Olcsóbban kapnak ételt az utasok ennél a légitársaságnál, csak épp azt nem tudják, mit

A Swiss International Air Lines a Ryanair és a Great Western Railway által már bevett módszert követi.

Svájc nemzeti légitársasága az élelmiszer-pazarlás minimalizálása érdekében a nap utolsó járatain olcsón árul ételeket – de az utasok nem tudják pontosan, mi is van az általuk megvásárolt csomagban.

A légitársaság közleményében azt írta, már régóta fokozottan figyelnek a környezetvédelmi kérdésekre, és különböző szinteken fenntartható intézkedéseket hoznak annak érdekében, hogy üzleti és működési tevékenységük során biztosítsák az erőforrások optimális felhasználását.

 

A társaság igyekszik csökkenteni a járatain eladatlanul maradó és ezért kidobásra ítélt friss élelmiszerek mennyiségét.

A programot a Swiss Air Lines európai hálózatának Genfből induló napi utolsó járatain tesztelik  augusztusban és szeptemberben. A fedélzeten a légiutas-kísérő személyzet bejelentése után egy, két vagy három ilyen friss élelmiszert tartalmazó táskát kínálnak a szokásos ár egyharmadáért,

a csomag tartalmát viszont nem fedik fel előre, az a vásárló számára meglepetés marad.

A légitársaság képviseletében Tamur Goudarzi Pour elmondta, remélik, a szolgáltatás bevezetésével jelentősen csökkenthetik a repülőgépeik fedélzetén fel nem használt élelmiszerek mennyiségét.

Az új megközelítést kedvezően fogadták az érintett járatok utasai. A társaság a próbaidőszak végeztével dönti el, hogy további járataira is kiterjeszti-e a kezdeményezést.

Hasonló gyakorlatot követett egyébként a Ryanair és a Great Western Railway is, de azzal a különbséggel, hogy náluk elmaradt a meglepetés ereje, azaz az utasok tudták, pontosan mit is vásárolnak meg olcsóbban.

Egy csirkés tekercs a Swiss járatain jelenleg 10,50 svájci frankba (kb. 3500 forintba) kerül teljes áron.

Az élelmiszerpazarlás és az elhízás komoly problémát jelent a fejlett országokban. A kettő közötti kapocs pedig a túlvásárlásban keresendő. Kutatások viszont arra a következtetésre jutottak, ha egészségesen táplálkozunk, csökken az élelmiszerpazarlásunk, ez pedig fordítva is igaz.

(Forrás: Independent, fotók: Getty Images)

Svájc | swiss air lines | olcsóbb | repülés | étel | élelmiszer-pazarlás

FOLYTASD EZZEL

Hét dolog, amit ki kell próbálnod a legszebb horvát nemzeti parkban

Nagyvárosi kalandor a Volvótól

Rendeld meg a Roadster magazin 19. számát!

Hawaiitól Tanzániáig, az egyik legjobb magyar sommeliertől a belga csúcsdizájnerig, az új Rolls-Royce-tól Horvátország titkos gyöngyszemeiig, a Roadster magazin új lapszáma ismét a világ izgalmas, kreatív és hedonistán lüktető ŕétegeibe viszi el olvasóit. Elmegyünk a bécsi három Michelin-csillagos Amadorba, ahol találkozunk Bencze Ádám sommeiler-vel, beszélgetünk Havancsák Terézzel, aki a közelmúltban kezdett el dolgozni az amerikai outerwear brand AETHERnél, Portugáliában kipróbáljuk, milyen a tengerparton száguldozni az új Ferrarival – egész kellemes –, a kortárs irodalom kedvelőinek pedig egy olyan Roadsternek írt Parti Nagy Lajos írással jelentkezünk, ami szerintünk a legjobbjai közé tartozik. Az aktuális számban lesz egy 20 oldalas mellékletünk is, amelynek főszereplője a még mindig rengeteg újdonságot rejtő Horvátország. Ezen kívül is sok színes történetünk van még, úgyhogy ezúttal is érdemes elmerülni a Roadster gazdag és kalandokkal teli világában!

Megnézem, mert érdekel!
“Útra keltünk és összegyűjtöttük a legkiemelkedőbb hazai szállásokat és vendéglátóhelyeket számotokra. Ezek a helyek garantáltan felejthetetlen élményeket kínálnak, legyen szó romantikus pihenésről a Balaton partján vagy egy kulináris felfedezőútról Budapesten.”
Izing Róbert Izing Róbert, főszerkesztő

Legfrissebb ajánlataink

Irány a Roadster Select
teljes adatbázisa
Hét dolog, amit ki kell próbálnod a legszebb horvát nemzeti parkban
Hirdetés
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom