Close
Iparkodni kell, ha nem szeretnénk lemaradni a következő budapesti szecessziós sétáról

Iparkodni kell, ha nem szeretnénk lemaradni a következő budapesti szecessziós sétáról

Karinthy szerint mindent megfordítva, nyakatekerve kell előállítani, másképp unalmas. A szecesszióra utaló megállapítást még gyerekként jegyezte fel 1900-ban. De mitől is tűnhetett olyan fejre állítottnak és nyakatekertnek ez a művészeti irányzat?

A kérdésre legközelebb szetpember 28-án érkezik válasz (merthogy az augusztus 24-i esemény már betelt) a Budapest Beyond Sightseeing szervezésében induló szecessziós sétán, melyen a résztvevők megnézik a stílus ikonikus lipótvárosi épületeit, a túra vezetői pedig elmesélik, milyen érdekességek fűződnek hozzájuk és alkotóikhoz.

A két és fél órás séta a Széchenyi térről, a 2-es villamos megállójától, a lépcső tetejétől indul. Jegyeket itt lehet vásárolni.

Ez is érdekelhet:

(Fotó: Unsplash – illusztráció)

stílus | Budapest Beyond Sightseeing | szecessziós | litváros | budapest

FOLYTASD EZZEL

Ezt a két koncertet vétek lenne kihagyni az ősszel

Őszinte, szórakoztató és sorsfordító – Így lett a Körvonal az ország kedvenc játéka

Rendeld meg a Roadster magazin 13. számát!

Beköszöntött az ősz, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 13. száma. Mit találunk benne? Bejárjuk Japán izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik legszínesebb és leghíresebb dizájnerével, Karim Rashiddal, Nápolyban megkóstoljuk Olaszország negyedik legjobb pizzáját, és benézünk az Attolini szabódinasztia műhelyébe is. A Napa-völgyben teszteljük, milyen az új, elektromos Rolls-Royce, és elbeszélgetünk a W luxushotelben megnyitott Nightingale by Beefbar alapítójával, Riccardo Giraudival is. Elmegyünk egészen Dél-Koreáig, hogy megnézzük közelről, milyen a világ egyik leghangulatosabb kávézója, a Mudzsige panzió, ezen kívül pedig találkozunk még párizsi keramikusművésszel, Japánban dolgozó magyar építésszel, vitorlázógép pilótával, egy római napszemüveg brand alapítójával, és a születésnapját ünneplő Babel Budapest megálmodójával is. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram