Close
Online látogatható a Casa Azul, Frida Kahlo mexikói háza

Online látogatható a Casa Azul, Frida Kahlo mexikói háza

Mexikóvárosban találjuk a híres Casa Azul-t vagyis a Kék Házat, ahol Frida Kahlo született, élt és alkotott. A múzeum most online bejárást kínál az érdeklődőknek. 

Megszokhattuk már, hogy az elmúlt majdnem fél évben rengeteg olyan múzeumot, tárlatot, művészeti intézményt nyitottak meg online, ahová a járványhelyzet előtt esélyünk sem volt bekukkantani. Kizárólag helyben, a puszta valójában meglátogatni…ami persze pótolhatatlan, de a bezártságban kifejezetten kellemes volt legalább online csavarogni. A járványhelyzet nem múlt el, sok intézmény még mindig félgőzön üzemel, ha egyáltalán ki tudtak nyitni.

Mexikóváros egyik leghíresebb háza, a Casa Azul, ahol a Frida Kahlo Múzeumot találjuk, már újranyitott és kellő higiéniai szabályokat betartva meg is lehet látogatni, de ettől függetlenül úgy érezték, hogy érdemes online is “kinyitni” a kapukat.

Így hát egy kézzel vezérelhető virtuális túra alkalmával bejárhatjuk a legendás, forradalmár festőnő életének legfontosabb helyszínét.

Ez is érdekelhet:

(Fotók: Casa Azul, Getty Images)

frida kahlo | online túra | online kiállítás | casa azul | kék ház

FOLYTASD EZZEL

Istenekkel és hősökkel léphetünk be egy különleges univerzumba júniusban Budapesten

Mintha csak a táj emelte volna ki magából ezt a meseszép mexikói kőházat

Rendeld meg a Roadster magazin 12. számát!

Itt a nyár, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 12. száma. Mit találunk benne? Mutatunk pár remek helyet Sydneyben, egy helyi segítségével felfedezzük Torinót, kipróbáljuk milyen az egyik legújabb bringás trend, a gravelezés, és leteszteljük a Mazda CX 60-asát. Leülünk beszélgetni a Lissoni vezető építészével, bejárjuk az újjászületés előtt álló Gellértet, kifaggatunk egy portugál borászt, Daniel Niepoortot, és leültetünk egy asztalhoz öt izgalmas egyéniséget. Interjúzunk Alessanadro Gaultieri parfümkészítővel, akit a szakma legveszélyesebb orrának tartanak, ukulelézett nekünk Wolfgang Puck egyik közeli munkatársa, Tetsu Yahagi, és bejárjuk Ahn Tuan és társai legújabb, frissen megnyitott budapesti éttermeit. Kiderítjük, képes lehet-e a ChatGPT megírni a következő bestsellert, megnézünk közelről öt lélegzetelállító hotelt, és bemutatjuk a skandináv dizájn állócsillagait is. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram