Kétezer palack bort kellett megsemmisíteni, az ok egészen különleges

A hatóságok "emberi fogyasztásra alkalmatlannak" tartják.

A kaliforniai Ocean Fathoms borvállalat szerint a Santa Barbara-csatorna vize tökéletes környezetet jelent a borok érlelésének, köszönhetően a bőséges víz alatti ökoszisztémának, melynek darabjai szabályosan körülölelték a palackokat.

A vállalat még 2017-ben készített speciális ládákat a borainak, melyeket a csatornába merítettek. Röpke tizenkét hónappal később ezeket a palackokat felhozták a felszínre és darabonként ötszáz dollárért, vagyis megközelítőleg 176 ezer forintért értékesítették őket. Van azonban egy bökkenő. A cég tulajdonosai nem kaptak erre engedélyt, a hatóságok pedig "a tökéletes környezetet" illegális érlelési helynek tartják.

A Santa Barbara megyei kerületi ügyész, John T. Savrnoch kijelentette:

a borokat „hamisítottnak és emberi fogyasztásra alkalmatlannak” tekintik.

A hibák sora azonban ezzel nem ér véget. A vállalat engedély nélkül értékesítette a borokat, az adót pedig nem fizették be utánuk. Mindezek következtében az Ocean Fathomstól mintegy kétezer üveg bort foglaltak le és semmisítettek meg a helyi szennyvíztisztító telepen. Az üvegpalackokat, amelyekre rátapadtak a tengeri ökoszisztéma növényei és állatai, egy újrahasznosító üzembe szállították.

A Santa Barbara Independentnek adott interjújában az Ocean Fathoms vezetője úgy nyilatkozott: továbbra is reménykedik abban, hogy ezúttal a megfelelő engedélyek birtokában, visszatérhetnek a borok óceánban történő érleléséhez.

(Forrás: Food&Wine, fotók: Ocean Fathom)

borosüveg | bor | óceán

FOLYTASD EZZEL

Ezzel a tíz fantasztikus dizájntárggyal a legmenőbb hellyé teheted az otthonod

10+1 ikonikus és gyönyörű lámpa, ami garantáltan feldobja az otthonod

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom