Ennyivel lehet olcsóbb az étkezés most nyáron Olaszországban, mint a Balatonon

Jól sejtjük: sokkal. 

A Pénzcentrum korábban már megvizsgálta, mennyibe kerül egy háromnapos hosszú hétvége egy négyfős családnak a Balatonnál; utazási költség nélkül 170 ezer forintra jön ki.

Ma már nem feltétlenül drágább tengerparton nyaralni, mint a Balatonon, ez pedig már a szezon előtt kiderült: HorvátországOlaszország sem kerül többe, leszámítva természetesen az utazás költségét. Egy friss TikTok videóból már nem csupán a szállások, de az olasz tengerparti büfék, éttermek, fagyizók árairól is pontos fogalmunk lehet, legalábbis Szardínia szigetére hivatkozva – írja a Pénzcentrum.

A sokak által kedvelt olasz szigeten egy pisztáciás croissant átszámítva 710 forintba, egy margherita pizza: 2370 forintba, a tintahal karika 7100 forintba, a tomato gnocchi 5530 forintba, a fagylalt 1184 forintba kerül.

Ezt tekinthetjük egy fő napi étkezésének, vagyis összesen 17 594 forintot fizetett. A Balatonon a Pénzcentrum számításai szerint az étkezés napi költsége átlagosan kb. 37 500 forint lehet.

(Forrás: Pénzcentrum, fotók: Getty Images)

utazás | olaszország | szardínia | összehasonlítás | étkezés

FOLYTASD EZZEL

Jön az a különleges fesztivál, amelyen minden ízében megélheted a Márton-napi hagyományokat

Megfogni a jövő építőit – Bálint Attila-interjú

Rendeld meg a Roadster magazin 17. számát!

Az ősz önmagában is tud szép lenni, de a Roadster aktuális számával még szebbé és izgalmasabbá tehetjük. Mit találunk benne? Ellátogatunk Jerevánba, és megmutatjuk, mit érdemes csinálni Örményország fővárosában, és megnézzük közelről Athén jelenleg legizgalmasabb kerületét, Keramiekoszt. Találkozunk a világhírű képzőművésszel, Julie Mehretuval, kifaggatjuk, mit csinál Szabados Ági Debrecenben, megkóstoljuk, mit főzött ki az Arany Kaviár új séfje, motorozunk Erdélyben, jachtozunk az Adrián és egyéb hedonista kalandokban is részt veszünk, de nem soroljuk fel mindet. Ezen kívül elbeszélgetünk a bájos izraeli ékszertervezővel, Tal Adarral, találkozunk Zwack Sándorral, bejárjuk a Sauska tokaji főhadiszállását, és elbeszélgetünk napjaink egyik legnevesebb európai portréfotósával, Rob Hornstrával. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat és a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
“Útra keltünk és összegyűjtöttük a legkiemelkedőbb hazai szállásokat és vendéglátóhelyeket számotokra. Ezek a helyek garantáltan felejthetetlen élményeket kínálnak, legyen szó romantikus pihenésről a Balaton partján vagy egy kulináris felfedezőútról Budapesten.”
Izing Róbert Izing Róbert, főszerkesztő

Legfrissebb ajánlataink

Irány a Roadster Select
teljes adatbázisa
Itt van az a különleges fesztivál, amelyen minden ízében megélheted az őszi hagyományokat
Hirdetés
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom