Magyar turistákra is vadásznak a zsebtolvajok a kedvelt nyaralóhelyeken

Olaszországban a turistaszezon felpörgésével párhuzamosan megnőtt a zsebtolvajok száma is. Az olyan népszerű úti célok, mint Velence, Róma és Firenze pedig gócpontokká váltak. A hatóságok mindenkit arra figyelmeztetnek, maradjanak éberek, nehogy áldozatokká váljanak.

Az olasz hatóságok tájékoztatása szerint ezen a nyáron jelentősen megnőtt zsebtolvajlási esetek száma, az esetek jelentős részében pedig a turisták az áldozatok.

Úgy tudni, a zsebtolvajok szervezett csoportokban dolgoznak,

olyan területeken vadásznak az áldozataikra, ahol nagy a tömeg, így elsősorban múzeumokban, állomásokon és népszerű turista látványosságok közelében lopnak. Arra törekednek, hogy minél jobban beolvadjanak a tömegbe és észrevétlenül tulajdoníthassák el az értékeket.

Azt is elmondta, hogy a zsebtolvajok különböző taktikákat alkalmaznak, gyakran teljesen észrevétlenek maradnak, a lopás ténye pedig csak akkor lesz világos az áldozatok számára, amikor már késő. A zsebtolvajok által kedvelt területeken most megnőtt a rendőrségi jelenlét, emellett pedig a hatóságok azt kérik a turistáktól, hogy értékeiket tartsák biztos helyen.

(Forrás: Schengenvisainfo, fotók: Getty)

olaszország | zsebtolvaj | bűncselekmény

FOLYTASD EZZEL

Ezzel a tíz fantasztikus dizájntárggyal a legmenőbb hellyé teheted az otthonod

10+1 ikonikus és gyönyörű lámpa, ami garantáltan feldobja az otthonod

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom