Ezzel az egyetlen hozzávalóval elképesztően finomak lesznek a nyári saláták

A saláta szó hallatán hajlamosak vagyunk elképzelni egy nagy tálnyi fejessalátát. Látunk benne egy kevés uborkát, paradicsomot, sárgarépát. A saláta azonban ennél jóval tágabb fogalom, változatosságának pedig csak a képzelet szabhat határt.

Kevesen alkalmazzák a gyakorlatban, de a szezonális gyümölcsök remek alkotóelemei lehetnek. Az őszibarack szezonja most tart, a grillen készített szeletek pedig egészen új dimenzióba repíthetik a salátákat, legyenek csupán köretek, vagy vegetáriánus, esetleg vegán főételek.

A gyümölcs édessége és a grilltől kapott füstössége különleges ízvilágot ad.

Az őszibarackot könnyű elkészíteni a grillen, sűrű rostjai miatt ugyanis nem esik szét. Ráadásul pillanatok alatt elkészül, hogy aztán sajtok, olajosmagvak és ropogós zöldségek tökéletes társa legyen. Csupán egy kevés olívaolajjal kell lespriccelni, mielőtt a rácsra tennénk.

A gyümölcsben a hő hatására felszabadulnak a cukrok, és csodálatosan karamellizálják a barackot.

Fontos, hogy a grillezett barackhoz kemény gyümölcsöket válasszunk, mindkét oldalát süssük két-három percig közepes tűzön. Ügyeljünk arra, hogy direkt ne érje a gyümölcsöket a láng, mert akkor azonnal megégnek és keserűvé válnak. A grillről levéve fogyasztás előtt hagyjuk, hogy kihűljön. Előfordulhat, hogy túlsütjük és az őszibarack túlságosan puha lesz. Ebben az esetben tegyük félre és desszertként tálaljuk egy gombóc vanília fagylalt kíséretében.

A saláta összeállításakor érdemes kecskesajtot vagy fetát választanunk, mehet hozzá pirított mandula, friss zöldsaláta és mézes öntet. Szintén remekül illik hozzá a rukkola, a csemegekukorica és a paradicsom is, de gyakorlatilag bármelyik előre csomagolt salátakeveréket is feldobhatjuk vele.

(Forrás: The Daily Meal, fotók: Getty)

saláta | trükk | nyári | barack | konyhai

FOLYTASD EZZEL

Jön az a különleges fesztivál, amelyen minden ízében megélheted a Márton-napi hagyományokat

Megfogni a jövő építőit – Bálint Attila-interjú

Rendeld meg a Roadster magazin 17. számát!

Az ősz önmagában is tud szép lenni, de a Roadster aktuális számával még szebbé és izgalmasabbá tehetjük. Mit találunk benne? Ellátogatunk Jerevánba, és megmutatjuk, mit érdemes csinálni Örményország fővárosában, és megnézzük közelről Athén jelenleg legizgalmasabb kerületét, Keramiekoszt. Találkozunk a világhírű képzőművésszel, Julie Mehretuval, kifaggatjuk, mit csinál Szabados Ági Debrecenben, megkóstoljuk, mit főzött ki az Arany Kaviár új séfje, motorozunk Erdélyben, jachtozunk az Adrián és egyéb hedonista kalandokban is részt veszünk, de nem soroljuk fel mindet. Ezen kívül elbeszélgetünk a bájos izraeli ékszertervezővel, Tal Adarral, találkozunk Zwack Sándorral, bejárjuk a Sauska tokaji főhadiszállását, és elbeszélgetünk napjaink egyik legnevesebb európai portréfotósával, Rob Hornstrával. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat és a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
“Útra keltünk és összegyűjtöttük a legkiemelkedőbb hazai szállásokat és vendéglátóhelyeket számotokra. Ezek a helyek garantáltan felejthetetlen élményeket kínálnak, legyen szó romantikus pihenésről a Balaton partján vagy egy kulináris felfedezőútról Budapesten.”
Izing Róbert Izing Róbert, főszerkesztő

Legfrissebb ajánlataink

Irány a Roadster Select
teljes adatbázisa
Itt van az a különleges fesztivál, amelyen minden ízében megélheted az őszi hagyományokat
Hirdetés
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom