Close
Nyomtatott és online változatban is elérhető a Budapest Design Map

Nyomtatott és online változatban is elérhető a Budapest Design Map

A 2013 óta folyamatosan frissített Budapest Design Map segítségével a főváros legkiemelkedőbb, dizájnszempontból releváns helyszínei közül válogathatunk a karácsonyt megelőző időszakban is. A koronavírus hatása miatt idén kiemelten fontos a nehéz helyzetbe került, hazai dizájnipari szereplők támogatása. 2020-ban közel kétszáz helyszín került fel a térképre, amely a kijelölt helyek mellett az online térben is elérhető.

A Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatala megbízásából és a Magyar Formatervezési Tanács gondozásában készült Budapest Design Map célja, hogy felhívja a figyelmet a hazai dizájn sokszínűségére, valamint növelje a kreatívipari kis- és középvállalkozások népszerűségét. A térkép először 2013-ban jelent meg; azóta évről évre bővül a helyszínek száma, amelynek köszönhetően idén már közel kétszáz, a dizájn iránt érdeklődők számára izgalmas célpont került fel rá.

A fővárosi dizájnszíntér kalauza főként magyar dizájnüzleteket, bútorboltokat és dizájnszempontból releváns üzleteket mutat be, azonban számos olyan egyéb helyszín is megtalálható a térképen, amely szorosan kapcsolódik a hazai kreatíviparhoz. A Budapest Design Mapen sokszínű kínálattal találkozhatunk: a luxustermékeket kínáló hazai vállalkozások, vintázsbutikok, kézműves műhelyek, multibrand üzletek, upcycling és fenntarthatóság iránt elkötelezett dizájnstúdiók, bútorboltok és divatszalonok egyaránt megtalálhatóak az egyedi ingyenes kiadványban.

„A jelenlegi helyzetben a Magyar Formatervezési Tanács kiemelten fontosnak tartja, hogy minden lehetséges eszközzel támogassa a hazai kreatívipari kis- és középvállalkozásokat. Más projektjeink mellett a Budapest Design Mappel is az a nem titkolt célunk, hogy az idei karácsonyi szezonban hazai termékek vásárlására, és ezáltal a hazai tervezők támogatására ösztönözzük az ajándékvásárlókat” – mondja Osvárt Judit, a Budapest Design Week szakmai vezetője, a Magyar Formatervezési Tanács tagja.

A térkép nyomtatott változatát ingyenesen, közel száz fővárosi helyszínen terjesztik; online már elérhető a Budapest Design Week honlapján, ahol az interaktív térkép mellett cikksorozat formájában számos üzletet is részletesen bemutatnak.

design week | design map | budapest

FOLYTASD EZZEL

A világ egyik legrangosabb építészeti fődíját nyerte el a Magyar Zene Háza

Megtaláltuk az üzletet, ahol életed kanapéját tervezheted meg megengedhető áron

Rendeld meg a Roadster magazin 10. számát!
Izgalmas, színes és gazdag. Ha három szóval kellene jellemeznünk legújabb, jubileumi kiadásunkat, akkor ezeket a szavakat választanánk. Miért mondjuk ezt? Mert megjártuk Kappadókiát, Valenciát és Kelet-Tirolt. Találkoztunk a háromszoros olimpiai bajnok Szilágyi Áronnal, a világ egyik legérdekesebb újságírójával, Malcolm Gladwell-lel, a provokatív, magyar származású fotóssal, Pol Kuruczzal, plusz összehoztunk az eddigi legvidámabb borítónkat, amivel Budapestet ünnepeljük. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Instagram