Close
Ódon parasztházból vintázs mennyország

Ódon parasztházból vintázs mennyország

A kínai Hubei tartományban található Ramshackle parasztház csodás újjászületése mellett nem lehet szó nélkül elmenni.

A kínai Közép-Hubei tartomány buja, smaragdzöld dombjai között álló ódon parasztház elképesztő újjászületésen ment keresztül a Kínai Művészeti Akadémia Tájépítészeti és Építészeti Tervező Intézetének jóvoltából.

Az eredmény egy minden képzeletet felülmúló négyszobás vendégház lett.

A kőfalakat új acélszerkezettel erősítették meg, a csodálatos tájra nyíló kilátást pedig hatalmas üvegablakokkal biztosították. A megújult parasztház enteriőrjében megmaradtak az autentikus elemek, így a csupasz kőfalak puritánsága, a fa mennyezeti gerendák dominanciája és a hajópadló rusztikussága jellemzi, melyet tökéletesen kiegészít a tiszta vonalvezetésű bútorzat.

A vendégház két különálló egységből áll, melyet a ház bejárataként szolgáló nagy üveg- és acélszerkezet köt össze. A földszinten egy kávézó és egy társalgó található, a helyiség fókuszpontja pedig egy fantasztikus függő kandalló.

 

A négy hálószobát az emeleten alakították ki, ahol a természetes faanyagok mellett a bútorok, a szabadon álló kádak és az ablakülések emelik még magasabb szintre a vintázs hangulatot.

Akár messziről feltűnő formáit, akár vadregényes környezetbe simuló egyszerű vonalait vagy páratlannak tűnő lokációját nézzük, ez a coloradói Whiskey Ridge birtok maga valóra vált álomotthon. Máskor pedig furcsán hangozhat egy szőlőtőkék sokaságából kiemelkedő betonkockára azt mondani, hogy a természet része, de ez a Dél-Tirolban rejtőzködő épület valóban annak tekinthető. Hosszúkás alakja szinte beleolvad a tájképbe, bár messziről egy ormótlan sziklatömbnek tűnik.

(Fotók: Wallpaper)

FOLYTASD EZZEL
Imádják a kínaiak ezt a szelfiző óriáspandaszobrot
Igazi adrenalinbomba lett ez a hihetetlenül látványos függőhíd
Megjelent a Roadster negyedik lapszáma.
Ismét egy magazin azoknak, akik szerint nem arra születtünk, hogy a négy fal között üljünk, és akik szerint az élet olyasmi, amit nagykanállal kell fogyasztani és amiből sosem lehet elég. 170 oldalnyi friss, színes és energiával teli kontent felfedezőknek, kalandoroknak, inspirációt keresőknek mindarról, ami miatt érdemes nekivágni a világnak. Megnézem, mert érdekel!
Close
HELLO, EZ ITT A
ROADSTER
Kövess minket a Facebookon!
Történetek, amiket nem fogsz elfelejteni!

Iratkozz fel a hírlevelünkre!

Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom