Close
Szinte lehetetlen bejutni a világ legvonzóbb nullacsillagos szállodájába

Szinte lehetetlen bejutni a világ legvonzóbb nullacsillagos szállodájába

Nincsenek falak, se tető, se fürdőszoba. Van viszont festményeket ihlető környezet, harapni valóan friss levegő és kivételes éjszakai élmény. Nem egy hegytetős sátrazást írtunk körül, hanem az elképesztően népszerű Null Stern Hotelt, amely Svájc után immáron Liechtensteinben is üzemel.

A világ legvonzóbb nullacsillagos szállodája állandó telt házzal működik. Ha szeretnénk kipróbálni a nem mindennapi szolgáltatást, rendkívül türelmesnek kell lennünk, ugyanis a várólistára nagyjából kilencezren iratkoztak már fel.

A Null Stern Hotel ötlete Daniel Charbonnier fejéből pattant ki, aki egy művész testvérpár, Frank és Patrick Riklin segítségével valósította meg a szó szerint vadnak tűnő víziót Appenzell régióban, kétezer méter magasságban. 2016-ben nyitották meg a szállodát, melynek híre elképesztő sebességgel rohant végig a világban.

A mindössze egyetlen szobából álló hotel alapszolgáltatásához egy puha párnákkal felszerelt kényelmes franciaágy, lámpák, éjjeliszekrény és még egy széf is tartozik – no meg persze a legalább öt csillagot érdemlő elképesztő kilátás az Alpokra.

A minden szempontból exkluzív élményt a helyi lakosok által működtetett szerviz teszi teljessé, akik fehér kesztyűben szolgálják fel a megrendelt ételeket és italokat.

A zavartalan időjárási körülményeket értelemszerűen nem tudják garantálni, és illemhellyel sem szolgálnak. Utóbbiért, illetve rossz idő esetén menedékért a néhány percnyi sétára található közösségi ház vehető igénybe.

A háttérkép-kompatibilis panorámára, a lecsupaszított egyszerűségre és a természet közelségére építő hotel szobái az egyes régiók hangulatát igyekeznek megfesteni. A Zero Real Estate néven futó hétszobás brand 2020 nyarától már nem csupán Kelet-Svájc bizonyos részein, hanem Liechtensteinben is elérhető, éjszakánként nagyjából nyolcvanezer forintos áron.

Ez is érdekelhet:

(Fotók: Null Stern Hotel)

Legyen tiéd a limitált szériás giftboxunk!
Mi jobb, mint egy Roadster magazin?
A válasz egyszerű: öt Roadster magazin.
Úgy döntöttünk, összerakjuk egy díszdobozba az eddigi számainkat, és ha megrendeled magadnak vagy valaki másnak ajándékba (spoiler alert: jön a karácsony!), akkor a következő, sorrendben ötödik számunkat ajándékba kapod tőlünk.
Az öt szám együtt díszdobozban most 8950 Ft.
Ha velünk tartanál ezen az utazáson, ezen a linken megrendelheted a magazint.
Close

Iratkozz fel a hírlevelünkre!

Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom