Close
Ódon parasztházból vintázs mennyország

Ódon parasztházból vintázs mennyország

A kínai Hubei tartományban található Ramshackle parasztház csodás újjászületése mellett nem lehet szó nélkül elmenni.

A kínai Közép-Hubei tartomány buja, smaragdzöld dombjai között álló ódon parasztház elképesztő újjászületésen ment keresztül a Kínai Művészeti Akadémia Tájépítészeti és Építészeti Tervező Intézetének jóvoltából.

Az eredmény egy minden képzeletet felülmúló négyszobás vendégház lett.

A kőfalakat új acélszerkezettel erősítették meg, a csodálatos tájra nyíló kilátást pedig hatalmas üvegablakokkal biztosították. A megújult parasztház enteriőrjében megmaradtak az autentikus elemek, így a csupasz kőfalak puritánsága, a fa mennyezeti gerendák dominanciája és a hajópadló rusztikussága jellemzi, melyet tökéletesen kiegészít a tiszta vonalvezetésű bútorzat.

A vendégház két különálló egységből áll, melyet a ház bejárataként szolgáló nagy üveg- és acélszerkezet köt össze. A földszinten egy kávézó és egy társalgó található, a helyiség fókuszpontja pedig egy fantasztikus függő kandalló.

 

A négy hálószobát az emeleten alakították ki, ahol a természetes faanyagok mellett a bútorok, a szabadon álló kádak és az ablakülések emelik még magasabb szintre a vintázs hangulatot.

Akár messziről feltűnő formáit, akár vadregényes környezetbe simuló egyszerű vonalait vagy páratlannak tűnő lokációját nézzük, ez a coloradói Whiskey Ridge birtok maga valóra vált álomotthon. Máskor pedig furcsán hangozhat egy szőlőtőkék sokaságából kiemelkedő betonkockára azt mondani, hogy a természet része, de ez a Dél-Tirolban rejtőzködő épület valóban annak tekinthető. Hosszúkás alakja szinte beleolvad a tájképbe, bár messziről egy ormótlan sziklatömbnek tűnik.

(Fotók: Wallpaper)

FOLYTASD EZZEL
Ez a különleges térkép segít felfedezni Budapest legfontosabb designhelyszíneit
A kompromisszum nélküli adattárolás egy NAS-ban ölt formát
Rendeld meg a Roadster magazin 6. számát!
Őszi-téli lapszámunkban ismét megnövelt terjedelemben, 224 oldalon a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Felsorolni is nehéz, mennyi izgalmas történetet meséltünk el az új számban, de ha szeretnél többet tudni, akkor kattints ide az alábbi linkre! Megnézem, mert érdekel!
Close
HELLO, EZ ITT A
ROADSTER
Kövess minket a Facebookon!
Történetek, amiket nem fogsz elfelejteni!

Iratkozz fel a hírlevelünkre!

Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom