Close
A világ egyik legnépszerűbb turisztikai célpontja megnyitotta határait a beoltottak előtt

A világ egyik legnépszerűbb turisztikai célpontja megnyitotta határait a beoltottak előtt

Teszteltetniük sem kell, és a kötelező karantént is nyugodtan elfelejthetik azok az Izlandra utazók, akik megkapták a koronavírus elleni oltást.

A március 18-tól életbe lépő, a világ bármely országából érkező személyre érvényes rendelkezés értelmében kizárólag az Európai Gyógyszerügynökség által hitelesített vakcinát fogadják el Izlandon, vagyis jelenleg az orosz és a kínai vakcina úgymond nem jogosít a belépésre.

Azok is beutazhatnak, akik igazoltan átestek már a fertőzésen.

A korábban érvényben lévő korlátozások értelmében csak a schengeni övezethez tartozó országokból érkezők léphettek be az ország területére, amennyiben negatív PCR-tesztet mutattak be, és utána kötelezően karanténba vonultak.

“Az elmúlt tizenkét hónapban sok mindenen ment keresztül a világ, és mindannyian reménykedünk a normalitás lassú és biztonságos visszatérésében. Ez magában foglalja az utazás újraindulásának lehetőségét is, amely rendkívül fontos a kultúra, a kereskedelem és a vállalkozások számára” – mondta  Katrin Jakobsdottir miniszterelnök.

Izland gazdasága nagymértékben függ az idegenforgalomtól, amelyre az elmúlt évben pusztító mértékű csapást mért a koronavírus. Az utazási korlátozások miatt 2020-ban hetvenöt százalékkal esett vissza a sziget idegenforgalma.

Itt már megírtunk mindent, amit az utazás jövőjét jelentő oltásútlevélről tudni kell, ebben a cikkben pedig összefoglaltuk, hogyan utazhatunk a közeljövőben.

(Forrás: Travel and Leisure és Matadornetwork, fotók: Pixabay)

feloldás | koronavírus | oltás | engedély | beutazás

FOLYTASD EZZEL

Újra megnyitott Anglia legrégebbi szabadtéri uszodája

Ez most sokaknak fájni fog, nézd meg, te is köztük vagy-e! Október tizenötödikétől az összes járatát törli az Air Connect

Rendeld meg a Roadster magazin 9. számát!
Friss, 220 oldalas lapszámunkat ezúttal egy színes és izgalmas, 20 oldalas melléklettel egészítettük ki, amelyben a prémium spiritek szédítő univerzumába merülünk el. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Instagram