Close
Nyáron házikó, télen síugrósánc ez a kedves norvég kabin

Nyáron házikó, télen síugrósánc ez a kedves norvég kabin

Multifunkció skandináv módra.

A Gartnerfuglen Arkitekter építette Telemarkban, Norvégiában ezt az apró, nagyon aranyos faházat, ami egyszerre kilátó, szálláshely és télen pedig síugrósánc. A fenyőből épített, háromszög alakú házikóval az építészeknek az a célja, hogy idővel teljesen beleolvadjon a környezetébe – ami amúgy télen maximálisan megtörténik, ugyanis a környéken többméter hó esik és egy mesterséges síugrósánccá alakul a kis kabin.

A Cabin Thunder Top nevű házikó mindösszesen tizenhét méter hosszú, három és fél méter széles és hat méter magas, a színes részletek pedig a környékbeli norvég túraútvonalak jelzéseit hozzák vissza a házon.

Összességében pedig egy nagyon minimalista, skandinávosan letisztult, meleg és egyszerű épületről van szó, amit spontán ki lehet bérelni egész évben, ha valaki Telemarknál jár.

Ez is érdekelhet:

(Fotók: Ivar Kvaal) 

FOLYTASD EZZEL
Öt nem mindennapi ajándékötlet a Roadstertől, amivel garantáltan nem lőhetsz mellé
Elképesztően látványos lesz a Liget Projekt keretében megvalósuló etnográfiai múzeum épülete
Rendeld meg a Roadster magazin 6. számát!
Őszi-téli lapszámunkban ismét megnövelt terjedelemben, 224 oldalon a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Felsorolni is nehéz, mennyi izgalmas történetet meséltünk el az új számban, de ha szeretnél többet tudni, akkor kattints ide az alábbi linkre! Megnézem, mert érdekel!
Close
HELLO, EZ ITT A
ROADSTER
Kövess minket a Facebookon!
Történetek, amiket nem fogsz elfelejteni!

Iratkozz fel a hírlevelünkre!

Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom