A világ egyik legnépszerűbb turisztikai célpontja megnyitotta határait a beoltottak előtt

Teszteltetniük sem kell, és a kötelező karantént is nyugodtan elfelejthetik azok az Izlandra utazók, akik megkapták a koronavírus elleni oltást.

A március 18-tól életbe lépő, a világ bármely országából érkező személyre érvényes rendelkezés értelmében kizárólag az Európai Gyógyszerügynökség által hitelesített vakcinát fogadják el Izlandon, vagyis jelenleg az orosz és a kínai vakcina úgymond nem jogosít a belépésre.

Azok is beutazhatnak, akik igazoltan átestek már a fertőzésen.

A korábban érvényben lévő korlátozások értelmében csak a schengeni övezethez tartozó országokból érkezők léphettek be az ország területére, amennyiben negatív PCR-tesztet mutattak be, és utána kötelezően karanténba vonultak.

"Az elmúlt tizenkét hónapban sok mindenen ment keresztül a világ, és mindannyian reménykedünk a normalitás lassú és biztonságos visszatérésében. Ez magában foglalja az utazás újraindulásának lehetőségét is, amely rendkívül fontos a kultúra, a kereskedelem és a vállalkozások számára" – mondta  Katrin Jakobsdottir miniszterelnök.

Izland gazdasága nagymértékben függ az idegenforgalomtól, amelyre az elmúlt évben pusztító mértékű csapást mért a koronavírus. Az utazási korlátozások miatt 2020-ban hetvenöt százalékkal esett vissza a sziget idegenforgalma.

Itt már megírtunk mindent, amit az utazás jövőjét jelentő oltásútlevélről tudni kell, ebben a cikkben pedig összefoglaltuk, hogyan utazhatunk a közeljövőben.

(Forrás: Travel and Leisure és Matadornetwork, fotók: Pixabay)

oltás | beoltottak | engedély | beutazás | feloldás

FOLYTASD EZZEL

Ezzel a tíz fantasztikus dizájntárggyal a legmenőbb hellyé teheted az otthonod

10+1 ikonikus és gyönyörű lámpa, ami garantáltan feldobja az otthonod

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom