Nagyon kellemetlen dolog történt az óceánjáró utasaival, akik nem értek vissza pontosan az indulásra

Március 27-én nyolc utas rekedt az afrikai São Tomé és Príncipén, miután nem érték el az utolsó hajót, amit a Norwegian Cruise Line tengerjárójához, a Norwegian Dawnhoz vitte volna őket.

A hajótársaság közleménye szerint bár a helyzet nagyon sajnálatos, a vendégek felelősek azért, hogy a közzétett időpontban térjenek vissza a hajóra. A cég az utasok útlevelét átadta a helyi kikötői ellenőröknek, hogy a vendégek átvehessék azokat. Mint mondták, a vendégeknek maguknak kell megoldaniuk, hogy eljussanak a következő elérhető kikötőbe, ahol újra csatlakozhatnak a hajóhoz. A hajótársaság együttműködik a helyi hatóságokkal, és kommunikál a bajba jutott utasokkal.

Santo Antonio városa a Principe szigeten

A nyolc fős csoporthoz tartozott egy dél-karolinai házaspár, Jill és Jay Campbell is, akik részletesen meséltek a kalandjaikról a WPDE nevű magazinnak. Mint elmondták,

tizenöt órán át utaztak hat országon keresztül, hogy vasárnap Gambiában megpróbáljanak felszállni a hajóra, az óceánjáró azonban a kedvezőtlen időjárási körülmények, valamint az árapályhelyzet miatt épp akkor nem tudott ott kikötni.

Banjul, Gambia

A csapat ezután a szenegáli Dakarba indult, ahol már sikeresen felszállt a tengerjáróra, miután az kedden kora reggel kikötött. A hajótársaság közölte, hogy megtéríti a vendégeknek a gambiai Banjurból a szenegáli Dakarba történő utazás költségeit.

A csoport több tagja idős volt, az egyikük mozgásában korlátozott, és egy várandós nő is volt köztük. Az egyik utazó öt napon át nem tudta bevenni a szívgyógyszerét és rosszul is lett.

Dakar

Mint Campbellék elmondták, jelezték a túravezetőnek, hogy fogytán az idejük, de azt a választ kapták, hogy egy órán belül visszaviszik őket. A túraszervező később felvette a kapcsolatot a kapitánnyal, hogy közölje, az utasok úton vannak, de késni fognak. A hajó még a kikötőben volt, amikor visszaértek, de Campbellék szerint a kapitány nem engedte őket a fedélzetre.

Mint mondták, a kikötőmester is megpróbálta felhívni a hajót, de a kapitány elutasította a hívást. Hívták az ügyfélszolgálat sürgősségi számát, de ott sem kaptak segítséget.

A Norwegian Dawn Marseilles-ben, illusztráció

Mivel a legtöbb utasnak nem volt olyan hitelkártyája, amelyet São Tomé és Príncipén elfogadtak volna, Campbellék több ezer dollárt költöttek a Visa-kártyájukról, hogy fedezzék a csoport szállását és az alapvető dolgokat.

A Norwegian Cruise nemrég ezzel a világkörüli ultraluxus utazással került be a hírekbe.

(Forrás: CNN, képek: Getty Images)

Norwegian Cruise Line | utasok | késés | Norwegian Dawn | afrika

FOLYTASD EZZEL

Európa egyik legjobb és legújabb Kia-kereskedése is Budapesten van

Itt úgy alkotják meg az öltönyöd, mintha James Bondnak készítenék

Rendeld meg a Roadster magazin 16. számát!

Itt van a nyár, ami már önmagában remek hír, de azzal tudjuk fokozni a hangulatot, hogy a napokban megjelenik a Roadster magazin legújabb száma is. Mit találunk benne? Ellátogatunk az Azori-szigetekre, Dubajba és megnézzük Isztambul egyik legenergikusabb kerületét, Beyoğlut. Találkozunk a világhírű brit dizájnerrel, Tom Dixonnal, kifaggatjuk az ikonikus fotós, Slim Aarons hagyatékát őrző Getty Images igazgatóját, és Bott Frigyes meghívására Európa legjobb sommelier-jeivel végigkóstoljuk a régió legérdekesebb furmintjait. Elmerülünk a független kiadású zine-ek színes és hangos világába, meglátogatjuk a Tisza Cipő főhadiszállását, megtapintjuk, mit tudnak az ukrán-Kárpátokból érkező kéziszövésű szőnyegek, egy MV Agusta nyergében pedig végigmotorozzuk Szardínia vadregényes hegyeit. Ismét látványos, sok állomásos, 220 oldalas tripet alkottunk, szerintünk érdemes lesz benevezni rá! A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat és a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
“Útra keltünk és összegyűjtöttük a legkiemelkedőbb hazai szállásokat és vendéglátóhelyeket számotokra. Ezek a helyek garantáltan felejthetetlen élményeket kínálnak, legyen szó romantikus pihenésről a Balaton partján vagy egy kulináris felfedezőútról Budapesten.”
Izing Róbert Izing Róbert, főszerkesztő

Legfrissebb ajánlataink

Irány a Roadster Select
teljes adatbázisa
A pihenés új értelmet nyer ebben az ötcsillagos szállodában
Hirdetés
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom