A tökéletes pihe-puha omlett elkészítése még a legtapasztaltabb szakácsokat is gyakran próbára teszi. Mindenkinek megvannak a maga praktikái, azonban a ChefSteps technikája formabontó megoldást kínál az étel elkészítésére.
A ChefSteps tanácsa egyszerű:
forraljuk fel!
A tudományos alapokon nyugvó megoldáshoz egy kisebb lábast kell elővennünk, ebbe némi vizet kell tennünk, amikor az felforrt, az elkevert tojást egyszerűen bele kell öntenünk.
A forrásban lévő víz olyan gyorsan átadja a hőt, hogy a tojás felfújódik, légiesen könnyűvé válik.
A megfőtt omlettet ezután csak ki kell mernünk a vízből, papírtörlőn lecsepegtetnünk, majd fűszerezhetjük kedvünk szerint és máris fogyaszthatjuk.
(Forrás: Finedining Lovers, fotók: Getty Images)
tojás | omlett | konyhai trükk | rántotta
Ezzel a tíz fantasztikus dizájntárggyal a legmenőbb hellyé teheted az otthonod
10+1 ikonikus és gyönyörű lámpa, ami garantáltan feldobja az otthonod
Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.
Megnézem, mert érdekel!