Close
Horvátország után Olaszországban is komoly szigorítás jön az utcai öltözködési szabályok terén

Horvátország után Olaszországban is komoly szigorítás jön az utcai öltözködési szabályok terén

Az olaszországi Sorrentóban ezentúl komoly bírságra számíthat az, aki bikiniben vagy meztelen felsőtesttel sétál az utcán.

A szabályszegők egész combos, 425 fontos, azaz több mint kétszázezer forintos bírságban részesülhetnek. A festői kisváros Pompei és Nápoly közelében fekszik, a polgármester szerint pedig

a döntéssel a város imázsát próbálják védeni, másrészt a döntés hátterében a helybéliek folyamatos felháborodása áll.

„Az őshonos lakosságnak és sok látogatónak is sok kellemetlenséget okoz a bikinis és meztelen turisták látványa, amely negatív hatást gyakorol a város idegenforgalmára és megítélésére is” – fogalmazott a polgármester, aki szerint a rendőrök az utcákon járőröznek majd, hogy betartassák a turistákkal az új jogszabályt.

Más tengerparti üdülőhelyek is hasonló tilalom mellett döntöttek: a calabrai Praia a Maréban nemcsak lenge ruházatban, de mezítláb is tilos az utcán tartózkodni, a liguriai Rapallóban pedig táblák figyelmeztetik az öltözködési szabályok betartására a látogatókat.

Horvátországban is életbe léptek hasonló szabályozások:

(Forrás: Index, The Times)

olaszország | sorrento | turizmus | bírság | bikini

FOLYTASD EZZEL

Ritmus, ha elkap – Ezeken a kihagyhatatlan Bartók Tavasz-programokon el fog

Ma este 22 óra 24 perckor megtörténik valami, amire mindannyian epekedve vártunk

Rendeld meg a Roadster magazin 11. számát!

Mi a közös Rio de Janeiróban, egy alig ismert horvát luxus menedékben, és egy hotellé alakított New York-i reptéri terminálban? Mindet bemutatjuk a Roadster legfrissebb számában! Ezeken kívül találkozunk a világ egyik legnevesebb dizájnerével, Jaime Hayonnal, bemutatunk hat remek hazai kabinházat és kiderítjük, hol lehet jó vermutot inni Magyarországon. Ezzel még nincs vége, ugyanis elmentünk Provence-ba és kipróbáltuk az új 7-es BMW-t, Svédországban pedog a Toyota RAV4-et. Egy asztalhoz ültettük Péterfy Bori rocksztárt, Gerendai Károly kultmogult, Szabó Simon színészt, Molnár S. Szonja kurátort és Tombor Zoltán fotográfust, és kifaggattuk őket Budapesthez fűződő érzelmeikről. Elmeséljük milyen Marokkó egyik feltörekvő szörfmekkája, Taghazout, és benézünk a főváros új dizájnhoteljébe, a Verno House-ba is. Megszólaltatjuk még Kertész Attila képzőművészt, Sivák Zsófit, a Heves-megyei kocsmák Robert Capáját, és még Puzsér Róbert is tollat ragadott a kedvünkért. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram
Close
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom