Close
Egyetlen trükk, és soha többé nem készíted máshogy az omlettet

Egyetlen trükk, és soha többé nem készíted máshogy az omlettet

A tökéletes pihe-puha omlett elkészítése még a legtapasztaltabb szakácsokat is gyakran próbára teszi. Mindenkinek megvannak a maga praktikái, azonban a ChefSteps technikája formabontó megoldást kínál az étel elkészítésére.

A ChefSteps tanácsa egyszerű:

forraljuk fel!

A tudományos alapokon nyugvó megoldáshoz egy kisebb lábast kell elővennünk, ebbe némi vizet kell tennünk, amikor az felforrt, az elkevert tojást egyszerűen bele kell öntenünk.

A forrásban lévő víz olyan gyorsan átadja a hőt, hogy a tojás felfújódik, légiesen könnyűvé válik.

A megfőtt omlettet ezután csak ki kell mernünk a vízből, papírtörlőn lecsepegtetnünk, majd fűszerezhetjük kedvünk szerint és máris fogyaszthatjuk.

(Forrás: Finedining Lovers, fotók: Getty Images)

tojás | rántotta | omlett | konyhai trükk

FOLYTASD EZZEL

A Loire-völgy, ahol a kétezer éves borkészítési hagyományok pazar építészeti megoldásokkal találkoznak

Három nyári étel, amit a szilva aranyoz be

Rendeld meg a Roadster magazin 8. számát!
Friss, 200 oldalas lapszámunkat ezúttal egy színes és izgalmas melléklettel egészítettük ki, amelyben 33 kihagyhatatlan hazai élményt ajánlunk a nyárra. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Close
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom