Ebbe a falak és mennyezet nélküli, nullacsillagos szállodába hatezer fős a várólista

A Riklin-fivérek szállodája egyben művészeti installáció is, ami fenekestől felforgatta a svájci Saillon falu életét.

A svájci művészek nullacsillagos szállodakoncepciója szerint a vendégek Saillonban csupán egy franciaágyat kapnak a természet kellős közepén falak és mennyezet nélkül. A céljuk az volt, hogy a szállást foglalókat

elgondolkodtassák és cselekvésre ösztönözzék a világ legnagyobb problémáival kapcsolatban.

Frank Riklin szerint az anti-idilli verzióban nem az alvás a lényeg, hanem az, hogy reflektáljanak a világ jelenlegi helyzetére és rávilágítsanak a változások szükségességére. A vendégek a nulla csillagos szállodában olyan témákat vitatnak meg, mint az éghajlatváltozás, a háború vagy éppen az emberiség pusztítása a bolygón.

Patrik Riklin hozzáfűzi: most nincs itt az ideje aludni, reagálnunk kell.

A Daniel Charbonnier szállodatulajdonossal közösen kidolgozott projektben három másik nullacsillagos szobát is kialakítottak egy csendes, festői domboldalon. Az italokat és reggelit kínáló komornyik szolgáltatással rendelkező szobák július 1. és szeptember 18. között állnak rendelkezésre.

A nulla csillagos szobában egy éjszaka nagyjából 322 euróra, azaz százharmincezer forintra tehető, a jelenleg hatezerötszáz fős várólista pedig hitelesen igazolja a Null Stern meglepő népszerűségét.

(Forrás: Euronews, fotók: Facebook)

szálloda | fenntarthatóság | Svájc

FOLYTASD EZZEL

Ezzel a tíz fantasztikus dizájntárggyal a legmenőbb hellyé teheted az otthonod

10+1 ikonikus és gyönyörű lámpa, ami garantáltan feldobja az otthonod

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom