Close
Nyolc nap alatt száz filmet nézhetünk meg a Budapesti Klasszikus Film Maratonon

Nyolc nap alatt száz filmet nézhetünk meg a Budapesti Klasszikus Film Maratonon

Nem csupán nagyszerű alkotások, hanem világszerte ismert művészek is csatlakoznak a budapesti eseményhez.

Szeptember 4. és 11. között harmadik alkalommal rendezik meg a Budapesti Klasszikus Film Maratont. A főváros nagyszabású nemzetközi filmfesztiválján nyolc nap alatt mintegy száz filmet láthat a közönség nagyvásznon, az Uránia Nemzeti Filmszínházban, a Toldi moziban, a Budapesti Francia Intézetben, a Puskin moziban, és a szabadban, a Szent István téren.

Főszerepben lesznek a restaurált magyar és európai filmek, valamint a film és a zene közel 125 éves közös története. Budapestre érkezik a fesztivál keretében Pierre Richard, Michael Nyman, Udo Kier, Johanna ter Steege és Magda Vášáryová is. A Francia Intézetben három napon keresztül szakmai programot tartanak hazai és nemzetközi szakemberek részvételével, melyek témái a film- és hangrestaurálás, a filmörökség megőrzése és a digitalizáció, valamint a klasszikus filmek bemutatásának lehetőségei lesznek.

Van egy jó hírünk.

Megjelent a Roadster magazin első nyomtatott kiadása, amelyben olyan történeteket gyűjtöttünk össze, amelyek minket is folyamatosan inspirálnak. Szerintünk szép lett, reméljük, neked is tetszeni fog.

Ha velünk tartanál ezen az utazáson, ezen a linken megrendelheted a magazin első számát.

Ez is érdekelhet:

(Fotók: Unsplash)

Close