Close
Nyolc nap alatt száz filmet nézhetünk meg a Budapesti Klasszikus Film Maratonon

Nyolc nap alatt száz filmet nézhetünk meg a Budapesti Klasszikus Film Maratonon

Nem csupán nagyszerű alkotások, hanem világszerte ismert művészek is csatlakoznak a budapesti eseményhez.

Szeptember 4. és 11. között harmadik alkalommal rendezik meg a Budapesti Klasszikus Film Maratont. A főváros nagyszabású nemzetközi filmfesztiválján nyolc nap alatt mintegy száz filmet láthat a közönség nagyvásznon, az Uránia Nemzeti Filmszínházban, a Toldi moziban, a Budapesti Francia Intézetben, a Puskin moziban, és a szabadban, a Szent István téren.

Főszerepben lesznek a restaurált magyar és európai filmek, valamint a film és a zene közel 125 éves közös története. Budapestre érkezik a fesztivál keretében Pierre Richard, Michael Nyman, Udo Kier, Johanna ter Steege és Magda Vášáryová is. A Francia Intézetben három napon keresztül szakmai programot tartanak hazai és nemzetközi szakemberek részvételével, melyek témái a film- és hangrestaurálás, a filmörökség megőrzése és a digitalizáció, valamint a klasszikus filmek bemutatásának lehetőségei lesznek.

Ez is érdekelhet:

(Fotók: Unsplash)

külföldi | szabad téri | restaurált | fesztivál | film

FOLYTASD EZZEL

Borokkal, ételekkel és zenével vár szombaton az a hely, ahol nagyon jó lenni

Egy nógrádi kis faluba érkezik az év legkedvesebb egynapos művészeti fesztiválja

Rendeld meg a Roadster magazin 9. számát!
Friss, 220 oldalas lapszámunkat ezúttal egy színes és izgalmas, 20 oldalas melléklettel egészítettük ki, amelyben a prémium spiritek szédítő univerzumába merülünk el. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Close
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom