Close
A világ egyik legnépszerűbb turisztikai célpontja megnyitotta határait a beoltottak előtt

A világ egyik legnépszerűbb turisztikai célpontja megnyitotta határait a beoltottak előtt

Teszteltetniük sem kell, és a kötelező karantént is nyugodtan elfelejthetik azok az Izlandra utazók, akik megkapták a koronavírus elleni oltást.

A március 18-tól életbe lépő, a világ bármely országából érkező személyre érvényes rendelkezés értelmében kizárólag az Európai Gyógyszerügynökség által hitelesített vakcinát fogadják el Izlandon, vagyis jelenleg az orosz és a kínai vakcina úgymond nem jogosít a belépésre.

Azok is beutazhatnak, akik igazoltan átestek már a fertőzésen.

A korábban érvényben lévő korlátozások értelmében csak a schengeni övezethez tartozó országokból érkezők léphettek be az ország területére, amennyiben negatív PCR-tesztet mutattak be, és utána kötelezően karanténba vonultak.

“Az elmúlt tizenkét hónapban sok mindenen ment keresztül a világ, és mindannyian reménykedünk a normalitás lassú és biztonságos visszatérésében. Ez magában foglalja az utazás újraindulásának lehetőségét is, amely rendkívül fontos a kultúra, a kereskedelem és a vállalkozások számára” – mondta  Katrin Jakobsdottir miniszterelnök.

Izland gazdasága nagymértékben függ az idegenforgalomtól, amelyre az elmúlt évben pusztító mértékű csapást mért a koronavírus. Az utazási korlátozások miatt 2020-ban hetvenöt százalékkal esett vissza a sziget idegenforgalma.

Itt már megírtunk mindent, amit az utazás jövőjét jelentő oltásútlevélről tudni kell, ebben a cikkben pedig összefoglaltuk, hogyan utazhatunk a közeljövőben.

(Forrás: Travel and Leisure és Matadornetwork, fotók: Pixabay)

FOLYTASD EZZEL
A korábban már feloldott korlátozások visszaállítása mellett döntöttek Oroszországban
Csillagászati összegért kelt el a tizenöt perces űrútra szóló jegy
Rendeld meg a Roadster magazin 5. számát!
Mi jobb, mint egy 170 oldalas Roadster magazin? Hát egy 220 oldalas Roadster magazin! Igen, a 2021-es nyári számunkra jelentősen megnöveltük a terjedelmünket, hogy még több kalandot, utazást és inspirációt élhessünk át közösen. A méret azonban nem minden, arra is figyeltünk, hogy ismét a lehető legjobbat kínáljuk olvasóinknak. A tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Close
HELLO, EZ ITT A
ROADSTER
Kövess minket a Facebookon!
Történetek, amiket nem fogsz elfelejteni!

Iratkozz fel a hírlevelünkre!

Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom