Ezzel az egyetlen hozzávalóval elképesztően finomak lesznek a nyári saláták

A saláta szó hallatán hajlamosak vagyunk elképzelni egy nagy tálnyi fejessalátát. Látunk benne egy kevés uborkát, paradicsomot, sárgarépát. A saláta azonban ennél jóval tágabb fogalom, változatosságának pedig csak a képzelet szabhat határt.

Kevesen alkalmazzák a gyakorlatban, de a szezonális gyümölcsök remek alkotóelemei lehetnek. Az őszibarack szezonja most tart, a grillen készített szeletek pedig egészen új dimenzióba repíthetik a salátákat, legyenek csupán köretek, vagy vegetáriánus, esetleg vegán főételek.

A gyümölcs édessége és a grilltől kapott füstössége különleges ízvilágot ad.

Az őszibarackot könnyű elkészíteni a grillen, sűrű rostjai miatt ugyanis nem esik szét. Ráadásul pillanatok alatt elkészül, hogy aztán sajtok, olajosmagvak és ropogós zöldségek tökéletes társa legyen. Csupán egy kevés olívaolajjal kell lespriccelni, mielőtt a rácsra tennénk.

A gyümölcsben a hő hatására felszabadulnak a cukrok, és csodálatosan karamellizálják a barackot.

Fontos, hogy a grillezett barackhoz kemény gyümölcsöket válasszunk, mindkét oldalát süssük két-három percig közepes tűzön. Ügyeljünk arra, hogy direkt ne érje a gyümölcsöket a láng, mert akkor azonnal megégnek és keserűvé válnak. A grillről levéve fogyasztás előtt hagyjuk, hogy kihűljön. Előfordulhat, hogy túlsütjük és az őszibarack túlságosan puha lesz. Ebben az esetben tegyük félre és desszertként tálaljuk egy gombóc vanília fagylalt kíséretében.

A saláta összeállításakor érdemes kecskesajtot vagy fetát választanunk, mehet hozzá pirított mandula, friss zöldsaláta és mézes öntet. Szintén remekül illik hozzá a rukkola, a csemegekukorica és a paradicsom is, de gyakorlatilag bármelyik előre csomagolt salátakeveréket is feldobhatjuk vele.

(Forrás: The Daily Meal, fotók: Getty)

nyári | konyhai | barack | saláta | trükk

FOLYTASD EZZEL

A Duna válasza a rooftop bárokra a Szabadság és az Erzsébet hidak ölelésében

Valódi legenda telefonnal: Polly Dániel és a Xiaomi 14 művészi projektje

Rendeld meg a Roadster magazin 15. számát!

Nyakunkon a tavasz, és ami még jobb hír, itt a legújabb Roadster magazin is. Mit találunk benne? Találkozunk az amerikai képzőművésszel, Jim Denevannel, aki amellett, hogy land artban utazik, egy csodás rendezvényszervező céget is működtet, amely elképesztő helyeken szervez vacsorákat Kaliforniától kezdve Dél-Afrikán át Toszkánáig. Kifaggatjuk a kultikus Iditarod Trail Race kutyás szánhúzó verseny szervezőjét, a biennáléra készülő Nemes Márton festőművészt, megismerkedtünk a Friluftsliv filozófiával, Arnaud Montagard fotós révén megnézzük, milyen Amerika hátsó udvara, főzünk a 101 Bistróban, és a Totemism legújabb kollekcióját is szemügyre vesszük. ismét látványos, sok állomásos, 220 oldalas tripet alkottunk, szerintünk érdemes lesz benevezni rá. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram