Jó, ha tudod, ha ide utaznál húsvétkor: Az oroszországi terrortámadás után Olaszország tovább erősítette a terrorkészültséget

Tovább erősítették a terrorkészültséget a húsvéti helyszínek kiemelt védelmével az olaszok, mondjuk, ez mit jelent, ha oda utazna most valaki. 

Az oroszországi Krasznogorszkban a múlt hét végén végrehajtott merényletet követően megerősítették a terrorellenes készültséget Olaszországban is, egyebek között azokon a helyszíneken, amelyeket húsvétkor hívők és turisták tömege keres fel – közölte az olasz belügyminisztérium.

A tárca közleménye szerint a Matteo Piantedosi miniszter vezette nemzetbiztonsági tanács hétfői ülésén "tüzetesen elemezték" az orosz főváros melletti Krasznogorszkban végrehajtott, 137 halálos áldozatot követelő merényletet, melyet az Iszlám Állam nemzetközi terrorhálózat vállalt magára.

Tovább erősítették a már eddig is kiemelt védelem alatt levő helyszínek biztonságát, elsősorban azokét, ahol a húsvéti ünnepek időszakában tömeg gyülekezik vagy halad át.

A repülőterek, vasútállomások és kikötők mellett kiemelten védett pontoknak számítanak a keresztény szertartások helyszínei a római Szent Péter térről a Colosseumon át a firenzei és a milánói dómig, valamint az ország sok helyszínén megrendezendő keresztutak útvonalai.

Virágvasárnap a Szent Péter téren és környékén hatvanezren gyűltek össze a Vatikán adatai szerint. Ennél is több résztvevőt várnak a nagypéntek esti keresztútra Róma központjában. A hatóságok hangsúlyozták, hogy a terrorellenes tevékenységet az internetes oldalak ellenőrzésének terén is erősítették.

A terrorkészültséget vasárnap este Franciaország is a maximumra emelte.

(Fotók: Unsplash)

terrorkészültség | olaszország | húsvét | terrortámadás | nemzetbiztonság

FOLYTASD EZZEL

A Duna válasza a rooftop bárokra a Szabadság és az Erzsébet hidak ölelésében

Valódi legenda telefonnal: Polly Dániel és a Xiaomi 14 művészi projektje

Rendeld meg a Roadster magazin 15. számát!

Nyakunkon a tavasz, és ami még jobb hír, itt a legújabb Roadster magazin is. Mit találunk benne? Találkozunk az amerikai képzőművésszel, Jim Denevannel, aki amellett, hogy land artban utazik, egy csodás rendezvényszervező céget is működtet, amely elképesztő helyeken szervez vacsorákat Kaliforniától kezdve Dél-Afrikán át Toszkánáig. Kifaggatjuk a kultikus Iditarod Trail Race kutyás szánhúzó verseny szervezőjét, a biennáléra készülő Nemes Márton festőművészt, megismerkedtünk a Friluftsliv filozófiával, Arnaud Montagard fotós révén megnézzük, milyen Amerika hátsó udvara, főzünk a 101 Bistróban, és a Totemism legújabb kollekcióját is szemügyre vesszük. ismét látványos, sok állomásos, 220 oldalas tripet alkottunk, szerintünk érdemes lesz benevezni rá. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
“Útra keltünk és összegyűjtöttük a legkiemelkedőbb hazai szállásokat és vendéglátóhelyeket számotokra. Ezek a helyek garantáltan felejthetetlen élményeket kínálnak, legyen szó romantikus pihenésről a Balaton partján vagy egy kulináris felfedezőútról Budapesten.”
Izing Róbert Izing Róbert, főszerkesztő

Legfrissebb ajánlataink

Irány a Roadster Select
teljes adatbázisa
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom