Close
Nyolc nap alatt száz filmet nézhetünk meg a Budapesti Klasszikus Film Maratonon

Nyolc nap alatt száz filmet nézhetünk meg a Budapesti Klasszikus Film Maratonon

Nem csupán nagyszerű alkotások, hanem világszerte ismert művészek is csatlakoznak a budapesti eseményhez.

Szeptember 4. és 11. között harmadik alkalommal rendezik meg a Budapesti Klasszikus Film Maratont. A főváros nagyszabású nemzetközi filmfesztiválján nyolc nap alatt mintegy száz filmet láthat a közönség nagyvásznon, az Uránia Nemzeti Filmszínházban, a Toldi moziban, a Budapesti Francia Intézetben, a Puskin moziban, és a szabadban, a Szent István téren.

Főszerepben lesznek a restaurált magyar és európai filmek, valamint a film és a zene közel 125 éves közös története. Budapestre érkezik a fesztivál keretében Pierre Richard, Michael Nyman, Udo Kier, Johanna ter Steege és Magda Vášáryová is. A Francia Intézetben három napon keresztül szakmai programot tartanak hazai és nemzetközi szakemberek részvételével, melyek témái a film- és hangrestaurálás, a filmörökség megőrzése és a digitalizáció, valamint a klasszikus filmek bemutatásának lehetőségei lesznek.

Ez is érdekelhet:

(Fotók: Unsplash)

A kaland folytatódik
Megjelent a Roadster magazin második nyomtatott kiadása, amelyben ismét olyan történeteket gyűjtöttünk össze, amelyek minket is folyamatosan inspirálnak. Szerintünk szebb lett, mint az első szám, reméljük, neked is tetszeni fog. Ha velünk tartanál ezen az utazáson, ezen a linken megrendelheted a magazint.
Close

Iratkozz fel a hírlevelünkre!

Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom