Close
Horvátország után Olaszországban is komoly szigorítás jön az utcai öltözködési szabályok terén

Horvátország után Olaszországban is komoly szigorítás jön az utcai öltözködési szabályok terén

Az olaszországi Sorrentóban ezentúl komoly bírságra számíthat az, aki bikiniben vagy meztelen felsőtesttel sétál az utcán.

A szabályszegők egész combos, 425 fontos, azaz több mint kétszázezer forintos bírságban részesülhetnek. A festői kisváros Pompei és Nápoly közelében fekszik, a polgármester szerint pedig

a döntéssel a város imázsát próbálják védeni, másrészt a döntés hátterében a helybéliek folyamatos felháborodása áll.

„Az őshonos lakosságnak és sok látogatónak is sok kellemetlenséget okoz a bikinis és meztelen turisták látványa, amely negatív hatást gyakorol a város idegenforgalmára és megítélésére is” – fogalmazott a polgármester, aki szerint a rendőrök az utcákon járőröznek majd, hogy betartassák a turistákkal az új jogszabályt.

Más tengerparti üdülőhelyek is hasonló tilalom mellett döntöttek: a calabrai Praia a Maréban nemcsak lenge ruházatban, de mezítláb is tilos az utcán tartózkodni, a liguriai Rapallóban pedig táblák figyelmeztetik az öltözködési szabályok betartására a látogatókat.

Horvátországban is életbe léptek hasonló szabályozások:

(Forrás: Index, The Times)

turizmus | bikini | bírság | sorrento | olaszország

FOLYTASD EZZEL

Magyarországról is látni lehetett a sarki fényt!

Erre a boldog listára került fel Budapest

Rendeld meg a Roadster magazin 9. számát!
Friss, 220 oldalas lapszámunkat ezúttal egy színes és izgalmas, 20 oldalas melléklettel egészítettük ki, amelyben a prémium spiritek szédítő univerzumába merülünk el. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Close
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom