Close
Ennél szomorúbb dolog nem is történhetne az olasz borral

Ennél szomorúbb dolog nem is történhetne az olasz borral

A szívünk is belefacsarodott ebbe a hírbe.

Rengeteg bor maradt az olasz bortermelők nyakán tavaly a járványvédelmi korlátozások okán bezárt éttermekben és bárokban kiesett fogyasztás miatt. És konkrétan fáj leírni, de egy javaslat szerint

a felesleges készletből fertőtlenítőszert készítenének.

A Coldiretti mezőgazdasági szervezet felmérése alapján tavaly 150 millió literrel több bor maradt az olasz bortermelők készletein, mint egy évvel korábban. A 2021. január 31-i állás szerint az olasz pincészetek 6,9 milliárd liter fogyasztásra kész borral rendelkeztek.

Tavaly az olasz borexport 2,2 százalékkal csökkent a 2019-eshez képest, ami 6,29 milliárd eurós bevételkiesést okozott az olasz pincészeteknek.
A Coldiretti szükségintézkedések mihamarabbi bevezetését várja a kormánytól a borászatok helyzetének az enyhítése érdekében, beleértve 150 millió eurós támogatást is a felhalmozott többletkészletek lepárlásának a finanszírozására.

A lepárlással ugyanis 25 ezer liter alkoholt lehetne előállítani fertőtlenítő gél gyártásához, amivel ki lehetne váltani annak importját. Mi a magunk részéről most gyorsan virtuális kosárba dobunk annyi Sangiovését és Risolo Prosseccót, amennyit csak bírunk, és próbálunk elfelejtkezni erről az istenkáromlásnak felérő javaslatról.

Sajnos nem ez az első szomorú dolog mostanában a járvány miatt, például a párizsi Szajna-part sem olyan már, mint régen, de biztató, hogy Szlovénia már elkezdett enyhíteni, a Wizz Air új bázisának nyitása szintén előremutató esemény.

(Forrás: MTI, fotók: Unsplash)

olasz | sangiovese | olasz bor | prosecco | risolo

FOLYTASD EZZEL

Luxus utasellátó nyílt a csopaki vasútállomáson

Harmincöt perc alatt elkészül a legmegúszósabb karácsonyi menü

Rendeld meg a Roadster magazin 10. számát!
Izgalmas, színes és gazdag. Ha három szóval kellene jellemeznünk legújabb, jubileumi kiadásunkat, akkor ezeket a szavakat választanánk. Miért mondjuk ezt? Mert megjártuk Kappadókiát, Valenciát és Kelet-Tirolt. Találkoztunk a háromszoros olimpiai bajnok Szilágyi Áronnal, a világ egyik legérdekesebb újságírójával, Malcolm Gladwell-lel, a provokatív, magyar származású fotóssal, Pol Kuruczzal, plusz összehoztunk az eddigi legvidámabb borítónkat, amivel Budapestet ünnepeljük. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Instagram