Ezzel az egyetlen hozzávalóval elképesztően finomak lesznek a nyári saláták

A saláta szó hallatán hajlamosak vagyunk elképzelni egy nagy tálnyi fejessalátát. Látunk benne egy kevés uborkát, paradicsomot, sárgarépát. A saláta azonban ennél jóval tágabb fogalom, változatosságának pedig csak a képzelet szabhat határt.

Kevesen alkalmazzák a gyakorlatban, de a szezonális gyümölcsök remek alkotóelemei lehetnek. Az őszibarack szezonja most tart, a grillen készített szeletek pedig egészen új dimenzióba repíthetik a salátákat, legyenek csupán köretek, vagy vegetáriánus, esetleg vegán főételek.

A gyümölcs édessége és a grilltől kapott füstössége különleges ízvilágot ad.

Az őszibarackot könnyű elkészíteni a grillen, sűrű rostjai miatt ugyanis nem esik szét. Ráadásul pillanatok alatt elkészül, hogy aztán sajtok, olajosmagvak és ropogós zöldségek tökéletes társa legyen. Csupán egy kevés olívaolajjal kell lespriccelni, mielőtt a rácsra tennénk.

A gyümölcsben a hő hatására felszabadulnak a cukrok, és csodálatosan karamellizálják a barackot.

Fontos, hogy a grillezett barackhoz kemény gyümölcsöket válasszunk, mindkét oldalát süssük két-három percig közepes tűzön. Ügyeljünk arra, hogy direkt ne érje a gyümölcsöket a láng, mert akkor azonnal megégnek és keserűvé válnak. A grillről levéve fogyasztás előtt hagyjuk, hogy kihűljön. Előfordulhat, hogy túlsütjük és az őszibarack túlságosan puha lesz. Ebben az esetben tegyük félre és desszertként tálaljuk egy gombóc vanília fagylalt kíséretében.

A saláta összeállításakor érdemes kecskesajtot vagy fetát választanunk, mehet hozzá pirított mandula, friss zöldsaláta és mézes öntet. Szintén remekül illik hozzá a rukkola, a csemegekukorica és a paradicsom is, de gyakorlatilag bármelyik előre csomagolt salátakeveréket is feldobhatjuk vele.

(Forrás: The Daily Meal, fotók: Getty)

trükk | tipp | nyári | grill | saláta

FOLYTASD EZZEL

Csak ekkor lehet kipróbálni a Bang & Olufsen csúcsmodelljeit Magyarországon

Európa egyik legjobb és legújabb Kia-kereskedése is Budapesten van

Rendeld meg a Roadster magazin 16. számát!

Itt van a nyár, ami már önmagában remek hír, de azzal tudjuk fokozni a hangulatot, hogy a napokban megjelenik a Roadster magazin legújabb száma is. Mit találunk benne? Ellátogatunk az Azori-szigetekre, Dubajba és megnézzük Isztambul egyik legenergikusabb kerületét, Beyoğlut. Találkozunk a világhírű brit dizájnerrel, Tom Dixonnal, kifaggatjuk az ikonikus fotós, Slim Aarons hagyatékát őrző Getty Images igazgatóját, és Bott Frigyes meghívására Európa legjobb sommelier-jeivel végigkóstoljuk a régió legérdekesebb furmintjait. Elmerülünk a független kiadású zine-ek színes és hangos világába, meglátogatjuk a Tisza Cipő főhadiszállását, megtapintjuk, mit tudnak az ukrán-Kárpátokból érkező kéziszövésű szőnyegek, egy MV Agusta nyergében pedig végigmotorozzuk Szardínia vadregényes hegyeit. Ismét látványos, sok állomásos, 220 oldalas tripet alkottunk, szerintünk érdemes lesz benevezni rá! A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat és a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
“Útra keltünk és összegyűjtöttük a legkiemelkedőbb hazai szállásokat és vendéglátóhelyeket számotokra. Ezek a helyek garantáltan felejthetetlen élményeket kínálnak, legyen szó romantikus pihenésről a Balaton partján vagy egy kulináris felfedezőútról Budapesten.”
Izing Róbert Izing Róbert, főszerkesztő

Legfrissebb ajánlataink

Irány a Roadster Select
teljes adatbázisa
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom