Close
Szimpla, olcsó és csodás ez a konténerekből épült víkendház

Szimpla, olcsó és csodás ez a konténerekből épült víkendház

Pár nap alatt készült el nagyon kevés pénzből, a végeredmény viszont hihetetlenül luxus lett.

Az amerikai MB építészstúdió pakolt egymásra konténereket Amagansettben, New Yorkban, hogy néhány nap alatt életre hívja ezt a stílusos, fekete nyaralót. A százhatvanhét négyzetméteres épület Long Island déli partjánál egy apró, fás területen készült el, a kulcsait pedig egy háromgyerekes család kapta. A tulajdonosoknak limitált összeg állt a rendelkezésükre, ezért az építészek alternatív megoldások felé indultak el. Végül a konténerszerkezet nyert, és a kétemeletes házat két nap alatt le is tették.

A négy részből álló házban óriási ablakokkal engedik be az eredetileg sötét konténerekbe a napfényt; a két, egymásra tett elemben pedig összenyitották a tetőt, így több mint ötméteres belmagassággal még tágas is lett a konténernyaraló.

A hálószobák két külön egységben kaptak helyet, az egyik konténerben pedig egy falépcső a legdominánsabb; ez vezet a hátsó teraszhoz és a medencéhez. A bútorozás is pazar és stílusos: tuareg szőnyegektől kezdve togói kanapén át helyi tervező által alkotott bárszékekig telis-tele van a víkendház egyedi és esztétikus darabokkal.

Kíváncsiak lennénk, pontosan mennyibe is került ez a két nap alatt megvalósuló konténerprojekt, mert mi nagyon szívesen ellaknánk egy ilyenben akár állandóra is.

Ez is érdekelhet:

(Fotók: Matthew Carbone)

Megjelent a legújabb Roadster magazin!
Ismét egy magazin azoknak, akik szerint nem arra születtünk, hogy a négy fal között üljünk, akik szerint az élet olyasmi, amit nagykanállal kell fogyasztani és amiből sosem lehet elég. 170 oldalnyi friss, színes és energiával teli kontent felfedezőknek, kalandoroknak, inspirációt keresőknek mindarról, ami miatt érdemes nekivágni a világnak. Ha velünk tartanál ezen az utazáson, ezen a linken megrendelheted a magazint.
Close

Iratkozz fel a hírlevelünkre!

Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom