Close
Egy jobb ebéd áráért már repülhetnek belföldön az amerikaiak

Egy jobb ebéd áráért már repülhetnek belföldön az amerikaiak

Számos nemzetközi járatot még nem vehetnek igénybe az emberek, a belföldi légi közlekedés ellenben arathat az Egyesült Államokban.

Utóbbi egyik oka az igen alacsony repülőjegy-árakban keresendő: Bostonból, Los Angelesből, Miamiból, New Yorkból, Atlantából, Chicagóból, Clevelandből vagy Nasville-ből indulva, vagy oda érkezve már tizennégy dollárért (valamivel több mint négyezer forintért) lehet foglalni csak oda jegyeket az American Airlines, a JetBlue és a United járatain idei év júliusa és a következő esztendő februárja közötti időszakra.

Természetesen ezek az árak a fapados jellegű utazásra vonatkoznak, és nem tartalmazzák az esetleges egyéb pluszköltségeket. Eggyel magasabb szinten már harmincöt dollárért (tizenegyezer forintért) lehet kényelmesebben repülni, a légitársaságok pedig megadják az ingyenes átfoglalás és lemondás lehetőségét is.

Sokan persze aggódnak az egészségügyi biztonságuk miatt – pláne a megnövekedett amerikai esetszámot látva –, de mi is megírtuk már, hogy szakértők szerint a HEPA-szűrők és a nagy hatékonyságú légkevergetés miatt a fedélzeten ülőknek nincs mitől tartaniuk.

Ez is érdekelhet:

Csak évek múlva lesz vége a légi közlekedés válságának – Roadster

2023-ig tarthat a koronavírus-világjárvány miatt keletkezett válság a nemzetközi légi közlekedésben, az ágazat legnagyobb német szereplője, a Lufthansa csoport (Lufthansa Group) szerint. Európa második számú légiközlekedési vállalkozása a január-márciusi időszakban 21,8 millió utast szállított, ami 26,1 százalékos csökkenés éves összevetésben.

(Forrás: The Points Guy, fotók: Pixabay)

Megjelent a legújabb Roadster magazin!
Ismét egy magazin azoknak, akik szerint nem arra születtünk, hogy a négy fal között üljünk, akik szerint az élet olyasmi, amit nagykanállal kell fogyasztani és amiből sosem lehet elég. 170 oldalnyi friss, színes és energiával teli kontent felfedezőknek, kalandoroknak, inspirációt keresőknek mindarról, ami miatt érdemes nekivágni a világnak. Ha velünk tartanál ezen az utazáson, ezen a linken megrendelheted a magazint.
Close

Iratkozz fel a hírlevelünkre!

Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom