Close
Törölték az Oktoberfestet a koronavírus-járvány miatt

Törölték az Oktoberfestet a koronavírus-járvány miatt

A világ legnagyobb sörfesztiválját minden évben ősszel rendezik meg, de a szervezők nem kockáztatnak. Idén nem lesz sramli és bőrnadrág Münchenben.

Évente hatmillióan látogatják Bajorország legnagyobb turisztikai eseményét, de a szervezők inkább a lefújás mellett döntöttek. Markus Söder, Bajorország vezetője úgy nyilatkozott, hogy a szervezőkkel egyeztetve abban állapodtak meg, hogy a kockázat túl magas.

Más időket élünk. A vírussal való együttélés azt jelenti, hogy óvatosnak kell lennünk, ez pedig az olyan ünnepekre különösen igaz, mint az Oktoberfest.

A fesztiváligazgató, Clemens Baumgärtner szerint nem lett volna értelme megrendezni a müncheni eseményt csökkentett méretben, mivel a fesztivál egy „összművészeti alkotás, amit vagy egészében kell élvezni, vagy sehogy.”

A szervezők abban reménykednek, hogy 2021-ben már teljes pompájában térhet vissza a világ legnagyobb sörös mulatsága.

A koronavírussal kapcsolatos korábbi cikkeink:

járvány | sörfesztivál | oktoberfest | bajorország | münchen

FOLYTASD EZZEL

A Lamborghini olyan mézet készít, amelyet nehezebb beszerezni, mint egy luxusautót

Ezzel az egyszerű zöldséggel sokat tehetünk az egészségünk megőrzéséért

Rendeld meg a Roadster magazin 9. számát!
Friss, 220 oldalas lapszámunkat ezúttal egy színes és izgalmas, 20 oldalas melléklettel egészítettük ki, amelyben a prémium spiritek szédítő univerzumába merülünk el. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Instagram