Close
Törölték az Oktoberfestet a koronavírus-járvány miatt

Törölték az Oktoberfestet a koronavírus-járvány miatt

A világ legnagyobb sörfesztiválját minden évben ősszel rendezik meg, de a szervezők nem kockáztatnak. Idén nem lesz sramli és bőrnadrág Münchenben.

Évente hatmillióan látogatják Bajorország legnagyobb turisztikai eseményét, de a szervezők inkább a lefújás mellett döntöttek. Markus Söder, Bajorország vezetője úgy nyilatkozott, hogy a szervezőkkel egyeztetve abban állapodtak meg, hogy a kockázat túl magas.

Más időket élünk. A vírussal való együttélés azt jelenti, hogy óvatosnak kell lennünk, ez pedig az olyan ünnepekre különösen igaz, mint az Oktoberfest.

A fesztiváligazgató, Clemens Baumgärtner szerint nem lett volna értelme megrendezni a müncheni eseményt csökkentett méretben, mivel a fesztivál egy „összművészeti alkotás, amit vagy egészében kell élvezni, vagy sehogy.”

A szervezők abban reménykednek, hogy 2021-ben már teljes pompájában térhet vissza a világ legnagyobb sörös mulatsága.

A koronavírussal kapcsolatos korábbi cikkeink:
Megjelent a legújabb Roadster magazin!
Ismét egy magazin azoknak, akik szerint nem arra születtünk, hogy a négy fal között üljünk, akik szerint az élet olyasmi, amit nagykanállal kell fogyasztani és amiből sosem lehet elég. 170 oldalnyi friss, színes és energiával teli kontent felfedezőknek, kalandoroknak, inspirációt keresőknek mindarról, ami miatt érdemes nekivágni a világnak. Ha velünk tartanál ezen az utazáson, ezen a linken megrendelheted a magazint.
Close

Iratkozz fel a hírlevelünkre!

Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom