Close
Olyan könyvvásár lesz Budapesten, amilyen eddig még nem volt itthon

Olyan könyvvásár lesz Budapesten, amilyen eddig még nem volt itthon

Egyedülálló kínálattal nyílik meg november 22-én az ország Első Ünnepi Könyvvására a Petőfi Irodalmi Múzeum udvarán, ahol a Helikon, a Jelenkor, a Kolibri, a Libri, a Park, a Kalligram, a Scolar és a Jaffa Kiadó újdonságokkal, sikerkönyvekkel és szerzőikkel, diafilmekkel, beszélgetésekkel, felolvasással, családi programokkal és jelentős kedvezménnyekkel vár.

A december 15-ig tartó Első Ünnepi Könyvvásárra látogatók több mint 500 könyv közül választhatják ki akár a tökéletes karácsonyi ajándékot és találkozhatnak kedvenc szerzőikkel; Bödőcs Tibor és Kőhalmi Zoltán, Kepes András és Gárdos Péter, Bálint György és Bánó András, Náray Tamás, Koltai Róbert, Farkasházi Réka és Dolák-Saly Róbert, Péterfy Gergely és Péterfy-Novák Éva, Mautner Zsófi és Váncsa István, Böjte Csaba és Boldizsár Ildikó, Simon Márton és Varró Dániel, Szabó T. Anna és Szőcs Géza és még sokan mások várják az olvasókat három héten keresztül a Petőfi Irodalmi Múzeum udvarán.

Olyan bestsellereket kínálnak akár 30% árengedménnyel, mint A Szolgálólány meséjének folytatása, Margaret Atwood Booker-díjas Testamentumok című vadonatúj regénye; Elena Ferrante Nápolyi regények-sorozatának rég várt negyedik, befejező kötete, Az elvesztett gyermek története; Bödőcs Tibor több mint 100 000 példányban elkelt Addig se iszikje és az idén ősszel megjelent első regénye, a Meg se kínáltak; Kőhalmi Zoltán briliáns skandinávkrimi-paródiája, A férfi, aki megölte a férfit, aki megölt egy férfit című; az ország kedvenc kertészének életéről szóló kötete, Bálint György és Bánó András közös írása, a Bálint gazda. A százéves kertész; vagy Boldizsár Ildikó új meseterápiás csoporttörténeteket tartalmazó könyve, melynek címe: A királyné, aki madárnak képzelte magát; Náray Tamás nagy sikerű regénytrilógiájának befejező része, a Zarah álma; Péterfy Gergely legújabb nagyregénye – A golyó, amely megölte Puskint – immár harmadik kiadása. Igazi telitalálat az ajándékválasztásnál Sal Endre (az Újságmúzeum alapítója) Mi, magyarok című kötete, ez a különleges sorsokat csokorba gyűjtő album vagy Jamie Oliver Vega-szakácskönyve. A kínálatban szerepel Jakupcsek Gabriella legújabb riportkötete, a Nagy levegő; Tisza Kata súlyos témákat tárgyaló Most című könyve, Karafiáth Orsolya Amikor a mama lelegelte a papa haját című felnövés-történetei vagy Koltai Róbert kabaréjeleneteinek gyűjteménye, Az én kabarém is. Találnak majd olvasnivalót a család legifjabb tagjainak is, hiszen az Első Ünnepi Könyvvásáron beszerezhetik a Kolibri Kiadó újdonságait, A karácsony nagy könyvét vagy a legújabb Geronimo Stilton-kalandot, a Karácsonyi éneket, de számos kiadványt választhatnak azok közül is, melyek a kicsiket a Disney- és a Marvel-univerzumokba kalauzolják el. Aki diafilmen vetítene mesét, az egyaránt megtalálja a klasszikus és a kortárs meséket, hiszen a 65 éves Diafilmgyártó sikerfilmjei közül is válogathatnak.

Az Első Ünnepi Könyvvásár arra is alkalmat teremt, hogy az olvasók személyesen is találkozhassanak kedvenc könyveik szerzőivel, dedikáltathassanak velük, vagy új kedvenceket találjanak, amikor meghallgatnak egy-egy beszélgetést vagy felolvasást.

A szervezők szeretnék, ha az olvasás élményét minél több gyerek átélhetné, és a könyvek a mindennapi környezetük részévé válhatnának, ezért az Első Ünnepi Könyvvásáron minden megvásárolt gyerekkönyvhöz hozzátesznek még egyet, és az így összegyűlt könyvadományt eljuttatják a dévai Szent Ferenc Alapítvány gyermekotthonaiban élő gyerekekhez.

A vásár első száz szerencsés vásárlójának extra ajándék is kerül a kosarába – Bödőcs Tibor: Addig se iszik, Barabási Albert-László: A képlet című könyve vagy Dr. Seuss: A Grincs című klasszikusa közül választhatják majd ki, melyik könyvet szeretnék megkapni.

Erre a néhány hétre a PIM udvarába költözik a nagymarosi V4 bisztró is, mely a visegrádi országok gasztronómiai különlegességeit és a Dunakanyar termelőinek alapanyagaiból készült specialitásait kínálja a betérő vendégeknek. Meleg vagy éppen lélekmelengető italokat, karácsonyi forralt bort és grogot, sült gesztenyét és más finomságot lehet kóstolni.

További részletek és programok itt.

Ez is érdekelhet:

vásár | beszélgetés | Petőfi Irodalmi múzeum | Első Ünnepi Könyvvásár | budapest

FOLYTASD EZZEL

Borokkal, ételekkel és zenével vár szombaton az a hely, ahol nagyon jó lenni

Egy nógrádi kis faluba érkezik az év legkedvesebb egynapos művészeti fesztiválja

Rendeld meg a Roadster magazin 9. számát!
Friss, 220 oldalas lapszámunkat ezúttal egy színes és izgalmas, 20 oldalas melléklettel egészítettük ki, amelyben a prémium spiritek szédítő univerzumába merülünk el. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Close
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom