Close
Törölték az Oktoberfestet a koronavírus-járvány miatt

Törölték az Oktoberfestet a koronavírus-járvány miatt

A világ legnagyobb sörfesztiválját minden évben ősszel rendezik meg, de a szervezők nem kockáztatnak. Idén nem lesz sramli és bőrnadrág Münchenben.

Évente hatmillióan látogatják Bajorország legnagyobb turisztikai eseményét, de a szervezők inkább a lefújás mellett döntöttek. Markus Söder, Bajorország vezetője úgy nyilatkozott, hogy a szervezőkkel egyeztetve abban állapodtak meg, hogy a kockázat túl magas.

Más időket élünk. A vírussal való együttélés azt jelenti, hogy óvatosnak kell lennünk, ez pedig az olyan ünnepekre különösen igaz, mint az Oktoberfest.

A fesztiváligazgató, Clemens Baumgärtner szerint nem lett volna értelme megrendezni a müncheni eseményt csökkentett méretben, mivel a fesztivál egy „összművészeti alkotás, amit vagy egészében kell élvezni, vagy sehogy.”

A szervezők abban reménykednek, hogy 2021-ben már teljes pompájában térhet vissza a világ legnagyobb sörös mulatsága.

A koronavírussal kapcsolatos korábbi cikkeink:
FOLYTASD EZZEL
A koktél, ami több mint egy női név
Rejtélyes bejárat a "gasztronómia szentélyébe" – Nyit Rácz Jenő első étterme
Rendeld meg a Roadster magazin 5. számát!
Mi jobb, mint egy 170 oldalas Roadster magazin? Hát egy 220 oldalas Roadster magazin! Igen, a 2021-es nyári számunkra jelentősen megnöveltük a terjedelmünket, hogy még több kalandot, utazást és inspirációt élhessünk át közösen. A méret azonban nem minden, arra is figyeltünk, hogy ismét a lehető legjobbat kínáljuk olvasóinknak. A tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Close
HELLO, EZ ITT A
ROADSTER
Kövess minket a Facebookon!
Történetek, amiket nem fogsz elfelejteni!

Iratkozz fel a hírlevelünkre!

Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom