Close
Szimpla, olcsó és csodás ez a konténerekből épült víkendház

Szimpla, olcsó és csodás ez a konténerekből épült víkendház

Pár nap alatt készült el nagyon kevés pénzből, a végeredmény viszont hihetetlenül luxus lett.

Az amerikai MB építészstúdió pakolt egymásra konténereket Amagansettben, New Yorkban, hogy néhány nap alatt életre hívja ezt a stílusos, fekete nyaralót. A százhatvanhét négyzetméteres épület Long Island déli partjánál egy apró, fás területen készült el, a kulcsait pedig egy háromgyerekes család kapta. A tulajdonosoknak limitált összeg állt a rendelkezésükre, ezért az építészek alternatív megoldások felé indultak el. Végül a konténerszerkezet nyert, és a kétemeletes házat két nap alatt le is tették.

A négy részből álló házban óriási ablakokkal engedik be az eredetileg sötét konténerekbe a napfényt; a két, egymásra tett elemben pedig összenyitották a tetőt, így több mint ötméteres belmagassággal még tágas is lett a konténernyaraló.

A hálószobák két külön egységben kaptak helyet, az egyik konténerben pedig egy falépcső a legdominánsabb; ez vezet a hátsó teraszhoz és a medencéhez. A bútorozás is pazar és stílusos: tuareg szőnyegektől kezdve togói kanapén át helyi tervező által alkotott bárszékekig telis-tele van a víkendház egyedi és esztétikus darabokkal.

Kíváncsiak lennénk, pontosan mennyibe is került ez a két nap alatt megvalósuló konténerprojekt, mert mi nagyon szívesen ellaknánk egy ilyenben akár állandóra is.

Ez is érdekelhet:

(Fotók: Matthew Carbone)

konténer | mb architects | építészet | nyaraló | szőnyeg

FOLYTASD EZZEL

Gigantikus higanycsepp-szobor előtt szelfiznek a New York-iak

Eladóvá vált a világ egyik leghíresebb írójának pazar rezidenciája

Rendeld meg a Roadster magazin 10. számát!

Izgalmas, színes és gazdag. Ha három szóval kellene jellemeznünk legújabb, jubileumi kiadásunkat, akkor ezeket a szavakat választanánk. Miért mondjuk ezt? Mert megjártuk Kappadókiát, Valenciát és Kelet-Tirolt. Találkoztunk a háromszoros olimpiai bajnok Szilágyi Áronnal, a világ egyik legérdekesebb újságírójával, Malcolm Gladwell-lel, a provokatív, magyar származású fotóssal, Pol Kuruczzal, plusz összehoztunk az eddigi legvidámabb borítónkat, amivel Budapestet ünnepeljük. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram