Kezdődik: Az omikron miatt új járványhullámra és szigorításokra lehet számítani Dél-Afrikában

A koronavírus új variánsát, az omikront felfedező Dél-Afrikai Köztársaságban a Reuters beszámolója szerint már az új járványhullámra készülnek fel. A beutazásokat érintő korlátozásokat még nem vezettek be, ez azonban bármikor megváltozhat.

A tüskefehérjében végbemenő rengeteg mutációt mutató omikron variánst november végén fedezték fel, aminek eredményeként globálisan különböző intézkedéseket vezettek be. Európa számos országa az utazás korlátozása mellett döntött, ezzel párhuzamosan pedig a védettségi igazolások mellé több helyen – így például az Angliába való belépést megelőzően is – negatív teszt bemutatása válik szükségessé.

A nemzetközi sajtón keresztül azonban egyre aggasztóbb hírek érkeznek az omikron kirobbanási helyéről. Míg múlt hét hétfőn 2300 új esetet találtak, addig péntekre már a zömében omikron variánssal fertőzöttek száma 16 ezerre nőtt. Dél-Afrikában a kormányzat éppen ezért újabb járványhullámra számít, a kórházakat már meg is kezdték felkészíteni erre.

A beutazásokra vonatkozóan eddig nem jelentettek be korlátozó intézkedéseket, amennyiben azonban a helyzet tovább romlik, az sem kizárt, hogy a teljes országot lezárják.

(Fotó: Getty Images)

dél-afrika | pandémia | omikron | világjárvány | covid-19

FOLYTASD EZZEL

Ezzel a tíz fantasztikus dizájntárggyal a legmenőbb hellyé teheted az otthonod

10+1 ikonikus és gyönyörű lámpa, ami garantáltan feldobja az otthonod

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom