Close
Két év pandémiás szünet után visszatér a világ legnépszerűbb sörfesztiválja

Két év pandémiás szünet után visszatér a világ legnépszerűbb sörfesztiválja

A legutóbbi, 2019-es éves rendezvényen több mint hatmillióan vettek részt.

A sörkedvelőknek lesz okuk mit ünnepelni idén szeptemberben. Két év szünet után ugyanis ismét megrendezik Münchenben az Oktoberfestet. Ugyanakkor Dieter Reiter polgármester óvatosan fogalmazott, és sajtótájékoztatóján annak a reményének adott hangot, hogy a koronavírus miatti egészségügyi helyzet nem romlik ősszel és

bízik abban, hogy nem kell majd az utolsó pillanatban lemondani a fesztivált.

A tervek szerint a világ legnagyobb sörfesztiválja korlátozások nélkül zajlik majd szeptember 17. és október 3. között.

Mint ismert, az Oktoberfestet a Covid-19 járvány miatt 2020-ban, a második világháború óta először törölték, majd 2021-ben sem tudták megrendezni. Előző évben, azaz 2019-ben 6,3 millió ember vett részt a fesztiválon, akik összesen 7,3 millió liter sört ittak meg.

Úgy tudni, az első Októberfestet 1810-ben rendezték meg, két évszázados története során pedig csupán huszonhat alkalommal törölték háborúk és a kolerajárvány miatt.

(Forrás: Food&Wine, fotó: Getty Images)

oktoberfest | covid-19 | sörfesztivál | münchen | sör

FOLYTASD EZZEL

Ezek a világ legcsípősebb ételei 2022-ben

A világ egyik legrangosabb díját zsebelte be a magyar étterem a borválasztéka miatt

Rendeld meg a Roadster magazin 8. számát!
Friss, 200 oldalas lapszámunkat ezúttal egy színes és izgalmas melléklettel egészítettük ki, amelyben 33 kihagyhatatlan hazai élményt ajánlunk a nyárra. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Close
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom