Íme, három isteni nyári koktél, ami tonikkal készül

A gin tonik tipikus nyári ital, azonban ha tovább gondoljuk, egészen különleges ízkombinációkat kaphatunk, amelyek tényleg frissítően hatnak a kánikulában.

Grapefruittal az igazi nyárért

A grapefruitos tonik alapja az úgynevezett Paloma koktél, amely a citrus levén kívül szódát és tequilát is tartalmaz. Ennek könnyedebb változatához pedig még szirupok készítésére sincs szükség, így aztán tényleg egyszerűen elkészíthető otthoni körülmények között is.

Elkészítése: Egy magas falú pohárba jeget halmozunk, ráöntünk 60 milliliter grapefruit-levet, ugyanennyi tonikot és 45 milliliter blanco tequilát. Összekeverjük, majd egy nagy szár rozmaringgal és fél szelet grapefruittal díszítjük.

Sherry-vel az ütős kombinációért

A tonik számos alkohollal jól párosítható, a sherry pedig különösen jól áll neki. Érdemes olyat választani, ami könnyedebb, szárazabb fajta, így frissítő, de összetett ízvilágú alapanyagként szolgálhat.

Elkészítése: Egy kis borospohárban vagy jéggel megpakolt pohárban keverjünk össze gyors mozdulatokkal 75 milliliter sherryt és ugyanennyi tonikot! Díszítsük menta ággal és lime héjjal!

G&T egy kis extrával

Manapság nagyon népszerűek azok a gin tonik variációk, amelyeket hatalmas pohárban rengeteg körettel megpakolva kínálnak. Maximálisan frissítő változatának központi eleme az uborka, amely észrevétlenül segíti a szervezet hidratáltságát még akkor is, ha alkoholt társítunk hozzá.

Elkészítése: Vágjunk két nagyobb darab lime héjat, tegyük egy tálkába és zúzzuk össze, hogy az aromái felszabadulhassanak! Ezt követően vágunk négy vékony uborkaszeletet, beletesszük a pohárba a lime héjjal együtt, hozzáadunk 45 milliliter gint és összekeverjük. Rátöltünk körülbelül 90 milliliter tonikot és ismét átkeverjük. Még vékonyabb uborkaszeletekkel és lime darabokkal díszítjük.

Hétvégén kerti partira készülsz és lenyűgöznéd a vendégeket? Ezekkel a koktélokkal biztosan sikert fogsz aratni, ráadásul rendkívül egyszerűen elkészíthetők, különösebb speciális eszközökre sincs szükség hozzá a hobbi koktélkeverő szetten kívül.

(Fotók: Getty Images)

recept | tonik | alkohol | nyár | ital | gin

FOLYTASD EZZEL

Hét dolog, amit ki kell próbálnod a legszebb horvát nemzeti parkban

Nagyvárosi kalandor a Volvótól

Rendeld meg a Roadster magazin 19. számát!

Hawaiitól Tanzániáig, az egyik legjobb magyar sommeliertől a belga csúcsdizájnerig, az új Rolls-Royce-tól Horvátország titkos gyöngyszemeiig, a Roadster magazin új lapszáma ismét a világ izgalmas, kreatív és hedonistán lüktető ŕétegeibe viszi el olvasóit. Elmegyünk a bécsi három Michelin-csillagos Amadorba, ahol találkozunk Bencze Ádám sommeiler-vel, beszélgetünk Havancsák Terézzel, aki a közelmúltban kezdett el dolgozni az amerikai outerwear brand AETHERnél, Portugáliában kipróbáljuk, milyen a tengerparton száguldozni az új Ferrarival – egész kellemes –, a kortárs irodalom kedvelőinek pedig egy olyan Roadsternek írt Parti Nagy Lajos írással jelentkezünk, ami szerintünk a legjobbjai közé tartozik. Az aktuális számban lesz egy 20 oldalas mellékletünk is, amelynek főszereplője a még mindig rengeteg újdonságot rejtő Horvátország. Ezen kívül is sok színes történetünk van még, úgyhogy ezúttal is érdemes elmerülni a Roadster gazdag és kalandokkal teli világában!

Megnézem, mert érdekel!
“Útra keltünk és összegyűjtöttük a legkiemelkedőbb hazai szállásokat és vendéglátóhelyeket számotokra. Ezek a helyek garantáltan felejthetetlen élményeket kínálnak, legyen szó romantikus pihenésről a Balaton partján vagy egy kulináris felfedezőútról Budapesten.”
Izing Róbert Izing Róbert, főszerkesztő

Legfrissebb ajánlataink

Irány a Roadster Select
teljes adatbázisa
Kulisszák mögött: megnéztük hogy készülnek a prémium bútorok
Hirdetés
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom