Close
Nyomtatott és online változatban is elérhető a Budapest Design Map

Nyomtatott és online változatban is elérhető a Budapest Design Map

A 2013 óta folyamatosan frissített Budapest Design Map segítségével a főváros legkiemelkedőbb, dizájnszempontból releváns helyszínei közül válogathatunk a karácsonyt megelőző időszakban is. A koronavírus hatása miatt idén kiemelten fontos a nehéz helyzetbe került, hazai dizájnipari szereplők támogatása. 2020-ban közel kétszáz helyszín került fel a térképre, amely a kijelölt helyek mellett az online térben is elérhető.

A Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatala megbízásából és a Magyar Formatervezési Tanács gondozásában készült Budapest Design Map célja, hogy felhívja a figyelmet a hazai dizájn sokszínűségére, valamint növelje a kreatívipari kis- és középvállalkozások népszerűségét. A térkép először 2013-ban jelent meg; azóta évről évre bővül a helyszínek száma, amelynek köszönhetően idén már közel kétszáz, a dizájn iránt érdeklődők számára izgalmas célpont került fel rá.

A fővárosi dizájnszíntér kalauza főként magyar dizájnüzleteket, bútorboltokat és dizájnszempontból releváns üzleteket mutat be, azonban számos olyan egyéb helyszín is megtalálható a térképen, amely szorosan kapcsolódik a hazai kreatíviparhoz. A Budapest Design Mapen sokszínű kínálattal találkozhatunk: a luxustermékeket kínáló hazai vállalkozások, vintázsbutikok, kézműves műhelyek, multibrand üzletek, upcycling és fenntarthatóság iránt elkötelezett dizájnstúdiók, bútorboltok és divatszalonok egyaránt megtalálhatóak az egyedi ingyenes kiadványban.

„A jelenlegi helyzetben a Magyar Formatervezési Tanács kiemelten fontosnak tartja, hogy minden lehetséges eszközzel támogassa a hazai kreatívipari kis- és középvállalkozásokat. Más projektjeink mellett a Budapest Design Mappel is az a nem titkolt célunk, hogy az idei karácsonyi szezonban hazai termékek vásárlására, és ezáltal a hazai tervezők támogatására ösztönözzük az ajándékvásárlókat” – mondja Osvárt Judit, a Budapest Design Week szakmai vezetője, a Magyar Formatervezési Tanács tagja.

A térkép nyomtatott változatát ingyenesen, közel száz fővárosi helyszínen terjesztik; online már elérhető a Budapest Design Week honlapján, ahol az interaktív térkép mellett cikksorozat formájában számos üzletet is részletesen bemutatnak.

FOLYTASD EZZEL
Egyedi és jövőbemutató anyagkönyvtár nyílt a Momén
Ez a portugál ház olyan mint egy Fernando Pessoa-vers
Rendeld meg a Roadster magazin 6. számát!
Őszi-téli lapszámunkban ismét megnövelt terjedelemben, 224 oldalon a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Felsorolni is nehéz, mennyi izgalmas történetet meséltünk el az új számban, de ha szeretnél többet tudni, akkor kattints ide az alábbi linkre! Megnézem, mert érdekel!
Close
HELLO, EZ ITT A
ROADSTER
Kövess minket a Facebookon!
Történetek, amiket nem fogsz elfelejteni!

Iratkozz fel a hírlevelünkre!

Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom