Close
Ódon parasztházból vintázs mennyország

Ódon parasztházból vintázs mennyország

A kínai Hubei tartományban található Ramshackle parasztház csodás újjászületése mellett nem lehet szó nélkül elmenni.

A kínai Közép-Hubei tartomány buja, smaragdzöld dombjai között álló ódon parasztház elképesztő újjászületésen ment keresztül a Kínai Művészeti Akadémia Tájépítészeti és Építészeti Tervező Intézetének jóvoltából.

Az eredmény egy minden képzeletet felülmúló négyszobás vendégház lett.

A kőfalakat új acélszerkezettel erősítették meg, a csodálatos tájra nyíló kilátást pedig hatalmas üvegablakokkal biztosították. A megújult parasztház enteriőrjében megmaradtak az autentikus elemek, így a csupasz kőfalak puritánsága, a fa mennyezeti gerendák dominanciája és a hajópadló rusztikussága jellemzi, melyet tökéletesen kiegészít a tiszta vonalvezetésű bútorzat.

A vendégház két különálló egységből áll, melyet a ház bejárataként szolgáló nagy üveg- és acélszerkezet köt össze. A földszinten egy kávézó és egy társalgó található, a helyiség fókuszpontja pedig egy fantasztikus függő kandalló.

A négy hálószobát az emeleten alakították ki, ahol a természetes faanyagok mellett a bútorok, a szabadon álló kádak és az ablakülések emelik még magasabb szintre a vintázs hangulatot.

Akár messziről feltűnő formáit, akár vadregényes környezetbe simuló egyszerű vonalait vagy páratlannak tűnő lokációját nézzük, ez a coloradói Whiskey Ridge birtok maga valóra vált álomotthon. Máskor pedig furcsán hangozhat egy szőlőtőkék sokaságából kiemelkedő betonkockára azt mondani, hogy a természet része, de ez a Dél-Tirolban rejtőzködő épület valóban annak tekinthető. Hosszúkás alakja szinte beleolvad a tájképbe, bár messziről egy ormótlan sziklatömbnek tűnik.

(Fotók: Wallpaper)

vendégház | parasztház | vintázs | belsőépítészet | dizájn

FOLYTASD EZZEL

A luxus új szintje a Balatonnál – Ilyen a LUA Resort télen

Fantasztikus őszi ízek és otthonos hangulat – Így varázsolt el minket a Macesz Bisztró

Rendeld meg a Roadster magazin 10. számát!
Izgalmas, színes és gazdag. Ha három szóval kellene jellemeznünk legújabb, jubileumi kiadásunkat, akkor ezeket a szavakat választanánk. Miért mondjuk ezt? Mert megjártuk Kappadókiát, Valenciát és Kelet-Tirolt. Találkoztunk a háromszoros olimpiai bajnok Szilágyi Áronnal, a világ egyik legérdekesebb újságírójával, Malcolm Gladwell-lel, a provokatív, magyar származású fotóssal, Pol Kuruczzal, plusz összehoztunk az eddigi legvidámabb borítónkat, amivel Budapestet ünnepeljük. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Instagram