy reflektáljanak a világ jelenlegi helyzetére és rávilágítsanak a változások szükségességére. A vendégek a nulla csillagos szállodában olyan témákat vitatnak meg, mint az éghajlatváltozás, a háború vagy éppen az emberiség pusztítása a bolygón.

Patrik Riklin hozzáfűzi: most nincs itt az ideje aludni, reagálnunk kell.

A Daniel Charbonnier szállodatulajdonossal közösen kidolgozott projektben három másik nullacsillagos szobát is kialakítottak egy csendes, festői domboldalon. Az italokat és reggelit kínáló komornyik szolgáltatással rendelkező szobák július 1. és szeptember 18. között állnak rendelkezésre.

A nulla csillagos szobában egy éjszaka nagyjából 322 euróra, azaz százharmincezer forintra tehető, a jelenleg hatezerötszáz fős várólista pedig hitelesen igazolja a Null Stern meglepő népszerűségét.

(Forrás: Euronews, fotók: Facebook)

fenntarthatóság | szálloda | Svájc

FOLYTASD EZZEL

Három luxus úti cél környezettudatos utazóknak

A világ legbarátságosabb városa ez az apró olasz település lett

Rendeld meg a Roadster magazin 10. számát!

Izgalmas, színes és gazdag. Ha három szóval kellene jellemeznünk legújabb, jubileumi kiadásunkat, akkor ezeket a szavakat választanánk. Miért mondjuk ezt? Mert megjártuk Kappadókiát, Valenciát és Kelet-Tirolt. Találkoztunk a háromszoros olimpiai bajnok Szilágyi Áronnal, a világ egyik legérdekesebb újságírójával, Malcolm Gladwell-lel, a provokatív, magyar származású fotóssal, Pol Kuruczzal, plusz összehoztunk az eddigi legvidámabb borítónkat, amivel Budapestet ünnepeljük. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram