Olyan tetőbár nyit szombaton Budapesten, aminek a kilátásától libabőrös leszel

A főváros legújabb, a budai vár egyetlen skybarja, a White Raven skybar & lounge július 23-án nyitja meg kapuit. A Mátyás templom tőszomszédságában elhelyezkedő, Budapest legmagasabban fekvő ötcsillagos hoteljének tetején, a liftből kilépve elénk táruló város látványa olyan élményt kínál, amit nehéz felülmúlni.

A White Raven skybar & lounge pazar panorámája mellett a különleges koktélok, ételkínálatok és hangulatos dizájnmegoldások együttesen okoznak gyönyört.

Budapest olyan pillanatai és színei mutatkoznak meg innen, melyek mostanáig rejtve maradtak a szem elől.

A Margitsziget egy eddig senki számára nem látható szögből csodálható meg, míg a Duna grandiózusabb, mint valaha.

Az első vendégek között lehettünk, akik megpillanthatták ezt a látványt és túlzás nélkül állíthatjuk, hogy – jó értelemben – sokkoló pillanatokat okoztak a liftből kilépés utáni másodpercek. Azok után meg pláne, hogy megtudtuk, két héttel ezelőtt még kvázi építési területként volt nyilvántartva a terasz.

Évtizedes álomként valósult meg a skybar egy olyan helyen, ahol előtte néhány kiváltságost tekintve még senki sem járt – közülük többen megjegyezték, vétek lenni mások elől rejtve hagyni. Szerencsére nem is hagyták.

A kivitelezés 2019-ben kezdődött, melyet a Covid miatt egy időre be kellett fagyasztani. A kialakítás során az eredeti épület sziluettjét nem léphették túl, plusz mivel világörökségi védelem alatt áll a várban a Hilton, a látképet sem lehetett megváltoztatni.

A kínálatot illetően a bárételeket és főként a koktélokat húzták alá vastaggal a menüben. A White Raven hét, kifejezetten ide tervezett különleges signature koktélját Barta Mátyás bar manager és Schök Norbert közösen alkotta meg. Az itallapon a signature koktélok esetében nem szokványos koktélneveket olvashatunk, hanem tulajdonságokat, a személyiségünket meghatározó szavakat: erő, kitartás, bátorság, hit, akarat, becsület és alázat.

A holló hét faroktollának legendájához kapcsolódó hét italt egy kéthetes workshop keretében fejlesztették ki. Napi tíz óra kísérletezés a pult mögött, majd további négy-öt órányi tervezés és értékelés – így minden italból egy önálló performansz lett. „A koktélok neveit a holló faroktollaihoz kapcsolódó mondakörből kölcsönöztük, és a nevek nem zsákbamacskák: a koktélok színe, hangulata, tálalása és élménye mind a nevek alátámasztására jött létre. Én nem nagyon hiszek a félmegoldásokban, így addig csiszolgattuk, tologattuk, redukáltuk és emeltük az összetevőket, amíg a teljes koktélsor kerek egésszé nem érett” – mesélte Barta Mátyás az italok megalkotásának menetét.

A koktélok mellett a skybar gasztronómiai élményének másik fontos pillére az, amit Maráczi Imre, culinary director és Graur Zoltán, culinary chef a tányérokra varázsol. „Ritka lehetőség, hogy egy minden érzékszervre ható skybar étlapját álmodhattuk meg. Így rögtön a rajtnál tele voltunk ötletekkel. Összedugtuk a fejünket a csapattal,
és a koncepciókat Graur Zoltán culinary chef Kanyó András, executive chef szakmai iránymutatása mellett varázsolta a tányérokra. A White Raven étlapján bárételek találhatóak; igyekeztünk minden egyes fogással valami újat alkotni, amely a Mátyásék által megálmodott elképesztő signature koktélok méltó kísérője lesz. És hogy mi lebegett előttünk, amikor nekiláttunk? Csak az, ami mindig: olyat csinálni, ami máshol nincs” – mondta Maráczi Imre, akinek utolsó mondatai nem csupán a gasztronómiai élmény alapvetéseit jelentették, hanem a belsőépítészeti megoldásokat is.

