Close
Három, pillanatok alatt elkészülő, frissítő nyári desszert, amit csak imádni lehet

Három, pillanatok alatt elkészülő, frissítő nyári desszert, amit csak imádni lehet

A kánikulában jéghideg, gyümölcsös, frissítő finomságokra vágyunk, amelyek pillanatok alatt, különösebb erőfeszítés nélkül, néhány hozzávalóval elkészíthetők.

Összeállításunkban három szuper receptet osztunk meg, amelyek garantáltan hűsítenek majd a negyven fokban.

Áfonyás fagyi

A házi készítésű fagylaltot egy kevés kókuszlikőrrel érdemes megbolondítani, de ha gyermekeknek készítjük, gond nélkül el is hagyható.

Hozzávalók:

  • 500 milliliter joghurt
  • 125 gramm cukor
  • 1 csomag vaníliáscukor
  • 3 evőkanál kókuszlikőr
  • 1 tojásfehérje
  • 2 zselatinlap
  • 400 gramm áfonya
  • 3 evőkanál citromlé

Elkészítése:

Első lépés: A joghurtot a cukorral és a vaníliás cukorral habosra keverjük, majd feloldjuk benne a zselatint és hozzáadjuk a kemény tojáshabot, valamint a kókuszlikőrt. Az áfonyát pürésítjük, elkeverjük a citromlével és hozzáadjuk a tojáshabos masszához. Alaposan összekeverjük.

Második lépés: Egy tálba kanalazzuk, majd betesszük a fagyasztóba. Időről időre átkeverjük. Nagyjából három órán át hagyjuk a mélyhűtőben fogyasztás előtt.

Csokoládés-vaníliás pohárkrém

A desszert elkészítése hihetetlenül egyszerű, a tejszínnek és a joghurtnak köszönhetően pedig lágy és könnyű állaga lesz.

Hozzávalók:

  • 2 centiliter kakaólikőr
  • 2 centiliter rum
  • 60 gramm babapiskóta
  • 250 milliliter tejszín
  • 2 evőkanálnyi vaníliáscukor
  • 80 gramm joghurt
  • 2 evőkanál reszelt csokoládé

Elkészítése:

Első lépés: A reszelt csokoládét és a porcukrot 50 milliliter meleg vízzel összekeverjük, majd hozzáadjuk a likőrt és a rumot.

Második lépés: A piskótákat összetörjük és a felét poharakba rendezzük. A tetejére öntjük a kakaós-rumos keverék felét.

Harmadik lépés: A tejszínt és a vaníliás cukrot kemény habbá verjük. Belekeverjük a joghurtot, és a keverék felét a poharakba öntjük.

Negyedik lépés: Ráhelyezzük a maradék piskótadarabokat, a megmaradt kakaós-rumos keverékkel meglocsoljuk, majd rákenjük a krémet is. Reszelt csokoládéval díszítve tálaljuk.

Melba

A híres francia séf, Auguste Escoffier nevéhez fűződik ez a hűsítő desszert, amelyben az őszibarack, a málnaszósz és a vaníliafagylalt találkozik.

Hozzávalók:

  • 20 dekagramm málna
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 2 darab őszibarack
  • vanília fagylalt
  • citromlé

Elkészítése:

Első lépés: A málnát és a vaníliás cukrot egy kis lábasba tesszük és lassú lángon összefőzzük. Hagyjuk kihűlni, majd adjunk hozzá pár csepp citromlevet.

Második lépés: Desszertes pohárba tegyünk egy gombóc fagylaltot! Az őszibarackot forró vízzel leöntjük, egy percig állni hagyjuk, majd a héját lehúzzuk. A fagylaltra ráhelyezünk fél barackot, mehet rá még egy gombóc fagyi, majd öntsük le málnaszósszal! Azonnal fogyasszuk!

Ha nem elég a hűsítő finomságokból, készíthetünk frissítő dinnyés italokat, egészséges jégkását és idénygyümölcsök felhasználásával joghurtos fagylaltokat is, amikkel könnyedén túl lehet élni az idei nyár eddigi legmelegebb napjait.

(Fotók: Getty Images)

fagylalt | desszert | nagy sztori | nyári recept

FOLYTASD EZZEL

Leállítják Franciaország egyik legrégebbi sajtjának gyártását a szárazság miatt

A Loire-völgy, ahol a kétezer éves borkészítési hagyományok pazar építészeti megoldásokkal találkoznak

Rendeld meg a Roadster magazin 9. számát!
Friss, 220 oldalas lapszámunkat ezúttal egy színes és izgalmas, 20 oldalas melléklettel egészítettük ki, amelyben a prémium spiritek szédítő univerzumába merülünk el. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Close
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom