Close
Elkeserítő, milyen a párizsi Szajna-part 2021-ben

Elkeserítő, milyen a párizsi Szajna-part 2021-ben

Ez a Szajna-part már nem az a Szajna-part.

Romantikus séták, napfényben ücsörgős baguette-ezések és sajtmajszolások, naplementében és lámpák esti fényénél ábrándozós folyóparti pillanatok: bizonyára nem csak nekünk ugranak be ilyen képek – akár filmekből, akár az emlékeinkből – a párizsi Szajna partjáról.

Ez a part most, 2021-ben, halvány emlékét sem őrzi mindezeknek.

A hatkor kezdődő kijárási tilalommal, a maszkokkal sétálókat már kora délután magnetofonnal feloszlató rendőrsorfallal hihetetlenül elkeserítően fest 2021-ben ez a gyönyörű folyópart Párizsban.

 

Nehéz megemészteni ezt a látványt, de ezt az egészet is, ami már egy éve mentálisan és lelkileg is elképesztően rossz. Van viszont egy-két biztató hír is, például egyeseknek már nem kell maszkot hordaniuk Amerikában, Hollandia is lassan visszakapja az életét, Japánban pedig újra gyönyörűen virágoznak a cseresznyefák.

(Forrás: Le Parisien, fotók: Unsplash)

romantikus | maszk | rendőrök | szajna-part | szajna

FOLYTASD EZZEL

Így fogsz utazni jövőre

Az infláció ellenére ismét csúcsra jár a bevásárlóturizmus Olaszországban

Rendeld meg a Roadster magazin 10. számát!
Izgalmas, színes és gazdag. Ha három szóval kellene jellemeznünk legújabb, jubileumi kiadásunkat, akkor ezeket a szavakat választanánk. Miért mondjuk ezt? Mert megjártuk Kappadókiát, Valenciát és Kelet-Tirolt. Találkoztunk a háromszoros olimpiai bajnok Szilágyi Áronnal, a világ egyik legérdekesebb újságírójával, Malcolm Gladwell-lel, a provokatív, magyar származású fotóssal, Pol Kuruczzal, plusz összehoztunk az eddigi legvidámabb borítónkat, amivel Budapestet ünnepeljük. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Instagram