A 3D-s kerámia mozaikok a Mátyás-templom Zsolnay csempéinek kistestvérei. A bár italtartóként szolgáló hátfala pedig a templom ólomüveg ablakaira utal vissza. Az asztalok és székek elrendezése úgy van megtervezve, hogy bárhova is ül az ember, a kilátás nem marad rejtve előle. A kortárs bárpult szuper találkozópont ismeretleneknek is, de ha sokadmagával érkezik az ember, a nagyméretű lounge körasztalok körül már-már szeparálva, csoportosan is kényelmesen. Mindez Nathalie Rottenburg keze munkáját dicséri. A spanyol születésű, Braziliában felnőtt hoteldizájn-specialista 2015 óta dolgozik együtt a Danubius szállodalánccal és a bejáratott munkakapcsolat abszolút meggyőző: makulátlan, mégis élettel teli élmény. A White Raven skybar & lounge a Danubius Hotels tulajdonában és üzemeltetésében áll, és július 23-án tárja szélesre kapuit a lélegzetelállító élményekre nyitott nagyközönség előtt.

Kolosszális kilátás, fenséges italok, megkapó szabadtéri hangulat – a tetőtéri bárok olyasmit tudnak, amit a beltériek aligha; megmutatni Budapest egy másik oldalát. Felülről megismerheted a várost, miközben egy pohár italt a kezedben tartva a szél cirógatja a hajadat. Mutatjuk a kedvenceinket.

mátyás templom | tetőbár | hilton | skybar | white raven | kilátás

FOLYTASD EZZEL

Merész kampánnyal robban be a Reebok új kollekciója

A modern luxus nyomában a Range Roverrel

Rendeld meg a Roadster magazin 18. számát!

Megérkezett a tél, már ki lehet csomagolni a Roadster legújabb, sorrendben 18. lapszámát. Mit találunk benne? A Costa Smeralda fedélzetén kipróbáljuk, milyen az élet egy tengerjárón Barcelona és Nápoly között. Ellátogatunk a luxusipar nagyágyúival dolgozó Edinas Paper kőbányai műhelyébe, megmutatjuk, milyen finomságokkal lehet átvészelni a hideg hónapokat, és megismerkedünk a római Palazzo Talìával is, amelyet az olasz rendezőzseni, Luca Guadagnino álmodott meg. Aktuális számunkban is rengeteg izgalmas helyszín bukkan fel: ilyen a kanadai Yukon vidék, az Amalfi-part, a Côte d’Azur-on kipróbáltuk, milyen az új Audi S5. Északabbra is elkalandoztunk: a lapszám talán legszimpatikusabb szereplője az a négy norvég fiatal, akik egy elhagyatott halfeldolgozó üzemet alakították át a skandináv ország és talán Európa legcoolabb pontjává. Ezen kívül bemutatunk öt divatbrandet, akiket érdemes követni, megvizsgáljuk, milyen volt az elmúlt száz évben a lejtők divatja és még ezen kívül is rengeteg izgalmas témánk van, de itt megállunk.

Megnézem, mert érdekel!
“Útra keltünk és összegyűjtöttük a legkiemelkedőbb hazai szállásokat és vendéglátóhelyeket számotokra. Ezek a helyek garantáltan felejthetetlen élményeket kínálnak, legyen szó romantikus pihenésről a Balaton partján vagy egy kulináris felfedezőútról Budapesten.”
Izing Róbert Izing Róbert, főszerkesztő

Legfrissebb ajánlataink

Irány a Roadster Select
teljes adatbázisa
Tényleg ez a világ legjobb luxusterepjárója? Most kiderül!
Hirdetés