Close
Nyáron házikó, télen síugrósánc ez a kedves norvég kabin

Nyáron házikó, télen síugrósánc ez a kedves norvég kabin

Multifunkció skandináv módra.

A Gartnerfuglen Arkitekter építette Telemarkban, Norvégiában ezt az apró, nagyon aranyos faházat, ami egyszerre kilátó, szálláshely és télen pedig síugrósánc. A fenyőből épített, háromszög alakú házikóval az építészeknek az a célja, hogy idővel teljesen beleolvadjon a környezetébe – ami amúgy télen maximálisan megtörténik, ugyanis a környéken többméter hó esik és egy mesterséges síugrósánccá alakul a kis kabin.

A Cabin Thunder Top nevű házikó mindösszesen tizenhét méter hosszú, három és fél méter széles és hat méter magas, a színes részletek pedig a környékbeli norvég túraútvonalak jelzéseit hozzák vissza a házon.

Összességében pedig egy nagyon minimalista, skandinávosan letisztult, meleg és egyszerű épületről van szó, amit spontán ki lehet bérelni egész évben, ha valaki Telemarknál jár.

Ez is érdekelhet:

(Fotók: Ivar Kvaal) 

FOLYTASD EZZEL
Dzsungel és betondzsungel ilyen jól még nem állt egymásnak
A föld és ég közötti lebegést érezheted ebben az extravagáns medencében
Rendeld meg a Roadster magazin 5. számát!
Mi jobb, mint egy 170 oldalas Roadster magazin? Hát egy 220 oldalas Roadster magazin! Igen, a 2021-es nyári számunkra jelentősen megnöveltük a terjedelmünket, hogy még több kalandot, utazást és inspirációt élhessünk át közösen. A méret azonban nem minden, arra is figyeltünk, hogy ismét a lehető legjobbat kínáljuk olvasóinknak. A tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Close
HELLO, EZ ITT A
ROADSTER
Kövess minket a Facebookon!
Történetek, amiket nem fogsz elfelejteni!

Iratkozz fel a hírlevelünkre!

Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom