Close
Két év pandémiás szünet után visszatér a világ legnépszerűbb sörfesztiválja

Két év pandémiás szünet után visszatér a világ legnépszerűbb sörfesztiválja

A legutóbbi, 2019-es éves rendezvényen több mint hatmillióan vettek részt.

A sörkedvelőknek lesz okuk mit ünnepelni idén szeptemberben. Két év szünet után ugyanis ismét megrendezik Münchenben az Oktoberfestet. Ugyanakkor Dieter Reiter polgármester óvatosan fogalmazott, és sajtótájékoztatóján annak a reményének adott hangot, hogy a koronavírus miatti egészségügyi helyzet nem romlik ősszel és

bízik abban, hogy nem kell majd az utolsó pillanatban lemondani a fesztivált.

A tervek szerint a világ legnagyobb sörfesztiválja korlátozások nélkül zajlik majd szeptember 17. és október 3. között.

Mint ismert, az Oktoberfestet a Covid-19 járvány miatt 2020-ban, a második világháború óta először törölték, majd 2021-ben sem tudták megrendezni. Előző évben, azaz 2019-ben 6,3 millió ember vett részt a fesztiválon, akik összesen 7,3 millió liter sört ittak meg.

Úgy tudni, az első Októberfestet 1810-ben rendezték meg, két évszázados története során pedig csupán huszonhat alkalommal törölték háborúk és a kolerajárvány miatt.

(Forrás: Food&Wine, fotó: Getty Images)

koronavírus | oktoberfest | korlátozások | covid | sörfesztivál

FOLYTASD EZZEL

Kiderült, mikor lehet végre vége az élelmiszer-inflációnak

Az év gasztrotrendje: fermentálás, ami még az egészségnek is jót tesz

Rendeld meg a Roadster magazin 10. számát!

Izgalmas, színes és gazdag. Ha három szóval kellene jellemeznünk legújabb, jubileumi kiadásunkat, akkor ezeket a szavakat választanánk. Miért mondjuk ezt? Mert megjártuk Kappadókiát, Valenciát és Kelet-Tirolt. Találkoztunk a háromszoros olimpiai bajnok Szilágyi Áronnal, a világ egyik legérdekesebb újságírójával, Malcolm Gladwell-lel, a provokatív, magyar származású fotóssal, Pol Kuruczzal, plusz összehoztunk az eddigi legvidámabb borítónkat, amivel Budapestet ünnepeljük. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram